Vuoden 2009 asuntomessut Valkeakosken Lintulassa

Valkeakosken kaupunki sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Tampereelle matkaa on 35 km, Hämeenlinnaan 44 km ja Helsinkiin 145 km.

Messualueelle rakennetaan 40 pientaloa, joista kaksi on rivitaloja. Talovalikoima on kattava, esillä on yksi- ja kaksikerroksisia taloja, sekä kivi- ja puutaloja. Omakotitalojen huoneistoalat 88 neliöstä 390 neliöön, tonttien pinta-alat ovat keskimäärin 1300 neliötä. Kaikki kohteet ovat omistusasuntoja. Messualueesta rakennetaan kylämäinen, väljästi kaavoitettu, vehreä asuinalue, josta löytyvät kaikki lähipalvelut kävelymatkan päästä.

Oheiskohteena on Visavuori, kuvanveistäjä Emil Wikströmin (1864-1942) museona toimiva ainutlaatuinen taiteilijakoti ja ateljee.

Asuntomessut ovat avoinna 10.7. - 9.8.2009 joka päivä klo 10 - 18.

Huhtikuun puolivälissä messukohteiden rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa.Huhtikuun puolivälissä messukohteiden rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa.

Teemoina asumisen mansikat ja energiatehokas rakentaminen

Messuilla on tarjolla asumisen kaikki mansikat: väljää asumista luonnon helmassa, yksilöllisiä koteja kodikkaassa kyläyhteisössä ja uusimmat sisustamisen trendit.

Messutaloista yli puolet kuuluu parhaaseen A-energialuokkaan. Suuri osa messurakentajista on valinnut talon lämmitysenergiaksi ympäristöystävällisen maalämmön. Esillä on myös ilmalämpöpumppu- ja aurinkoenergiaratkaisuja. Asuntomessuilla esitellään paitsi runsaasti matalaenergiataloja myös kaksi passiivienergiataloa.

Seuraa tapahtumia, lue uutisia

Julkaisemme asuntomessualueen tapahtumista tiedotteita sekä seuraamme muutaman messukohteen rakennusprojekteja. Kaikki tiedotteet löydät täältä.
 
Päivitetty
23.4.2009