Tee kolmen teen valintatesti

Lieden ja uunin valinnassa on hyvä kolmen teen muistisääntö: tarve, tila ja tyyli. Tarve ratkaisee mitä ominaisuuksia uunin ja lieden tulee sisältää. Tila, johon laitteet tulevat asettaa rajat laitteiden koolle. Loput määrää tyyli; kunkin perheen oma, yksilöllinen maku.

Nopeammin, enemmän, parempaa….

Uuneissa on ominaisuuksia niin kotigourmet´n harrastajalle kuin pikaruoan paistajalle. Edistyksellisimmillään uuni on apukokki, joka kertoo, milloin on aika laittaa ruoka uuniin, mihin lämpötilaan ja milloin se on aika kääntää. Kerrot vain mihin kategoriaan ruoka kuuluu ja ruoan painon. Uuni valitsee niiden perusteella parhaiten sopivan toiminnon, kypsennysajan, lämpötilan ja paistotason. Tietysti voit halutessasi muuttaa asetuksia ja myös tallentaa ne seuraavaa kertaa varten.

Innovatiivinen uuni muistaa kaikkiaan 10 mieliruokasi ohjeet. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi matalalämpötoiminto, jolla voi sulattaa pakasteet, pitää annokset tarjoilulämpötilassa jopa 5 tuntia tai vaikka nostattaa hiivataikinan. Vai olisiko teidän perheessä käyttöä automaattiselle ruskistukselle tai ja pizza/leipätoiminnolle, joka jäljittelee perinteistä leivinuunia? Siinä paistolämpötila vaihtelee paistettavan tuotteen mukaan. Esimerkiksi patongin paistossa lämpö on ensin korkeampi ja laskee lopussa, jolloin saadaan aito, rapea kuori. Hiivaleipä vaatii päinvastaisen järjestyksen eli alussa matalan, lopussa korkeamman lämpötilan.

Perheessä, jossa leivotaan usein ja tehdään ruokaa kerralla suurempia määriä, kannattaa ehdottomasti hyödyntää kiertoilmauunin edut. Kiertoilmauuni eroaa tavanomaisesta uunista kuumennustapansa perusteella. Perinteisessä uunissa vastukset lämmittävät uunin ylä- ja alaosista, mutta kiertoilmauunissa lämpö jakautuu tasaisesti puhaltimen avulla, jonka ympärillä kiertää lämpövastus. Kiertoilmauunissa paistolämpötila on noin 20 °C alhaisempi kuin tavallisella ylä- ja alalämmöllä, ja siinä voidaan yhdellä kertaa voidaan paistaa useampia pellillisiä.

Sienestäjä ja marjastaja ilahtuu myös uunin käytettävyydestä kuivaamiseen. Kiertoilmakypsennys säästää myös sähköä ja aikaa, koska uuni lämpenee nopeammin käyttövalmiiksi ja se mahdollistaa usean ruoan yhtä aikaisen valmistamisen.

Lapsi- ja senioritalouksissa on turvallisuus valintakriteerien kärjessä. Silloin valitussa liedessä on ekovahti/ylikuumenemissuoja ja uunin luukussa turvalukitus. Whirlpoolin uuneissa on kolminkertainen lasi, joka ei kuumene vaarallisesti ulospäin. Muita turvalaitteita ovat kaatumisesteet ja keittotason lapsisuojat. Pyöristetyt kulmat ja kaarevat uuninkahvat estävät ruoanlaittajaa kolhimasta itseään laitteen reunoihin.

Vapaasti omalla tyylillä

Tila ja tyyli ratkaisevat päädytkö vapaasti vai kalusteisiin sijoitettaviin keittiökoneisiin. Erilleen sijoitettava liesitaso ei sido uunin sijoituspaikkaa, jolloin kalusteisiin sijoitettavan uunin voi asentaa vaikka työpöytien tason yläpuolelle. Kalusteisiin sijoitettavassa liesitasossa on lisäksi valittavissa sijaitsevatko toimintanäppäimet lieden vieressä tai käyttöpaneelissa liesitason alla. Mieltymys ratkaisee minkä toimintaperiaatteet lieteesi valitset.

Jos ruoanlaitto on intohimo, arvostat kaasun loistavaa ominaisuutta nopeisiin lämpötilanmuutoksiin. Whirlpoolin valikoimissa on useita kaasuliesitasoja, mutta voit saada kaasupolttimen edut myös sähkölieteen. Induktioliesitasossa on mahdollisuus muuttaa lämpötilaa todella nopeasti, ja koko energia ohjataan suoraan lämmitettävään ruokaan. Koska yhtään energiaa ei mene hukkaan lasilevyn lämmittämiseen, induktioliesi säästää myös energiaa.
Tyylillisesti löydät kaksi erilaista sisustuslinjaa. Whirlpool Progressive Line edustaa muotoilun ja tekniikan kärkeä, täydellistä ergonomiaa ja käytännön estetiikkaa. Laatu näkyy ja tuntuu esimerkiksi teräsreunoissa ja sileissä lasipinnoissa. Pohjoismaista sisustustyyliä myötäilee puolestaan Whirlpool Flat Design, jota voidaan kuvata seuraavilla sanoilla: muodon ja mallin yksinkertaisuutta, hienostunut, suorakulmainen muotoilu, pelkistetyt kovat pinnat, joiden ilmettä pehmentävät kaarevat kahvat. Whirlpoolin integroitavat kodinkoneet edustavat elämisen eleganssia, jossa tekniikka ulottuu käyttäjäystävällisyydessään asennukseen asti. Kaikissa integroitavissa malleissa on patentoitu Pro Fit -järjestelmä, jolla asennus on nopeaa ja helppoa.

Keraamisen keittotason hoito

Keraaminen taso säilyy kauniina pitkään, kunhan siihen tulleet roiskeet pyyhkäistään pois heti käytön jälkeen. Päivittäisessä puhdistuksessa riittää neutraaliin pesuaineliuokseen kostutettu nihkeä liina ja kuivaus.

Jos kuumalle keittoalueelle joutuu sokeria, muovia tai alumiinifoliota, se poistetaan välittömästi metallikaapimella. Samoin pinttyneen lian puhdistukseen käytetään metallikaavinta ja erikoispuhdistusaineita. Kalkkitahrojen poistoon kannattaa kokeilla etikkaa tai sitruunaa.

Hankaavia pesuaineita ja -pesimiä, kuten teräsvillaa tai karhunkieltä, ei saa käyttää. Vähittäiskaupoista ja kotitalouskoneita myyvistä tai huoltavista liikkeistä voi ostaa Wpro- tai muuta keraamisen tason erikoispuhdistusaineita. (Lähde: Työtehoseuran lehdistötiedote 26.11.2004)
Whirlpool Nordic Oy
Pihatörmä 1 A
02240 Espoo
www.whirlpool.fi
 
Päivitetty
5.6.2009