Valkeakoskella luotetaan asuntomessutapahtuman vetovoimaan

Suomen ensi kesän tapahtumien odotetaan houkuttelevan suuria ihmismääriä, sillä taantuman aikana lomailijat suuntaavat todennäköisemmin kotimaan kohteisiin ulkomaiden sijaan.

- Sama ilmiö oli huomattavissa myös 1990-luvun laman aikana. Tuolloin esimerkiksi asuntomessutapahtumien laaja suosio säilyi ennallaan. Suomalaiset löytävät varmasti tiensä ensi kesänä Valkeakoskella pidettäville asuntomessuille, jotka ovat järjestyksessään jo 40. asuntomessut. Messusisältö tulee tänäkin vuonna olemaan hyvin kiinnostava, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

- Valkeakoski sijaitsee erinomaisten tieyhteyksien päässä, joten kaupunkiin on helppo tulla viettämään mukava messupäivä. Messujen pääteema, energiatehokas rakentaminen, on hyvin ajankohtainen ja kiinnostaa erityisesti rakentajia ja remontoijia. Myös Valkeakosken asuntomessujen erityispiirre, pienten ja yksitasoisten omakotitalojen runsas määrä, on otettu suuren yleisön joukossa hyvin vastaan, asuntomessujen projektipäällikkö Arto Vuorijärvi Valkeakosken kaupungilta jatkaa.

Asuntomessujen monipuolinen talovalikoima pitää sisällään sekä perinteisiä että moderneja kivi- ja puutaloja yhdessä ja kahdessa tasossa. Messuilla on itse talojen lisäksi paljon muutakin nähtävää, kuten sisustamisen ja viherrakentamisen uusimmat ratkaisut. Monipuolisesta messusisällöstä esimerkkejä ovat myös neuvontapalvelua tarjoavat rakennus-, sisustus-, energia- ja pihanrakentamisklinikat. Asuntomessujen virallinen oheiskohde on kuvanveistäjä Emil Wikströmin museona toimiva ainutlaatuinen taiteilijakoti ja ateljee.

- Uskomme myös Valkeakosken muiden matkailukohteiden vetovoimaisuuteen. Asuntomessujen aikana kaupungissa järjestetään kaksi muuta suosittua tapahtumaa, Sääksmäki Soi! -musiikkipäivät ja Työväen musiikkitapahtuma, sekä lukuisia pienempiä tapahtumia ja näyttelyitä. Myös Valkeakosken nähtävyydet, kuten Voipaalan taidekeskus, Rapolan linnavuori ja Suomen jalkapallomuseo, kerännevät asuntomessukesänä runsaasti kävijöitä, Valkeakosken kaupungin markkinointipäällikkö Petri Ahonen sanoo.


Muita asuntomessuaiheisia uutisia...
 
Päivitetty
5.5.2009