• Etusivu
  • Talo

Fenestran Superlasi suojaa liiallisen auringonvalon haittavaikutuksilta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.05.2009
20095_16912.jpg

Laadukas energiaikkuna säästää lämmityskuluissa, mutta tiedostava kuluttaja niputtaa säästöpakettiin myös auringonvalon läpäisyä säätelevän ikkunalasin. Fenestran Superlasi heijastaa haitallisen osan auringon lämmöstä takaisin ulos ja ehkäisee huoneiden liiallista lämpenemistä. Kodin tai toimiston lämpötila pysyy tasaisena ympäri vuoden.

Tasainen sisälämpö vähentää koneelliseen jäähdytykseen käytettävän energian tarvetta kesäisin. Kesällä auringosta tulevan energian teho vastaa jopa normaalin lämmityspatterin tehoa, ja oikealla lasinvalinnalla voidaan vähentää yli puolet lasin läpi tulevasta lämmöstä.

Lisätietoa Fenestran ikkunoista...

Suojaa viherkasveille, kodin tekstiileille ja lattiapinnoille

Superlasi suodattaa suurimman osan auringon UV- ja infrapunavalosta, jolloin näkyvä valo pääsee edelleen läpi ja asukkaat voivat nauttia kirkkaista kesäpäivistä. Koska suurin osa UV-valosta suodattuu pois, ikkunat vähentävät lattiamateriaalien ja kodin tekstiilien haurastumista ja haalistumista.

Ikkunat kannattaa aina valita huoneen käytön, sijainnin ja ilmansuunnan mukaan. Superlasi on parhaimmillaan aurinkoisilla etelä- ja länsiseinillä. Lasin ulkonäkö ja sävy eivät poikkea totutusta.

Superlasi maksaa itsensä nopeasti takaisin energiansäästöinä

Alkuinvestointi auringonvaloa sääteleviin ikkunoihin ei ole juuri perinteistä isompi, ja käytössä se maksaa itsensä nopeasti takaisin. Esimerkiksi kodissa, jossa on perinteiset ikkunat, koneellinen jäähdytys lisää energiankulutusta jopa 2–3-kertaiseksi verrattuna auringonvaloa sääteleviin ikkunoihin.

Ikkunoiden energiatehokkuutta voi parantaa valitsemalla Superlasin lisäksi parhaaseen A-energialuokkaan kuuluvat ikkunat, joilla on korkea lämmöneristyskyky sekä lasin, karmien ja puitteiden ilmantiiveys.

Ikkunat toimitetaan aina mittatilaustyönä ja osana kokonaispalvelua. Asiantuntijat tulevat tarvittaessa kotiin, auttavat suunnittelemaan ikkunat, toimittavat halutut mallit oikeaan aikaan ja asentavat uudet, mittojen mukaan valmistetut ikkunat paikalleen. Ikkunoita toimitetaan kaikkiin rakennus- ja korjauskohteisiin.

20095_16913.jpg

Lisäominaisuuksia talven varalle

Laadukkailla laseilla varaudutaan myös talveen: ikkunoihin saa halutessa tehokkaan ja näkymättömän pinnoituksen, joka heijastaa sisätiloista ulos pyrkivän lämmön takaisin huoneeseen. Lasi ei hohkaa kylmää kovillakaan pakkasilla. Pinnoituksella varustettu Superlasi sekä suojaa auringolta että eristää viisi kertaa tehokkaammin kuin tavallinen ikkunalasi.

Fenestra on kehittänyt auringonvaloa sääteleviä ikkunoita jo 1980-luvulta lähtien.

Lisätietoa Fenestran ikkunoista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20222_77027.jpg
Tervetuloa hakemaan parhaat vinkit ja uudet ideat Raksa-messuille Lahteen 1.-3.10.
Suomen suurimpiin rakennusalan erikoistapahtumiin lukeutuva Raksa järjestetään Lahden Messukeskuksessa 11.-13.03.2022. Raksa onkin kevään ensimmäisiä koronarajoitusten kevenemisen jälkeen toteutettavia suurtapahtumia. Tapahtuma täyttää hallit tuote- ja palvelutarjonnalla niin omakoti-, rivi- ja kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajille sekä mökin kunnostajillekin. Messuilla on myös pihasuunnitteluun ja -rakentamiseen keskittynyt teema-alue.
201711_50967.jpg
Ikkunat moderneilla kippi- ja liukuominaisuuksilla
Edistyksellinen Iccuna muuttaa suomalaisten mielikuvan ikkunoista ja ovista sekä niiden mahdollisuuksista. Valikoimaan kuuluvat ikkunat ja ovet moderneilla kippi- ja liukuominaisuuksilla. Uudenlaiset avausmekanismit auttavat rakentajaa toteuttamaan näyttäviä ovi- ja ikkunaratkaisuja kustannustehokkaasti sekä tekemään käytännöllisiä tilaratkaisuja erityisesti pienempiin asuntoihin.Iccunan valikoimiin kuuluvat Keski-Euroopassa ja muualla Skandinaviassa suositut kippi-ikkunat, liukuovet ja -ikkunat sekä kus¬tannustehokkaasti toteutetut isot lasiseinät.
20208_66038.jpg
Yksi akku kaikkiin sähkötyökaluihin
Tätä on odotettu! Suositut sähkötyökaluvalmistajat ryhtyvät yhteistyöhön ja alkavat tarjota tuotteissaan akkuja, jotka ovat yhteensopivia yli brändirajojen. Bosch ja Gardena perustavat Power for All -akkuallianssin.
20169_47446.jpg
Aika valmistautua kattoturvatuotteilla talveen
Syksy on jo saapunut ja talvikin tekee tuloaan. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa kattoturvatuotteiden kunto tai että onko niitä olemassa ollenkaan, ennen kuin katot ovat kokonaan lumen peitossa. Kaikkialla Suomessa on runsaslumisia talvia, nykyään myös Etelä-Suomen rannikolla. Liian heppoisten kattoturvatuotteiden asentaminen alueen vähälumisuuteen vedoten on virhe, joka kostautuu ennen pitkää.
20086_11265.jpg
Tee se itse -aitta, vaihe 1
Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan aitalle pohjaelementti. Pohjaelementin päältä on helppo jatkaa rungon pystyttämistä. Malliesimerkissämme Kutukämppä-aitta rakennetaan "tehtaalla valmiiksi", eli se toimitetaan valmiiksi rakennettuna Porin Loma-asuntomessuille.
20141_37563.jpg
Honka uutuuskodit -äänestä suosikkityyliäsi!
Millainen omakotitalo on sinun makuusi?Pidätkö tunnelmallisesta hirsikartanosta, klassisen tyylin hirsikodista, vai onko moderni tyyli enemmän sinun juttusi? Honka valmistaa jokaiseen makuun kestäviä ja jykeviä koteja, joissa on arjen kiireiden keskellä helppo rentoutua ja elää.Honka-kodin äänestyskohteiden tyylit vaihtelevat New England -tyyppisestä moderniin funkistaloon, unohtamatta kuitenkaan perinteisiä tyylejä. Näistä löytyy varmasti jokaiselle mieluinen vaihtoehto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton