• Etusivu
  • Energia

Sähköistyksestä tärkeä osa korjausrakentamista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.08.2013
16_P_25184.jpg

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti laski ensimmäisellä vuosineljänneksellä 12,7 % edellisvuodesta 171 miljoonaan euroon. Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti kasvoi kuitenkin noin prosentin verrattuna vuotta aiempaan.

Korjausrakentamisen liikkeellelähtö luo sähkötarvikkeille uutta kysyntää hankkeiden edetessä kohti loppuvaiheitaan. Sähköistykseen ei silti kiinnitetä riittävästi huomiota, vaan sen osuus korjaushankkeissa usein alimitoitetaan.

- Korjausrakentamisen yhteydessä tulee aina uudistaa myös sähköistystä, sillä näin voidaan säästää energiaa sekä lisätä tilojen toimivuutta ja asumismukavuutta, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

- Sähköremontin myötä kiinteistön sähköturvallisuus saadaan kerralla kuntoon. Kuluttajien tulee muistaa turvallisuus myös omissa laitehankinnoissaan, sillä vaarallisia tuotteita kuten valaisimia ja jatkojohtoja on markkinoilla aiempaa enemmän. Kannattaa aina valita laatua halpatuotteen sijaan, Hailikari opastaa.

Lisätietoa sähkötarvikkeista

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201912_61685.jpg
Yleisimmät jätevesisaneerauksen haasteet
Ennen vuotta 2004 rakennetuilla pohjavesialueella sijaitsevilla kiinteistöillä olisi pitänyt olla ympäristönsuojelulain mukainen jätevesijärjestelmä toiminnassa 31.10.2019 mennessä. Asetus käsittää myös ne kohteet, jotka sijaitsevat max. 100 metrin päässä rantaviivasta.Määräaika meni jo, miksi vieläkin on tuhansia kohteita, joihin jätevesisaneeraus on tekemättä?
20117_27127.jpg
Asuntomessut avautuvat
Asuntomessujen portit avautuvat perjantaina 15.7. klo 10:00. Asuntomessut ovat avoinna 15.7. – 14.8. päivittäin klo 10-18.
20077_5745.jpg
Muuttovalmis ValmisKastelli
ValmisKastelli on markkinajohtajan vastaus uudenlaiseen, vaivattomaan rakentamiseen. Valitessaan muuttovalmiin Kastellin asiakas saa ensiluokkaisen kodin ammattilaisten rakentamana ja sisustamana – sovittuna aikana ja sovittuun hintaan. Kastelli tekee minkä lupaa.
20098_18148.jpg
Pihakoulu 2.1 Pihakiveyksen asennus
Onnistuneessa pihakivien asennuksessa valitusta kivestä riippumatta on lähtökohtana kunnollisten pohjatöiden tekeminen. Kun pohja on kunnolla tehty, niin valmistajan ohjeen ja valitun ladontamallin noudattamisella päästään hyvään, kestävään ja näyttävään lopputulokseen.
20156_43822.jpg
Uuden talon terveydelle on ilmanvaihto tärkeää
Tarpeenmukainen ilmanvaihto on osa tervettä taloaTalot ja asunnot rakennetaan aina vain tiiviimmiksi, jotta ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän lämmitysenergiaa. Tarpeenmukainen ilmanvaihto varmistaa sen, että ihmiset ja rakenteet pysyvät terveinä:Ylimääräinen kosteus ja hiilidioksidi poistetaan sisäilmasta ja tilalle tuodaan raikasta ja suodatettua ilmaa. ja Lämmöntalteenottolaitteet tuovat puhtaan ulkoilman lämmöntalteenottokennon läpi, missä poistoilmasta talteenotettu lämpö siirtyy tuloilmaan ja lämmitysenergian tarve vähenee.Anna ilmanvaihtoratkaisu aina ammattilaisen suunniteltavaksi. Suunnittelija varmistaa, että asuntoosi valitaan oikean kokoinen ilmanvaihtokone ilman kuluttamatta liikaa talosi energiaa.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
201911_61362.jpg
Pimeät hinnat verkkokaupassa - Voimassa vain perjantaina
ERÄ Stala PL-3 postilaatikoitaErä Stalan PL-3 postilaatikoita pimeään hintaa ja VAIN 29.11.Uskomattoman edullisesti laadukas ja suomalaisia olosuhteita kestämään tehty ruostumaton Stalan PL-3 postilaatikko! Muotoilunsa ansiosta kansi pysyy tukevasti kiinni tuulisellakin säällä. Stalan PL-3 postilaatikossa on sarjoitettava Abloy-lukko, joten avainnippusi mahtuu, vaikka housun taskuun. Ruostumaton pinta pysyy kauniina auringonpaisteesta ja räntäsateesta huolimatta, eikä uuden muotoilunsa ansiosta täyty heti vaan posti pinoutuu kauniisti laatikon pohjalle.Pidä kiirettä! Saimme vain erän.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton