Asunto Oy Sunanniityn kattosaneeraus valmistui täyden kympin työnä

Asunto Oy Sunanniityn rivitalon aluskate oli huonossa kunnossa. Katetta oli paikkailtu alapuolelta ja rikkoutuneita Vartti-levyjä oli vaihdettu. Yhtiössä oli selvitetty pelkän aluskatteen korjaamista, mutta ajatus tyrmättiin kalliina ja epävarmana.

Lisätietoa kiviteräskatteesta...

Lisätietoa aluskatteesta...

Lisätietoa valokatteesta...

Icopal-kattolaskuri...

Kuntokartoitus avuksi

Isännöitsijä Heikki Rinne SKIPA Isännöinti Oy:stä teetti päätöksenteon pohjaksi laajan kuntokartoituksen. Tuolloin todettiin, että vuotavaa aluskatetta ei voida vaihtaa ilman vesikatteen vaihtamista. Hallitukselle ehdotettiin koko katon uusimista, jolloin saman tien voitaisiin jatkaa huoneistojen väliset osastoivat väliseinät vesikatteeseen asti. Asuntoyhtiön hallitus päätti toteuttaa korjaustyön ja pyysi tarjoukset eri valmistajilta. Vaihtoehdoiksi valittiin pelti-, mineriitti-, tiili- ja kiviteräskate.

Decran 30 vuoden takuu vetosi

– Lähiympäristön taloyhtiöiltä oli kuultu huonoja kokemuksia mineriitistä ja pellistä. Decra-kiviteräskatetta arvostettiin sen referenssien sekä 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuun ja 20 vuoden pinnoitetakuun vuoksi.

Samoin Decran ulkonäkö miellytti ja tekniikka tuntui luotettavalta. Kun vielä työmaanvalvojakin suositteli Decraa, päätti hallitus valita Decran, vaikka se olikin vähän kalliimpi vaihtoehto, kertoo hallituksen puheenjohtaja Ari Joona.

Taloyhtiö hyväksyi hallituksen esityksen. Tarkentavien urakkaneuvottelujen jälkeen hallitus teki urakkasopimuksen Rakennus Numera Oy:n kanssa.

Asukkaat pidettiin ajantasalla

Seuraavaksi järjestettiin tilaisuus, jossa taloyhtiön asukkaat saivat tutustua tarkemmin Decraan, ja heille kerrottiin urakan käytännön järjestelyistä. Asukkaiden kanssa sovittiin, mikä osa parkkipaikasta on rakennustöiden ajan rakennusliikkeen käytössä. Työmaakopin seinään kiinnitettiin ilmoitustaulu, jossa esiteltiin projektin aikataulu ja työmaan kartta sekä kerrottiin kaikki projektiin osallistuvien yhteystiedot. Työmaalla pidettiin päiväkirjaa, johon työmaanvalvoja merkitsi kaikki tarkastuskäyntinsä kommentteineen. Urakan valmistuttua päiväkirja luovutettiin Asuntoyhtiölle.

Tiivis ja tyylikäs Decra

Kattourakka valmistui aikataulusta edellä. Asunto Oy Sunanniityn hallituksen puheenjohtaja Ari Joona on tyytyväinen: – Decra on osoittautunut lupausten mukaiseksi materiaaliksi. Se pitää vettä, on hyvän näköinen, eikä ropise sateella. Kokeneet työmaanvalvojat ja osaava urakoitsija muodostivat hyvän yhdistelmän, joten taloyhtiön puolesta koko projekti ansaitsee arvosanaksi täyden kympin.

Decran paikoilleen siirtämiseen ei tarvita nostureita eikä muutakaan erikoisjärjestelyjä. Kuvan asentajalla on kantamuksenaan 3-4 neliötä valmista kattoa.

Decran paikoilleen siirtämiseen ei tarvita nostureita eikä muutakaan erikoisjärjestelyjä. Kuvan asentajalla on kantamuksenaan 3-4 neliötä valmista kattoa.
Decra-kate koostuu vakiopaloista, jotka asennetaan siten, että työskentely voi tapahtua aina turvallisesti ruoteilta.Decra-kate koostuu vakiopaloista, jotka asennetaan siten, että työskentely voi tapahtua aina turvallisesti ruoteilta.
Kiviteräskatteen kiinnitys käy naulaten tavallisella impulssinaulaimella tai ruuveilla ruuviväännintä käyttäen.Kiviteräskatteen kiinnitys käy naulaten tavallisella impulssinaulaimella tai ruuveilla ruuviväännintä käyttäen.
Katteen asennus aloitetaan ensimmäisestä kokonaisesta rivistä harjalta.Katteen asennus aloitetaan ensimmäisestä kokonaisesta rivistä harjalta.

 Lumiesteet kiinnitetään kattoon kattoristikon ja korokeriman kohdalta.


Lisätietoa kiviteräskatteesta...

Lisätietoa aluskatteesta...

Lisätietoa valokatteesta...

Icopal-kattolaskuri...
 

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
15.4.2009