Sähkötarjouskilpailutus on ratkennut! Säästöä mukanaolijoille yhteensä yli miljoona euroa

Järjestyksessään seitsemäs sähköenergian ostoyhteenliittymä on ratkennut. Tarjouspyynnöt lähetettiin tällä kertaa 26:lle eri energiatoimittajalle. Tämän hetkistä epävarmuutta tulevista hinnankehityksistä kuvastaa se, että suurin osa yhtiöistä ilmoitti, etteivät he anna kahden vuoden kiinteähintaista tarjousta. Mukaan ilmoittautui 6 224 kulutuspistettä. Keskimääräinen säästö nykyiseen kulutukseen oli 170 €.

Edullisimman tarjouksen kaikilla kulutustyypeillä teki tällä kertaa Vattenfall Sähkönmyynti Oy. Yhtiöllä on Suomessa asiakkaita noin 350.000. Tarjoushintoja emme edelleenkään saa julkistaa, tosin jokainen kilpailutukseen liittynyt näkee oman tilanteensa ja tarjouksen mukaiset hinnat tarkistuksen yhteydessä. Aika- ja kausisähköä käyttäville tiedoksi, että mittaustapa ei muutu yhtiötä vaihdettaessa vaan mittaustapa säilyy entisellään.

Huomiothan, että saatu tarjous päättyy 13.5. kello 24:00, mitä ennen on siis mahdolliset sopimukset sekä vaihtoilmoitukset tehtävä.

Tästä sähkötarjoukseen(ei vaadi jäsenyyttä)

Tarjousten sopimusaika 2 vuotta kiinteällä hinnalla

Sopimusten pituus oli jo tarjouspyynnöissä pyydetty mitoittamaan kaksivuotiseksi, eli hinta on sopimuksen teon jälkeen kiinteä seuraavat 24 kuukautta ja sopimus on uudistettavissa tarkennetuin ehdoin aina 24 kuukaudeksi kerrallaan. Tarjouksen hinnat koskevat ainoastaan uusia määräaikaissopimuksia. Mikäli asiakkaalla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus Vattenfallin kanssa, hän voi halutessaan solmia tämän tarjouksen mukaisen sopimuksen. Jos sama asiakas tekee sopimuksen useampaan käyttöpaikkaan, on muiden käyttöpaikkojen perusmaksu 0 euroa/kk.

Määräaikaisen sopimuksen omaavat voivat tulla mukaan, mikäli määräaikaisuus nykyisen yhtiön kanssa loppuu viimeistään 15.7.2009.

Vattenfall tarjoaa sopimuksiin myös vaihtoturvaa

Kun teet uuden kaksivuotisen määräaikaisen sähkösopimuksen, voit liittää sopimukseesi VaihtoTurvan. Saat kiinteähintaisen sopimuksen antaman turvan hinnannousuja vastaan ja samalla oikeuden solmia kesken sopimuskauden uuden edullisemman sopimuksen, mikäli tarjoushinnat laskevat. VaihtoTurvaa suositellaan erityisesti niihin koteihin, joissa on sähkölämmitys. Tästä vaihto-oikeudesta asiakas maksaa kiinteää kuukausimaksua, joka määräytyy kulutuksen vuosiennusteen mukaan. Kuukausimaksu on alle 10.000 kWh:n vuosikulutuksella 36 euroa/2 vuotta (1,5 e/kk ), 10.000-25.000 kWh:n vuosikulutuksella 48 euroa/2 vuotta (2,0 e/kk) ja 25.001-50.000 kWh vuosikulutuksella 84 euroa/2 vuotta (3,5 e/kk). Jos asiakas käyttää vaihto-oikeuden kesken sopimuskauden, Vattenfall veloittaa VaihtoTurvan jäljellä olevat kuukausimaksut kerralla.

Miten tarkistan oman tilanteeni?

Jokaisen jäsenenä jo aiemmin kilpailutukseen liittyneen henkilökohtainen tilanne selviää omalta Jäsentililtä, joka aukeaa sisäänkirjautumisen jälkeen aina keski-ikkunaan. Jäsentililtä löytyy kohta "Sähkön kilpailutus" ja sen alapuolella on linkit kilpailutukseen lisäämiisi tietoihin.

Tästä sähkötarjoukseen(ei vaadi jäsenyyttä)

En ole vielä jäsen, liity tästä

Tarkista linkistä aukeavan oman ilmoituksesi tietojen paikkansapitävyys, eli kulutusmäärä ja nykyinen energiahinta. Kyseiset tiedot löydät sähkölaskustasi.

Mikäli laskuri osoittaa sinulle säästöä, voit samantien ilmoittaa halukkuutesi energiayhtiön vaihtoon. Varmista kuitenkin ennen sitä, että nykyinen sopimuksesi mahdollistaa yhtiön vaihtamisen, ts. että se on joko toistaiseksi voimassa oleva, tai että sopimusaika on muuten katkolla viimeistään 15.07.2009 mennessä. Mikäli hyväksyt sopimuksen, Vattenfall huolehtii irtisanomisen vanhaan yhtiöösi, eli sinun ei tarvitse ko. asian puitteissa tehdä mitään.

Huomioi myös, että ilmoituksesi on hyväksymisesi jälkeen sitova ja vanhan sopimuksesi irtisanominen lähtee liikkeelle heti. Sähkönmyynnin kilpailuttamiseen liittyvän mittarin luenta on kerran vuodessa maksuton, joten asiakkaalle ei aiheudu yhtiön vaihdosta mitään ylimääräisiä kuluja.

Tarjous koskee vain energian osuutta, sähkön siirto ei ole edelleenkään kilpailutettavissa ja se tapahtuu aina sen paikallisen sähköyhtiön toimesta, joka hallitsee jakeluverkkoa.

Mikäli et kuitenkaan halua vaihtaa yhtiötä, toivomme että ilmoitat myös siitä rastittamalla kohdan "Ei, en halua vaihtaa sähkömyyjääni".

Tarjous avoinna kaikille jäsenillemme

Olemme nyt saaneet neuvoteltua Vattenfallin kanssa tarjouksen olevan ainakin toistaiseksi avoinna kaikille jäsenillemme, eli myös heille, jotka eivät olleet mukana tarjouspyyntövaiheessa. Tarjous on todella edullinen, joten oma tilanne kannattaa tarkistaa pikaisesti ja tarvittaessa hyväksyä sopimus, sillä avoin tarjous voidaan vetää pois ennen tarjousajan päättymistä. Jos et siis vielä ole mukana kanpanjassa ota esiin viimeisin sähkölaskusi ja tarkista tilanteesi alla olevasta linkistä:

Tarkistan tarjouksen sopivuuden itselleni

En ole vielä jäsen, liity tästä
Tässä kaikki tällä erää. Onnea kaikille niille jotka saavat yhteenliittymän avulla pienennettyä sähkölaskunsa suuruutta. Ja onnellisia olkaa myös Te joille tämän kertaiset tarjoukset eivät voineet sästöä tuoda, sillä ilmeisesti käytätte todella edullista energiaa.

Kiitokset kaikille ostoyhteenliittymässä mukanaolijoille!

Rakentavin & Remontoivin terveisin
Pentti Teponoja
kehitysjohtaja
pentti.teponoja@rakentaja.fi
 
Julkaistu
30.4.2009