• Etusivu
  • Energia

Sähköenergian kilpailutus kannattaa - liity mukaan 22.4. mennessä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 14.04.2009
verkkolehtiautomaatti_P_6247.jpg

Energiavahtipalvelun ostoyhteenliittymä toteutetaan otollisen markkinatilanteen takia ripeässä aikataulussa ja siihen on mahdollisuus liittyä sivuillamme keskiviikkoon 22.4.2009 kello 12:00 asti.

Ostoyhteenliittymän tavoitteena on auttaa osallistujia saamaan sähkönsä entistä kilpailukykyisemmällä hinnalla, joka pysyy kiinteähintaisena seuraavan kahden vuoden ajan. Saatavien tarjousten kilpailukyky tulee olemaan sitä parempi, mitä suurempi määrä kiinnostuneita kuluttajia on mukana. Tarjouksia tullaan pyytämään kuluttajaystävällisiltä kustannustehokkuuteensa panostavilta sähköyhtiöiltä, joilla on halu todelliseen yhteistyöhön asiakkaidensa kanssa.

Ostoyhteenliittymään ilmoittautuneilta kerätään seuraavat tiedot:

a) asunnon/työpaikan/kesämökin sulakekoko
b) nykyinen sähkönkulutus vuositasolla (aikatariffissa jaoteltuna eri kulutusmaksujen voimassaoloaikojen mukaan)
c) tämänhetkinen tariffitaso ja
d) nykyinen energian myyjä
e) sekä paikallinen sähköyhtiö joka vastaa sähkön siirrosta

Nämä yllämainitut tiedot kerätään ilmoittautumisen yhteydessä. Tarjouspyyntöön voit siis liittää myös useampia kulutuspisteitä. Tietojen täyttöä helpottaa, mikäli otat viereesi viimeisen sähkölaskun.

Tarkista myös että sopimuksesi on joko toistaiseksi voimassa oleva tai että se päättyy viimeistään heinäkuun 2009 aikana, sillä sen jälkeen päättyviä sopimuksia ei voida määräaikaisuutensa vuoksi vaihtaa.

Tarjouspyynnön tekeminen, tarjousten arviointi ja päätöksenteko

Hankkeen vetäjä pyytää tarjoukset sopivaksi katsotulta määrältä sähkönmyyjiä. Tarjouspyyntöön liitetään tiedot asuntojen/työpaikkojen sulakekoosta, sähkönkulutuksesta ja noudatetuista tariffeista.

Tarjouspyynnöt lähtevät liikkeelle keskiviikkona 22.04.2009 kello 12:00 jonka tilanteen kulutusmäärien mukaan tarjoukset pyydetään jättämään. Liittymisiä otetaan vastaan myös tuon ajan jälkeen sillä tarjouspyynnössä esitetty määrä täsmennetään yhtiöille vielä maanantaina 27.4. kello 12:00 jonka jälkeen tilanne lukitaan. Tarjousten saamisen jälkeen teemme jäsenten puolesta tarjousvertailun ja esityksensä siitä, mikä tarjous on edullisin. Vasta tämän jälkeen jokainen jäsen tekee oman päätöksensä hyväksyä tai hylätä tarjous.

Liittyessäsi nyt mukaan tarjouspyyntövaiheeseen et siis vielä sitoudu mihinkään.
Lopullisen päätöksen sähköyhtiön vaihdosta teet tarjouksen saatuasi, eli 29.4.2009 jälkeen mutta ENNEN 13.5.2009, jolloin sähköyhtiöiltä saatu tarjousaika päättyy. Huomioi että sähköyhtiöiden tarjousaika on siis voimassa vain kaksi viikkoa!

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
200611_711.jpg
Tee Se Itse -jääkiekkomaali
Rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Ei taida löytyä rakennustyömaata, jossa ei jäisi muutamaa laudanpätkää tähteeksi. Näistä ns. hukkapätkistä voi helposti ja nopeasti valmistaa lätkämaalit pihamaalle tai vaikkapa luistinradalle vietäviksi.
20128_31814.jpg
Yhteydet auki tietoverkolla ja antenneilla
Tietoverkkopistorasioissa ei kannata säästellä. Tietoverkon kaapelointi ja pistorasiat kuuluvat jokaiseen asunnon huoneeseen, sillä tietokoneiden lisäksi viihde-elektroniikka ja kodinkoneet tulevat jatkossa vaatimaan yhteyden internetiin. Laitteiden lisääntyessä tulee muistaa myös riittävän monien sähköpistorasioiden sijoittaminen tietoverkko- ja antenniliitäntöjen yhteyteen.
20172_48252.jpg
Kiinnitä huomiota kateruuveihin
Kattopeltien ruostuminen loppui Suomessa, kun korroosioon perehtynyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen kehitti 90-luvulla kattopellin uuden pinnoitteen Rautaruukille. Jormalla oli jo tuolloin ajatus myös säänkestävistä kateruuveista, mutta alan valmistajia ruuvien ruostuminen ei huolettanut. Tarvittiin lakimuutos, elinkaariajattelun yleistyminen ja kotimainen Kingi Oy, että alkoi tapahtua. Nyt katon kiinnityskin on säänkestävä, jonka edelläkävijäyritykset ja etenkin kattojen omistajat ovat ottaneet mielihyvin vastaan.
20192_56410.jpg
Terassista lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen - paras aika lasitukselle on nyt
Kevät ja kesä ovat kotona järjestettävien juhlien aikaa. Kesäjuhlien sesonki alkaa vapusta, seuraavaksi juhlitaan koulunsa päättäviä sekä ylioppilaita. Tulossa on myös juhannusjuhlia, häitä, grillibileitä, syntymäpäiviä, sukujuhlia sekä illanistujaisia ystävien kanssa. Aina on aihetta juhlaan. Vielä, kun puitteet ovat kohdallaan, mikään ei voi vesittää juhlamieltä. Ei edes sade, siitä pitää huolen lasitettu terassi, jonka suojassa juhlat onnistuvat kelissä kuin kelissä. Jos sisätiloissa tuntuu ahtaalta, terassista saa erinomaisesti lisätilaa kotijuhlien järjestämiseen.
20077_5714.jpg
Tulisijat ja hormistot, suunnittelu
3.4 SisätyötOn erittäin tärkeää, että talossa on vähintään yksi puilla lämpiävä tulisija. Tulisijasta leviävä lämpö on tunnultaan aivan erilainen kuin lämpöpatterista tuleva lämpö. Toki tulisijalla on myös omat hyötynäkökohtansa. Kun talossa on hyvä ilmanvaihto, voidaan yhdellä tulisijalla lämmittää taloa tasaisesti hyvinkin pitkään. Vastaavasti myrsky voi tehdä tuhojaan niin, että talo ei saa sähköä pariin päivään. Tulisija on silloin kultaakin kalliimpi, vaikka lämmönjako muuten ei toimikaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton