Maanrakennustyöt aloitetaan usein jo ennen kuin rakennuslupaakaan on myönnetty. Puita on kaadettava ja pintamaita raivattava. Kaunis metsätontti tai peltomaa muuttuu pian ”taistelutantereeksi”. Jotta pihamaata ei tarvitsisi myllätä moneen kertaan, kannattaa talon ulkopuoliset LVI-putkistot laittaa maahan jo tässä vaiheessa.

2a Eristetyt putkistot rakennusten välillä

Useimpien talojen yhteyteen rakennetaan jokin talousrakennus tai autotalli. Jos rakennus on erillinen ja sinne halutaan vettä ja/tai lämpöä, tarvitaan eristettyä putkea. Putken avulla vesi johdetaan asuinrakennuksesta talousrakennukseen niin, että se ei matkalla jäädy tai jäähdy. Eri käyttötarkoituksiin soveltuvat erilaiset putket, joita Uponorin valikoimissa on kattava valikoima.

Eristettyjen putkistojen valikoima Uponorilla on seuraava:

Uponor Quattro – lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen (neliputkinen)
Uponor Thermo – lämmön johtamiseen (kaksiputkinen)
Uponor Aqua – lämpimän käyttöveden johtamiseen (kaksiputkinen)
Uponor Supra – kylmän käyttöveden johtamiseen jäätymisalttiissa paikoissa, varustettu lämpökaapelilla
Uponor Mantle – eristetty suojaputki vesijohdon sisääntuloon, varustettu lämpökaapelilla

Hankinta ja asennusvaiheessa huomoitavia asioita Tarvittava putken pituus on mitattava tarkasti. Huomioi, että putkielementtiä on v...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan