• Etusivu
  • Talo

Asunto Oy Sunanniityn kattosaneeraus valmistui täyden kympin työnä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 07.04.2009
20083_9698.jpg

Asunto Oy Sunanniityn rivitalon aluskate oli huonossa kunnossa. Katetta oli paikkailtu alapuolelta ja rikkoutuneita Vartti-levyjä oli vaihdettu. Yhtiössä oli selvitetty pelkän aluskatteen korjaamista, mutta ajatus tyrmättiin kalliina ja epävarmana.

Lisätietoa kiviteräskatteesta...

Lisätietoa aluskatteesta...

Lisätietoa valokatteesta...

Icopal-kattolaskuri...

Kuntokartoitus avuksi

Isännöitsijä Heikki Rinne SKIPA Isännöinti Oy:stä teetti päätöksenteon pohjaksi laajan kuntokartoituksen. Tuolloin todettiin, että vuotavaa aluskatetta ei voida vaihtaa ilman vesikatteen vaihtamista. Hallitukselle ehdotettiin koko katon uusimista, jolloin saman tien voitaisiin jatkaa huoneistojen väliset osastoivat väliseinät vesikatteeseen asti. Asuntoyhtiön hallitus päätti toteuttaa korjaustyön ja pyysi tarjoukset eri valmistajilta. Vaihtoehdoiksi valittiin pelti-, mineriitti-, tiili- ja kiviteräskate.

Decran 30 vuoden takuu vetosi

– Lähiympäristön taloyhtiöiltä oli kuultu huonoja kokemuksia mineriitistä ja pellistä. Decra-kiviteräskatetta arvostettiin sen referenssien sekä 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuun ja 20 vuoden pinnoitetakuun vuoksi.

Samoin Decran ulkonäkö miellytti ja tekniikka tuntui luotettavalta. Kun vielä työmaanvalvojakin suositteli Decraa, päätti hallitus valita Decran, vaikka se olikin vähän kalliimpi vaihtoehto, kertoo hallituksen puheenjohtaja Ari Joona.

Taloyhtiö hyväksyi hallituksen esityksen. Tarkentavien urakkaneuvottelujen jälkeen hallitus teki urakkasopimuksen Rakennus Numera Oy:n kanssa.

20083_9699.jpg

Asukkaat pidettiin ajantasalla

Seuraavaksi järjestettiin tilaisuus, jossa taloyhtiön asukkaat saivat tutustua tarkemmin Decraan, ja heille kerrottiin urakan käytännön järjestelyistä. Asukkaiden kanssa sovittiin, mikä osa parkkipaikasta on rakennustöiden ajan rakennusliikkeen käytössä. Työmaakopin seinään kiinnitettiin ilmoitustaulu, jossa esiteltiin projektin aikataulu ja työmaan kartta sekä kerrottiin kaikki projektiin osallistuvien yhteystiedot. Työmaalla pidettiin päiväkirjaa, johon työmaanvalvoja merkitsi kaikki tarkastuskäyntinsä kommentteineen. Urakan valmistuttua päiväkirja luovutettiin Asuntoyhtiölle.

20083_9700.jpg

Tiivis ja tyylikäs Decra

Kattourakka valmistui aikataulusta edellä. Asunto Oy Sunanniityn hallituksen puheenjohtaja Ari Joona on tyytyväinen: – Decra on osoittautunut lupausten mukaiseksi materiaaliksi. Se pitää vettä, on hyvän näköinen, eikä ropise sateella. Kokeneet työmaanvalvojat ja osaava urakoitsija muodostivat hyvän yhdistelmän, joten taloyhtiön puolesta koko projekti ansaitsee arvosanaksi täyden kympin.

Decran paikoilleen siirtämiseen ei tarvita nostureita eikä muutakaan erikoisjärjestelyjä. Kuvan asentajalla on kantamuksenaan 3-4 neliötä valmista kattoa.
Decran paikoilleen siirtämiseen ei tarvita nostureita eikä muutakaan erikoisjärjestelyjä. Kuvan asentajalla on kantamuksenaan 3-4 neliötä valmista kattoa.
Decra-kate koostuu vakiopaloista, jotka asennetaan siten, että työskentely voi tapahtua aina turvallisesti ruoteilta.
Decra-kate koostuu vakiopaloista, jotka asennetaan siten, että työskentely voi tapahtua aina turvallisesti ruoteilta.
Kiviteräskatteen kiinnitys käy naulaten tavallisella impulssinaulaimella tai ruuveilla ruuviväännintä käyttäen.
Kiviteräskatteen kiinnitys käy naulaten tavallisella impulssinaulaimella tai ruuveilla ruuviväännintä käyttäen.
Katteen asennus aloitetaan ensimmäisestä kokonaisesta rivistä harjalta.
Katteen asennus aloitetaan ensimmäisestä kokonaisesta rivistä harjalta.

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
20115_25991.jpg
IV-kanavasta tippuu vettä?
Kolmesta Ilmanvaihtokanavista tippuu vettä, kanavat ovat imuventtiileitä (sijaitsevat alakerrassa keittiössä, alakerran khh:ssa ja yläkerran kph:ssa). 1½ kerroksinen omakotitalo on v. 2010 rakennettu.Talossa on koneellinen ilmanvaihto sekä lämmöntalteenotto. Ilmanvaihtoputket menevät välipohjassa (ei eristetty) ja siitä nousevat ylös yläpohjaan, jossa ilmanvaihtoputket ovat eristetty, sekä yläpohja on puhallusvilloitettu.Missä ja mikä vika?
202211_80054.jpg
Paranna kodin lajittelua keittiössä ja ehkäise samalla hävikkiä
Henkilöä kohden heitämme ruokaa roskiin noin 20–25 kiloa vuodessa eli Suomessa yhteensä huimat yli 100 miljoonaa kiloa vuodessa. Pienikin parannus oman ruokajätteen syntymiseen tuo paljon helpotusta yhteisen jätevuoren pienentämiseen. Keittiö on tässä ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Keittiö on joka kodin sydänArtikkelista löydät parhaat vinkit hävikin ehkäisyyn ja lajittelun kehittämiseen niin keittiössä kuin muualla kodissa.
20085_10882.jpg
TERCA-tuotteet esittelyssä
Korian tiilitehtaalla Avoimien Ovien päivä lauantaina 17.5.2008 klo 10.00-14.00- TERCA-julkisivutiilien myyntinäyttely - käsinlyödyt tiilet ja sisustuslaatat nähtävillä - TERCA -tiilitalon rakenne esittelyssäKahvitarjoilu. TERVETULOA!Wienerberger Oy Ab Korian tiilitehdas Tiilitehtaantie 60 45610 KORIA (Viitoitus Kuusankoskentieltä, maantie 359)Lisätietoa TERCA -julkisivutiilistä...Lisätietoa TERCA -tiilikodeista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton