Täydelliset järjestelmät antavat turvallisuutta

Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain Suomessa vesivahinkokorvauksia liki 100 miljoonan euron arvosta. Rakentaja tekeekin käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmää valitessaan tärkeän ratkaisun. Liian usein "järjestelmä" kootaan yhteen sopimattomista osista. Vaurioiden korjaaminen on yleensä vaivalloista ja kallista.

Vesivahinkojen syyt


Tyypillisiä vesivahinkojen syitä ovat suunnitteluvirheet, huolimaton asennustyö, metalliputkien syöpyminen sekä pakkasen aiheuttamat vauriot. Nämä ovat vältettävissä ammattilaisten käytöllä ja moderneilla täydellisesti yhteensopivilla järjestelmillä. Rakennusmääräykset edellyttävät vaihtokelpoisia käyttövesiratkaisuja, joissa mahdollinen vuoto ei tunkeudu rakenteisiin, vaan se voidaan johtaa näkyviin.

Lisätietoa käyttövesijärjestelmästä...

Yhtenäinen käyttövesijärjestelmä


- Käyttövesijärjestelmä vaikuttaa sekä veden laatuun että kosteusturvallisuuteen. Käyttövesiverkoston tulisi olla yhtenäinen järjestelmä, jonka osat sopivat yhteen ja muodostavat kauttaaltaan vesitiiviin kokonaisuuden. - Rakenteisiin upotettavissa Uponor-käyttövesijärjestelmissä virtausputket on asennettu suojaputkeen, joka estää mahdollisen vuotoveden joutumisen rakenteisiin. Uponor-komposiittiputkeen perustuva ratkaisu asennetaan rakenteiden päälle. Tätä ratkaisua käytetään yleisesti saneerauksessa.

Terveellinen ja turvallinen pex-materiaali


Järjestelmän osien tehdasvalmisteisuus on etu. Hankalissa työmaaolosuhteissa tehtävän työn aiheuttamien virheiden vaara vähenee. Tästä syystä tehdasvalmisteiset jakotukkikaapit komponentteineen ovat luotettava ratkaisu. Uponorin käyttövesijärjestelmien materiaalina on kierrätettävä ja ympäristöystävällinen pex-materiaali. Putket ovat kevyitä, lujia ja joustavia. Korroosiovaurioiden vaaraa ei ole. Veteen ei liukene maku- tai terveyshaittoja aiheuttavia epäpuhtauksia. Rakentamisvaiheen paloturvallisuus lisääntyy, koska tulitöitä ei jouduta tekemään.

  1. Vuotosuojattu jakotukkikaappi, jossa on avattavat reikäaihiot putkiläpivienneille.
  2. Tiivisteelliset läpivientiholkit suojaputkien liittämiseksi vesitiiviisti jakotukkikaappiin.
  3. Ylivuotoputki, joka johtaa mahdollisen vuotoveden lattiakaivolliseen tilaan.
  4. Kylmän ja lämpimän veden jakojohdot tiiviiden suojaputkien sisällä.
  5. Kytkentäjohdot tiiviiden suojaputkien sisällä.
  6. Virtausputkien liitokset luotettavasti ja nopeasti Q&E-liittimillä.
  7. Hanakulmarasiassa tiivis liitäntä suojaputkelle.
  8. Hanakulmarasian tiivistelaippa liittyy vesitiiviisti seinän vedeneristykseen.

Jäätymisvauriot estettävissä


Jäätyneiden putkien sulattelu ja mittareiden vaihto aiheuttaa harmia ja rahan menoa. Usein putkien jäätyminen rikkoo myös muita vesijohtoverkoston laitteita. Rakennuksen ulkopuolisena lämpö- ja vesijohtona käytettävä lämmitettävä Uponor Ecoflex Supra estää vesi- ja lämpöjohtojen jäätymisen.

Mantle estää jäätymisen läpivienneissä


Vesijohtojen jäätyminen tapahtuu usein perustusten läpivienneissä tai alituksissa, lattian tai seinän läpivienneissä tai ullakkotiloissa. Uponor Mantle - suojaputki suojaa tällaisissa kohteissa. Asentamisen kustannukset ovat vain murto-osa sulattamisen aiheuttamista vaivoista ja kustannuksista. Suojaputki sopii vanhoihinkin rakennuksiin, sillä se voidaan asentaa ongelmille herkiksi osoittautuneisiin paikkoihin helposti myös jälkiasennuksena.

Tutustu tarkemmin Mantleen...
 
Julkaistu
7.10.2008