Asuntomessut Hyvinkäällä vuonna 2013 varmistuivat

Hyvinkään kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut ovat 12.5.2009 allekirjoittaneet sopimuksen asuntomessujen järjestämisestä Hyvinkäällä kesällä 2013. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet toimitusjohtaja Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta sekä kaupunginjohtaja Raimo Lahti Hyvinkään kaupungilta.

Hyvinkään asuntomessualue sijaitsee runsaan kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta etelän suuntaan. Kooltaan alue on noin 15 hehtaaria. Vaihtelevan maastonsa ansiosta messualueesta muodostuu mielenkiintoinen ja monipuolinen kokonaisuus. Lähietäisyydellä virtaa Vantaanjoki.

Messualueen vieressä kulkee Hanko-Mäntsälä -tie, jonka kautta on hyvä yhteys 5 kilometrin päässä sijaitsevalle Helsinki-Tampere -moottoritielle. Hyvinkään rautatieasemalle on matkaa 3,5 kilometriä.

Vuonna 2013 Hyvinkää on noin 48 000 asukkaan kaupunki, jonka keskusta on uusine kauppakeskuksineen ja idyllisine villatehdasmiljöineen saanut raikkaan ja modernin ilmeen. Kaupunki on säilyttänyt luonnonläheisyytensä ja tarjoaa ulkoilun ja liikunnan ystävälle erinomaiset harrastusmahdollisuudet mm. Sveitsin luonnonpuistossa.

”Hyvinkään messujen teemoja ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta rakentamisen energiatehokkuuus tulee varmasti vahvasti näkymään messutapahtumassa” kertoo Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta.

Energiatehokkuutta peräänkuuluttaa myös Pientaloteollisuus PTT ry, jonka kanssa Suomen asuntomessut on tiivistänyt yhteistyötään. ”Jotta vuoden 2010 alusta tiukentuvat energia-tehokkuusmääräykset saavutetaan, tavoitellaan pientaloissa energiatehokkuutta kaikilla osa-alueilla, joita ovat laadukas rakentaminen ja kokonaissuunnittelu, hyvä lämmöneristys, lämmön talteenotto ilmanvaihdosta, ulkovaipan ilmanpitävyys, hyvää sisäilma ja energiatehokkaat laitteet sekä energian tehokas käyttö”, kertoo johtaja Jaana Pullola Pientaloteollisuus ry:stä. Uusien määräysten tiukentava vaikutus on noin 30 % nykyiseen määräystasoon verrattuna.


Muita asuntomessuaiheisia uutisia...
 
Päivitetty
12.5.2009