Mikä määrää pesukoneen paikan?

Pyykkihuolto on yksi yleisimpiä kotitöitä. Useissa perheissä pesukone on päällä joka arkipäivä. Suunnittelemalla pesu- ja kuivaustilat etukäteen teet pidemmän päälle itsellesi suuren palveluksen.

Tila tai sen puute

Pienet tilat eivät estä sujuvan pyykkihuollon ratkaisemista. Kapeaankin tilaan saa mainiosti esimerkiksi monipuolisen pesutornin: likaiset vaatteet alaluukusta sisään ja puhtaat, kuivat yläluukusta päälle. Huomioi kuitenkin, että kondensoiva kuivausrumpu puhaltaa runsaasti kuumaa ilmaa ulos: lauhduttimista tuleva ilma lämmittää jopa 20-30 neliön tilan, joten huoneessa tulee olla riittävän hyvä tuuletus ylikuumenemisen estämiseksi. Toisaalta lauhdutinlämpöä voi myös käyttää hyväksi tilojen lämmittämisessä.
Harkitse jo rakennusvaiheessa tarvitsetko kuivausrummulle hormin. Ota tilasuunnittelussa myös työskentelyalue huomioon ja mittaa, että luukku tai kansi mahtuu avautumaan esteettä.

Perheen garderobi

Löytyykö teidän likavaatekoristanne futisjoukkueen peliasut vai sinkkutytön biletystoppi? Pyykinpesutarpeita on lukemattomia, kuten Whirlpoolin pesukoneitakin. Suuremman talouden unelma on Dreamspace, joka pesee kerralla samassa ajassa kaksinkertaisen pyykkivuoren muihin koneisiin verrattuna. 10 kg:n rumpu mahdollistaa myös suurikokoisten tekstiilien pesun kotona, jolloin säästyy mukavasti pesulalaskuja. Jos taas perheen haasteena ovat erilaiset tekstiilit, ovat pika 30 ja 20 asteen ohjelmat ja hellävaraiset käsin- tai silkkipesuohjelmat kovassa käytössä. Whilrpoolin älykäs 6th Sense helpottaa hommaa entisestään. ”Kuudennen aistin” pesukoneet ja kuivausrummut lähes ajattelevat itsestään valiten sopivimman ja energiataloudellisimman ohjelman koneeseen laitetun pyykin perusteella.

Säästä selkääsi, helpota päivääsi

Whirlpool on tutkinut, mitkä seikat aiheuttavat pesukoneessa eniten hankaluuksia, ja kehittänyt laitteita hankkimansa käyttäjätiedon pohjalta. Yksi odotetuimmista muutoksista on täyttöaukon suurentaminen. Whirlpoolin Dreamspacen täyttöaukon läpimitta on peräti 40 cm eli 12 cm normaalia suurempi. Myös päältä täytettävissä Whirlpooleissa on leveä, yhdellä kädellä avattavissa oleva luukku.

Pesijän selkä kiittää uudesta Whirlpool-lisävarusteesta, joka on pesukoneen tai kuivausrummun alle sijoitettava sokkelilaatikko. Sen avulla työskentelykorkeus nousee ergonomisesti paremmalle tasolle. Laatikko toimii samalla kätevänä säilytyslaatikkona. Kodinkoneiden ohjauspaneelit ovat myös harpanneet aimo askeleen parempaan suuntaan. 6th sense -malleissa on opastava LCD-näyttö, joka kertoo tilannetietoja koneen ollessa päällä ja jonka kanssa käyttäjä käy lähes vuoropuhelua. Muissakin malleissa on panostettu valintojen helppouteen.

Liputusta enää vain lipputangossa

Pyykinkuivaus on täällä pohjoisella pallonpuoliskolla erityisen haastavaa. Pyykkien liputus kylpyhuoneessa lisää ilman kosteutta ja vähentää viihtyvyyttä. Ripustaminen vie myös oman aikansa. Ratkaisuna on kuivausrumpu, kuivauskaappi tai kuivaava pesukone. Rakentajien kannattaa miettiä kuivausrummulle hormin paikka valmiiksi. Jos hormiliitäntää ei ole, valitaan kondensoiva kuivausrumpu. Kuivaava pesukone on tilaa säästävä ratkaisu perheissä, joissa ei ole suuria pyykkimääriä. Se ei myöskään vaadi hormia. Whirlpoolin kuivaava pesukonemalli on täyttömäärältään viisi kiloa ja linkousteholtaan 1000 kierrosta minuutissa. Kuivauskaappi on mainio esimerkiksi lapsiperheen eteisessä, jolloin kaapissa kuivuvat mukavasti myös märät ulkovaatteet. Kuivauskaappi vaatii aina hormiliitännän.

Arvioi taloutesi pyykkimäärä, kuivattavien materiaalien laatu sekä käyttäjän vaatimukset esimerkiksi automatiikan ja ohjelmien monipuolisuuden suhteen. Valitse sitten niiden perusteella täyttömäärältään ja toiminnoiltaan sopiva ja oikean kokoinen kuivausratkaisu.
Whirlpool Nordic Oy
Pihatörmä 1 A
02240 Espoo
www.whirlpool.fi
 
Päivitetty
5.6.2009