• Etusivu
  • Varusteet

Siistit nurmikon reunat syntyvät viimeistelyleikkurilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 12.04.2024
20095_16874.jpg

Pystyleikkaus onnistuu vaivatta.

Boschin kevyet, akkukäyttöiset viimeistelyleikkurit tekevät nurmikonhoidosta miellyttävää: pääset leikkurin kanssa vaikka pihasi perimmäiseen kulmaan, eikä pelkoa johtoon sotkeutumisesta ole. Ei polttoainekanistereita eikä polttomoottorin katkua. Kone siistii ojan pientareet, pensaiden alustat ja kivien ympärystät; kaikki ne alueet, jotka yleensä jäävät ruohonleikkuun jäljiltä hoitamattoman näköisiksi.

Boschin litiumioni-teknologia mahdollistaa pitkän käyttöajan, joten yhdellä latauskerralla viimeistelet jopa 1000 metrin matkan. Akuissa ei ole muisti-ilmiötä eikä lataustilan purkautumista eli se voidaan laittaa lataukseen ja ottaa käyttöön milloin tahansa. Akku latautuu 100 % kolmessa tunnissa. Kone on kevyt ja ergonomisesti huolellisesti suunniteltu. Pehmustettu softgrip-kahva istuu hyvin käteen, ja suuri turvakytkin on takaa turvallisuuden.

<p data-block-key="alggn">Leikkuri ulottuu hankalimpaankin paikkaan.</p>
Leikkuri ulottuu hankalimpaankin paikkaan.

Säädöt kohdallaan

  • Lisäkahvan asennon säädöllä saa työskentelyyn lisämukavuutta.
  • Teleskooppivarsi (pituus 80–114 cm) säätyy sopivaksi niin pitkälle kuin pätkällekin.
  • Portaaton kallistuskulma mahdollistaa hyvän ulottuvuuden pitkälle pensaiden alle.
  • Pystysuora leikkaaminen onnistuu 90° kääntyvän pään avulla.
  • Kaarnasuoja pakottaa säilyttämään riittävän turvavälin, ja kasvit kiittävät.
  • Innovatiivinen muoviteräjärjestelmä leikkaa tehokkaasti ja tarkkasti.
  • Varaterät pysyvät säilössä koneen mukana, kahvan alapuolisessa säilytystilassa.

Kaksi mallia, leikkuuleveyden mukaan

  • ART 26 LI:n leikkuuleveys on 26 cm
  • ART 23 LI:n leikkuuleveys on 23 cm
20095_16873.jpg
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
nurmikko
pihatyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
Mies pesee Kärcher terassipesurin avulla pihalaatoitusta
Apuvälineet keväisiin huoltotöihin
Lumien sulaminen ja kevään tulo paljastavat sen armotta. Pinttynyttä likaa löytyy vaikka muille jakaa. Harvaa kiinnostaa perinteinen puhdistustyö käsipelillä, joten apuvälineet ovat paikallaan. Näin saat siistin lopputuloksen kerralla, tehokkaasti ja ennen kaikkea nopeasti.
20232_57236.jpg
Kylvönurmikon perustaminen ja nurmikon hoito
Nurmikko vaatii hoitoa säilyäkseen kauniina. Säännöllinen leikkaus, lannoitus ja kalkitus takaavat nurmen hyvinvoinnin. Odota, että nurmikko kuivuu lumen sulamisen jälkeen, ja anna sen jälkeen kevätlannoitus. Pian on aika korjata myös talvivauriot.
20203_63152.jpg
Värien merkitys elämässä
"Erittäin yleinen esimerkki värien väärinkäytöstä on hyvin huomattavissa, kun menet kylään kotiin, jonka sisustuksesta asukas on jättänyt itsensä kokonaan pois. Kopioinut orjallisesti sisustuslehtien väritrendejä tai palkannut sisustussuunnittelijan, joka ei ole vaivautunut ottamaan selvää asiakkaastaan ja hänen tarpeistaan, vaan keskittyy luomaan itselleen mainetta ja kunniaa. Tämä johtaa kodin sisustukseen, jossa kaikki on silmin nähden upeaa, mutta et pysty sanomaan mikä se on mutta joku siinä sisustuksessa vain vaivaa ja saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi. Kaikki ei ole kohdallaan. Sellainen tunnelma ei tue iloisuutta ja harmoniaa kodissa ja kukaan (paitsi suunnittelija itse) ei viihdy tilassa." - Angela Wright, Väripsykologi -

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton