Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia

Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.

Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.

Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.

Laadukasta rouhetta helposti

Oksasilppureissa moottorin teho ratkaisee eniten: kaikissa murskaavissa Bosch-oksasilppureissa on tehokkaat ja hiljaiset "High-Power"-moottorit korkeine vääntömomentteineen. Osoituksena hiljaisuudesta ne on palkittu "Blauer Engel" (Sininen enkeli) -palkinnolla. Ne vetävät oksat automaattisesti sisään ja murskaavat ne optimaalisesti. Oksasilppurin valintaan vaikuttavat puutarhan koko ja silputtava materiaali.

Euroopan paras oksasilppuri?
Boschin AXT 2500 HP

Tämä murskaava oksasilppuri vetää niin ohuet koivurisut kuin mutkaisetkin oksat automaattisesti sisään ja murskaa ne laadukkaaksi rouheeksi. ”High-Power” –moottori on tehokas (2500 W, 652 Nm). Kuulosuojia ei tarvita, koska laite on erittäin hiljainen takapotkuttoman jyrsinteräperiaatteen ansiosta.

Valmista materiaalia syntyy rivakasti: 150 kg tunnissa. Laitetta on helppo liikuttaa ja se seisoo erittäin tukevasti suoralla putkirungollaan. Ylikuormitussuoja suojaa sekä moottoria että vaihteistoa ja jälleenkäynnistyssuoja lisää turvallisuutta virtakatkoksissa. Keräilypussi on mukana vakiovarusteena. Laitteessa on selkeät käyttökytkimet, joten sitä on helppo säätää, ja mukana seuraavat hyvät käyttöohjeet.

Laite testattiin huhtikuussa 2007 ja oli selkeä voittaja (yleisarvosanalla 9,6). Lue lisää Rakennusmaailma-lehden testistä.


Tekniset tiedot:
  • Moottorin teho: 2.500 W
  • Leikkuujärjestelmä: jyrsinterä
  • Leikkuunopeus: 40 1/min
  • Leikkuukapasiteetti: maks. Ø 4,0 cm
  • Vääntömomentti: n. 652 Nm
  • Materiaalin läpimeno: n. 150 kg/h
  • Koneen paino: 26,0 kg

Boschin tuotteita myyvät rautakaupat kautta maan.

>> Lisää oksasilppureista...
 
Päivitetty
19.3.2009