• Etusivu
  • LVI

Vinkit puhtaaseen sisäilmaan

Rakentajan toimitus
Päivitetty 02.11.2009
20095_17048.jpg

Hyvä sisäilma on pölytön, hajuton, vedoton ja meluton. Jokainen voi toiminnallaan vaikuttaa sisäilman laatuun. Tärkeimmät tekijät rakennuksen sisäilman laatuvaihteluihin ovat kuitenkin kunnossa olevat rakenteet sekä toimivat ilmanvaihto- ja lämmityslaitteet.

Yleisimmät sisäilmahaitat

Rakennuksissa, joissa koneellinen ilmanvaihto puuttuu kokonaan tai se on puutteellinen, voidaan havaita hyvinkin lyhyessä ajassa monia eri haittoja. Yleisimmät haitat ovat tunkkainen, kuiva, epäpuhdas ilma, lämpötila on liian korkea tai liian alhainen, ilma ei ole raikasta vaan sisätiloissa havaitaan epämiellyttäviä hajuja.

Koneellisen ilmanvaihdon lisäksi sisäilman puhtauteen voidaan vaikuttaa muun muassa rakennus- ja sisustusmateriaaleilla, omilla toiminnoillaan sekä puhtaudesta huolehtimalla.

Ilmanvaihdon parantaminen

Ilmanvaihtojärjestelmä poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia ja kosteutta sekä tuo raitista ulkoilmaa korvausilmaksi. Järjestelmän etuja ovat lisäksi lämmöntalteenotto sekä tuloilman lämmitys ja suodatus.

Ilmanvaihdon toiminnan edellytyksenä on aina se, että ilmavirrat on säädetty suunnitelmien mukaisiksi. Tyypillinen virhe onkin, että korvausilmaventtiili puuttuu tai korvausilman tulo estetään vedon tunteen takia. On syytä muistaa myös se, että koneellinen ilmanvaihto on pidettävä toiminnassa keskeytyksettä.

Lisää terveellisestä sisäilmasta

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20088_12300.jpg
Vaasan asuntomessut päättyvät sunnuntaina
Järjestäjäorganisaatiot ovat tyytyväisiä Vaasan asuntomessujen tähänastisiin kävijämääriin. Messujen viimeinen viikko on käynnissä. Viikon kävijämääriin vaikuttaa varmasti myös se miten Pohjanmaa ottaa messutapahtuman omakseen. – Viimeinen kiriviikko käynnistyy, ja nähtäväksi jää kuinka pohjalaiset innostuvat tulemaan messuille lomiensa jälkeen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.Heiskanen painottaa, että suurtapahtuman onnistumiseen vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin kävijämäärät. – Messujen onnistumista voi tarkastella useammasta näkökulmasta, joista kävijämäärä on yksi. Olemme iloisia, että viimeisellä viikolla messuilla on paljon ministeritason vierailuja. Lisäksi messuille on tulossa toista sataa ryhmää ja delegaatiota ulkomaita myöten. Se osoittaa, että messujen sisältö on onnistunut ja tapahtuma on mielenkiintoinen, Heiskanen toteaa.
34_P_32511.jpg
Valtakunnallinen vesiosuuskuntapäivä 21.8.
Nopeasti laajenevan toiminnan varmistamiseksi vesiosuuskunnat kehittävät palvelukykyään yhdessä. Kouvolassa 21.8. järjestettävä valtakunnallinen Vesiosuuskuntapäivä on suunniteltu kohtaamispaikaksi, jossa vaihdetaan kokemuksia ja josta haetaan tieto tulevaan toimintaan.Tapahtumaan kutsutaan kaikki Suomen vesiosuuskunnat, joilta järjestäjät toivovat aktiivista osanottoa. Vesiosuuskuntapäivä palvelee myös yksittäisiä mökin- ja talonomistajia, jotka etsivät ratkaisuja oman vesihuoltonsa järjestämiseen.Paikalle on kutsuttu myös edustajat vesiasioita hallinnoivista ministeriöistä sekä kuntien edustajat. Tapahtuman järjestävät Kouvolan Vesiosuuskunnat ry yhdessä valtakunnallisen keskusjärjestön, Suomen Vesihuolto-osuuskunnat ry:n kanssa.
20197_58978.jpg
Dekolakuun suunniteltiin toimiva siivousjärjestelmä
Kouvolan Pioneeripuistossa starttaa asuntomessut heinäkuussa 12.7.—11.8.2019. Kuukauden ajan messukävijät voivat käydä tutustumassa mielenkiintoisiin messukohteisiin. Messualueelle on rakentunut niin moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja kuin uudenlainen senioriasumisen kortteli. Kokonaisuus on hieno yhdistelmä uusimpia asumisen ratkaisuja ja historiaa.
200811_14062.jpg
Uusi yritys innolla mukaan Palveluhakemistoon
Palveluhakemisto on Rakentaja.fi-, Puutarha.net- ja Sisustaja.com-sivustoilla toimiva yrityshakemisto, josta palvelukokonaisuuden käyttäjien on helppo löytää tekijät ja tuotteet erilaisiin rakennus-, puutarha- ja sisustushankkeisiinsa. Palveluhakemistoon liittyneille yrityksille hakemisto puolestaan tarjoaa edullisen ja helpon tavan saada palvelut ja tuotteet näkyville juuri oikeassa kohderyhmässä. Palveluhakemisto on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan ja saanut runsaasti kiitosta niin hakemistossa mukana olevilta yrityksiltä kuin käyttäjiltäänkin.Tutustu PalveluhakemistoonLiity Palveluhakemistoon
20117_27159.jpg
Monipuolinen tarjonta
Tämän vuoden asuntomessut tarjoavat hyvän kattauksen eri rakennusmateriaaleja sekä eri kokoista ja eri hintaluokkaisia kohteita. Runkorakenteista löytyvät kaikki tärkeimmät rakennusmateriaalit. On puuta, kiveä ja tiiltä. Valmiiden rakennusten lisäksi alueella, teltasta löytyy Tuotetalo, kohde 16, jossa rakenneratkaisut ovat hyvin esillä. Valmiiden talojen lisäksi on siis mahdollista tutustua rakenteisiin, jotka muuten jäävät katseilta piiloon.
20175_49128.jpg
VILPE® ECo Ideal Wireless ohjaa ilmanvaihtoa
Onko kylpyhuoneessa liian kostea ilma suihkun jälkeen?Tuntuuko ilma tunkkaiselta, kun avaat kotioven?Eikö ilmanvaihdon teho riitä kesäisin?Mistä edullinen ilmanvaihtojärjestelmä kotiin ja kesämökille?Miten saat raikkaan sisäilman helpoiten?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton