Ekotehokkaat loma-asuntomessut Mäntyharjussa kesällä 2011

Mäntyharjun kunta ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut allekirjoittivat 22.4.2009 sopimuksen loma-asuntomessujen järjestämisestä Mäntyharjussa kesällä 2011.

Sopimuksen allekirjoittivat toimitusjohtaja Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta sekä kunnanjohtaja Jussi Teittinen ja hallintojohtaja Tuomo Penttinen Mäntyharjun kunnasta. Kesän 2011 Loma-asuntomessut avataan Mäntyharjun vilkkaana markkinapäivänä 27. kesäkuuta ja päätöspäivä on 10. heinäkuuta. Mäntyharjun messut ovat yhdeksännet loma-asuntomessut Suomessa.
Loma-asuntomessualue Pyhäkosken Pähkinälehto sijaitsee 10 km päässä Mäntyharjun keskustasta. Messualue on kooltaan n. 29 ha ja sinne on kaavoitettu 13 omarantaista ja 12 kuivanmaan tonttia. Alueen välittömässä tuntumassa on lisäksi 5 omakotitonttia.

”Mäntyharju on omiaan loma-asuntomessutapahtuman ympäristöksi, sillä viehättävällä messualueella ja sen läheisyydessä on hyvät virkistysmahdollisuudet”, kertoo projektipäällikkö Asko Patjas. Pyhävesi soveltuu erinomaisesti uimiseen ja veneilyyn. Pyhäkoskella ja lähellä olevalla Miekankoskella voi harrastaa myös perhokalastusta. Pyhäkoski on maakunnallisesti merkittävä lohien kutualue sekä tärkeä linnuston talvehtimis- ja levähdysalue. Lähistöltä löytyy opastettuja hiihto-, melonta- ja pyöräilyreittejä ja Pyhäkosken laavulta lähtevä n. 10 km pituinen ulkoilureitti kiertää aivan messualueen tuntumassa.
”Ekotehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat vahvasti esillä Mäntyharjun messutapahtumassa” kertoo Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta. ”Mäntyharjun loma-asuntomessut on mukana syyskuussa 2008 käynnistetyssä EkoLAtu-hankkeessa, jossa tutkitaan loma-asumisen ekotehokkuutta,” jatkaa Heiskanen. Hankkeen tavoitteena on yksilöidä luotettavat ja käyttökelpoiset menetelmät, joilla osoitetaan loma-asumisen ratkaisujen ekotehokkuus. Lisäksi muodostetaan käytäntöjä ekotehokkuustavoitteiden asettamiseen maankäytön suunnittelussa ja edistetään ekotehokkuuden muodostumista osaksi loma-asuntorakentamisen menestyksekästä liiketoimintaa. EkoLAtu-hankkeen tutkimustulokset esitellään Mäntyharjun loma-asuntomessuilla. Hanketta koordinoi Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen Kehitys Oy.


Muita asuntomessuaiheisia uutisia...
 
Päivitetty
23.4.2009