Saksan kaupat vetävät Valloxia

Loimaalainen ilmanvaihtokonevalmistaja Vallox Oy on onnistunut merkittävästi tasapainottamaan kotimaan rakennusmarkkinoiden hiljentymisen aiheuttamaa kysynnän laskua menestymällä Saksan vientimarkkinoilla. Saksan markkinoilla yrityksen vetojuhtana ovat olleet energiatehokkaat matalaenergiailmanvaihtokoneet.

Lisätietoa Vallox-ilmanvaihtojärjestelmästä

Saksassa lasketaan olevan noin 40 miljoonaa korjattavaa vanhaa asuntoa. Valloxin markkinoita ovat kasvattaneet uudisrakentamisen lisäksi ilmanvaihtosaneeraukset, jotka ovat Saksassa oleellinen osa kerrostalojen saneerausurakoita. Huoneistokohtainen ilmanvaihto voidaan toteuttaa asumiselle erittäin vähän haittaa aiheuttaen.Saksassa lasketaan olevan noin 40 miljoonaa korjattavaa vanhaa asuntoa. Valloxin markkinoita ovat kasvattaneet uudisrakentamisen lisäksi ilmanvaihtosaneeraukset, jotka ovat Saksassa oleellinen osa kerrostalojen saneerausurakoita. Huoneistokohtainen ilmanvaihto voidaan toteuttaa asumiselle erittäin vähän haittaa aiheuttaen.
Valloxin uusi TSK Multi -matalaenergiailmanvaihtokone tuotiin markkinoille Saksassa, jossa matalaenergialaitteet ovat selkeästi ilmanvaihtolaitemarkkinoiden vallitseva laitetyyppi. Matalarakenteinen TSK-kone voidaan huoltaa porrashuoneesta tai se voidaan sijoittaa asuntoon tai tekniseen tilaan.Valloxin uusi TSK Multi -matalaenergiailmanvaihtokone tuotiin markkinoille Saksassa, jossa matalaenergialaitteet ovat selkeästi ilmanvaihtolaitemarkkinoiden vallitseva laitetyyppi. Matalarakenteinen TSK-kone voidaan huoltaa porrashuoneesta tai se voidaan sijoittaa asuntoon tai tekniseen tilaan.
Tuoreimmat projektikaupat yhtiö julkisti maaliskuun lopussa. Kyseessä oli yli 500 Vallox ilmanvaihtokoneen mm. uuden TSK Multi -koneen myynti Saksaan. Kyseinen kone on uusi matalaenergiailmanvaihtokone, jonka tuloilman hyötysuhde on yli 80 %. Kaikkiaan vuoden 2009 ensimmäisenä neljänneksenä kertyneet vientitoimitukset ovat yli pari tuhatta konetta.

Tuoreimpien kauppojen kohteena ollutta TSK-ilmanvaihtokonetta ei ole vielä tarjolla Suomessa. Tilanne ei ole poikkeuksellinen, sillä Vallox on tuonut monta malliaan markkinoille ensin suuremmilla markkinoilla Saksassa ja sitten Suomessa.

– Kysynnän rakenne Saksassa ja Suomessa on erilainen. Saksaan myymistämme koneista noin 90 % on energiatehokkaita tasavirtapuhaltimilla ja ristivastavirtakennoilla varustettuja matalaenergiailmanvaihtokoneita ja vain noin 10 % perinteisiä matalamman hyötysuhteen laitteita. Suomessa suhde on vielä toisin päin, vaikka tilanne on meilläkin muuttumassa, sanoo myynti- ja kehitysjohtaja Olavi Suominen Vallox Oy:stä.

Rakentamisen taantuma rasittaa luonnollisesti myös Saksan markkinoita. Maassa lasketaan kuitenkin olevan lähes 40 miljoonaa korjattavaa vanhaa asuntoa. Ilmanvaihtolaitteiden osalta tilanne on myös hieman toinen kuin Suomessa, sillä tulo-poistoilmanvaihdon markkinat ovat vasta kasvussa. Saneeraus Saksassa käsittää sangen usein myös asuntokohtaisen ilmavaihdon asentamisen. Lisäksi muun muassa Ukrainan ja Venäjän välisen kaasukiistan jälkiseurauksena energiatehokkuutta lisäävät ja myös ilmanvaihtomarkkinoihin vaikuttavat perusparannukset ovat lisääntyneet.

Vallox aloitti Saksan valloituksen jo 1990-luvun alussa. Menestys on perustettu energiatehokkuutta arvostaville markkinoille sopiviin tuotteisiin sekä onnistuneiden maahantuonti- ja jakelutieratkaisujen varaan. Vientimarkkinoiden osuus Valloxin myynnistä on jo yli 40 prosenttia, mistä suurin osa suuntautuu Keski-Euroopan saksankielisille alueille.

Lisätietoa Vallox-ilmanvaihtojärjestelmästä
 
Päivitetty
3.4.2009