• Etusivu
  • Rakentaminen

Millainen talo teille tulee?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.05.2009
20093_15527.jpg

Ote päiväkirjasta: kesä 2007

Lähtötilanteessa kohti uutta taloa meillä oli suunnittelun osalta vain mielikuva, jossa arkkitehdin palkkaaminen on ylimääräinen menoerä ja kallista puuhaa. Talokirjathan olivat pullollaan jo valmiiksi suunniteltuja taloja. Vaan miksipä niistä ei kuitenkaan löytynyt meidän tontille ja perheelle sopivaa ratkaisua?

Osallistuimme rakentajakouluun

Osallistuimme talvella 2007 rakentajakouluun ja niin meitä vietiin. Tämän jälkeen ei ollut epäilystäkään suunnittelun tärkeydestä ja siitä, että siihen kannattaa panostaa niin rahaa kuin aikaakin. Samalla kypsymässä ollut haave kivitalosta alkoi muuttua todeksi ja materiaalin ylivoimaisuudesta olimme jo vakuuttuneita. Valtaosa kivitaloista on yksilöllisesti suunniteltuja, joten kivitalotoimittajien talomallit toimivat ensisijaisesti markkinoinnin ja myynnin työkaluna.

Tontin pienuus ja muoto, kaavamääräykset, rajallinen rakennusoikeus tilatarpeisiin suhteutettuna sekä omat toiveet asettivat sen verran haastavat puitteet ratkaisulle, että oli aivan mahdotonta löytää talokirjoista yksi yhteen sopivaa. Olimme päätyneet kiveen ja yksilöllisesti suunniteltuun ratkaisuun.

Arkkitehtiä etsimässä

Jotta tämä tärkeäksi todettu suunnitteluvaihe toisi meille myös todellisia hyötyjä, niin nyt pitäisi löytää jostakin se hyvä, ammattitaitoinen ja rakentamisen kustannuksista tietoinen arkkitehti. Ja jos vielä henkilökemiat osuisivat kohdalleen, niin asiat sujuisivat kuin tanssi. Hieno ajatus.

Olimme täysin vieraalla maalla. Meillä ei ollut yhden yhtä kontaktia, tuttua tai suositusta kenestäkään suunnittelun ammattilaisesta. Hieman epäröimme, että ketä arkkitehtiä kiinnostaa lähteä projektiin, missä kaikki puitteet on vedetty mahdollisimman tiukalle? Lisäksi elimme vielä aikoja, milloin suunnittelun ammattilaisista oli ennemminkin pulaa.

Lähdimme kokeilemaan onneamme aika umpimähkään ja pyysimme ensi alkuun muutamalta arkkitehdiltä tarjousta. Vain yksi heistä vastasi. Halusimme kuitenkin lisää vaihtoehtoja mihin verrata.

Puskaradio apuun

Mieheni sai tietää meitä lähellä asuvasta rakennusarkkitehdistä, joka oli suunnitellut erään tuttavan talon laajennusosan. Saimme yhteystiedot ja päätimme tiedustella, kiinnostaisiko kohteemme. Pyysimme tarjouksen ja yllätykseksemme hinta oli todella edullinen. Tämä selittynee sillä, että arkkitehdillä ei ollut vielä montaa pientaloreferenssikohdetta.

Kaksi kertaa piti miettiä, että tässä voi olla riskinsä. Toisaalta meillä olisi vuosi aikaa suunnitella ja olemmehan hyvin tietoisia siitä, mitä haluamme. Olin jo hahmotellut talon pohjat, jotka löytyivät myös sähköisessä muodossa suunnitteluohjelmalla puhtaaksi piirrettynä.

Päätimme aloittaa yhteistyön kyseisen arkkitehdin kanssa ja hyväksyimme tarjouksen.

Projektin vaiheet

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miten laminaattitaso tulisi leikata?
Kysymys:Kummalta puolelta keittiön laminaattitaso tulisi leikata, jotta leikkausjäljestä tulisi siisti? En ole vielä ottanut käyttöpuolen muovisuojusta pois. Välineinä on pistosaha, käsisirkkeli ja käsisaha. Vaikuttaako leikkausväline siihen, kummalta puolelta laminaattitaso leikataan?
Sopimuksen teko
Rakentaja on nyt osa Schibstediä
Sanoma on myynyt Oikotie Oy:n, Suomen johtavan luokiteltujen ilmoitusten toimijan Schibstedille, Pohjoismaiden johtavalle markkinapaikkoja tarjoavalle toimijalle. Rakentajan tuoteperhe eli Rakentaja.fi, Puutarha.net, Omataloyhtiö.fi ja Talovertailu.fi ovat osa Oikotietä eli siirtyvät kaupan mukana Schibsted-konserniin. Kauppahinta on 185 miljoonaa euroa.
200611_1810.jpg
Tulikiven tulisijamallistolle Allergiatunnuksen käyttöoikeus
Tulikiven uuden malliston tulisijat ovat saaneet Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeuden. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tulisijoille on myönnetty Allergiatunnus. Tulikivi-uunien päästöt olivat erittäin matalaa tasoa ja täyttävät tunnukselle asetetut kriteerit erinomaisesti.Allergianäkökulmasta olennaisin kysymys tulisijoissa on puuta poltettaessa vapautuva pienhiukkaspäästöjen määrä. Tulikiven uuden malliston tulisijojen todettiin Allergia- ja Astmaliiton asiantuntijakäsittelyssä olevan erittäin hyvin suunniteltuja palamisen sekä lämmönluovutuksen suhteen. Palamisilman tuonti tulipesään ja sen tehokas sekoittaminen savukaasuihin takaa hyvän ja vähäpäästöisen palamisen. Tämä näkyy Tulikivi-uunien mittaustuloksissa."Tulikivi on ensimmäinen tulisijavalmistaja, joka saa tuotteilleen Allergiatunnuksen. Tuotteiden testitulokset olivat erinomaiset, joten ne soveltuvat hyvin käyttöön niissäkin kodeissa, joissa podetaan allergiaa tai astmaa", sanoo Allergia- ja Astmaliiton asiantuntijapalveluiden johtaja Risto Ruotsalainen."Panostamme ilmanlaatuun uraauurtavalla teknologiallamme, joka takaa mahdollisimman puhtaan palamisen, kun tulisijaa käytetään ohjeiden mukaisesti", sanoo Tulikivi Oyj:n tulisijojen liiketoimintajohtaja Juha Sivonen.Pyydä tarjous Tulikivi-tulisijastaLisätietoa Tulikivi-uuneista...
201210_32770.jpg
Tee kodin siivouksesta helppoa ja tehokasta
Nykyaikaisen kodin asumismukavuus perustuu arkea helpottaviin kodinkoneisiin. Kun käytössä on toimivat ja helppokäyttöiset laitteet hoituvat arjen askareet nopeasti ja vähällä vaivalla. Keskuspölynimurilla teet siivouksesta entistä tehokkaampaa.Katso tarjouspaketit Jäsentukusta!
20205_64875.jpg
Tältä näyttää perinteistä tiiltä pidempi ja matalampi tiili julkisivussa
Espoossa samalla tontilla sijaitsee kaksi erillistä pientaloa täydessä harmoniassa toisiinsa sekä tontin muotoihin ja kasvillisuuteen. Myös talojen julkisivujen väritys ja ilme valittiin tontin ja ympäröivän luonnon ehdoilla.
200611_641.jpg
Tee Se Itse -kukkakärryt
Varsin yksinkertainen ja edullisesti toteutettava kukkakärry sopii hyvin pihan koristeeksi. Kärryt voi valmistaa vaikkapa rakennustarvikkeiden tähteistä, mutta määrät ovat sen verran pieniä, että ostaminenkaan ei ole suuri kynnys. Paitsi omalle pihalle, kukkakärryt sopivat myös lahjaksi tai mökkituliaisiksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton