Keittiössä tarvitaan valoa!

Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.

Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.

Riittävästi valoa työtasoille

Työmukavuuden, turvallisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi on tärkeää, että kaikilla työtasoilla keittiössä on riittävän kirkas valaistus. Keittiöön soveltuvat mainiosti Enston työpistevalaisimet, jotka levittävät valaistuksen tasaisesti työtasolle. Pienikokoinen AVR22-työvalaisin asennetaan yleensä keittiökaapiston alle. Valaisimessa on kytkin ja kaksi eteenpäin suunnattua pistorasiaa keittiötoimintojen helpottamiseksi. Roiskeenkestävä AVR17-valaisin sopii keittiön ohella hyvin apukeittiöihin ja askarteluhuoneisiin. Valaisimesta saadaan oikea- tai vasenkätinen kääntämällä pistorasioiden kannet.

Lisätietoa keittiön sähköistyksestä
Pienikokoinen AVR22-työvalaisin asennetaan yleensä keittiökaapiston alle.Pienikokoinen AVR22-työvalaisin asennetaan yleensä keittiökaapiston alle.

Jono-valaisinmallisto sisältää laajan valikoiman erilaisia valaisimia – esimerkiksi valokytkimellä, ilman kytkintä, pistorasialla ja ilman pistorasioita – aina käyttötarkoituksen mukaan. Valaisinten energiatehokkaat loistelamput ja elektroniset liitäntälaitteet ovat pitkäikäisiä ja säästävät energiaa. Jonot voidaan kiinnittää kattoon tai seinään, ne voidaan ripustaa ja yhdistää toisiinsa tai asentaa myös kulmaan. Kuivissa tiloissa pistorasian kansi voidaan irrottaa ja valaisimen kätisyys on helppo vaihtaa kääntämällä valaisin. Jono-valaisinten avulla keittiöön voidaan luoda jännittävää tunnelmaa valolistojen avulla keittiökaappien ylä- tai alapuolella.

Jono-valaisinmallisto sisältää laajan valikoiman erilaisia valaisimia.Jono-valaisinmallisto sisältää laajan valikoiman erilaisia valaisimia.

Huomio valon väriin

Valittaessa keittiöön valaistusta kannattaa huomioida myös valon väri. Kaakelit ja muut pintamateriaalit näyttävät kellertävässä tai sinertävässä valossa erilaisilta. Sähköasentajat ja sähköliikkeet kertovat enemmän valon värin vaikutuksista.

Keittiön yleisvalaisimeksi soveltuvat hyvin Enston AVR-valaisimet. Yleisvalaisimen kolme kokoluokkaa (halkaisija 25, 32 tai 40 senttimetriä) antaa mahdollisuuden valita aina sopivin valaisinvaihtoehto. Lisätarvikerenkaat tuovat lisää mahdollisuuksia soveltaa valaisin osaksi muuta kodin sisustusta. AVR14-valaisimen kuvun rakenne antaa myös pehmeän ja epäsuoran valon katto- ja seinäpinnoille.

Lisätietoa keittiön sähköistyksestä
AVR14-valaisimen kuvun rakenne antaa myös pehmeän ja epäsuoran valon katto- ja seinäpinnoille.AVR14-valaisimen kuvun rakenne antaa myös pehmeän ja epäsuoran valon katto- ja seinäpinnoille.
 
Päivitetty
28.4.2009