Vallox 90 SE on
Tekniikan Maailman testivoittaja

Täydet viisi tähteä!

TM Rakennusmaailma (2/09) julkisti lehden tekemän ilmanvaihtokoneiden testin. Koko testin parhaaksi, täyden viiden tähden laitteeksi, osoittautui Vallox 90 SE -ilmanvaihtokone. Myös Vallox 95 Silent oli testimenestyjä.

TM Rakennusmaailman testissä oli mukana kahdeksan ilmanvaihtokonetta. Edustettuna olivat kaikki merkittävät valmistajat.

Testattavat laitteet olivat pienten tilojen ilmanvaihtokoneita, jotka on mitoitettu hoitamaan esimerkiksi pienen omakotitalon, kohtuullisen kokoisen rivitaloasunnon tai kerrostaloasunnon ilmanvaihto. Testattavien koneiden saamat arvosanat vaihtelivat välillä 7,1–8,8. TM-tähdillä mitattuna vaihteluväli oli yhdestä viiteen.

TM-testivoittajaksi nousi Vallox 90 SE -ilmanvaihtokone. Kone sai yleisarvosanan 8,8 ja ainoana testatuista laitteista täydet viisi tähteä. Koneen erityisiksi ansioiksi testissä luettiin pieni sähkönkulutus, hyvä käytettävyys, hyvä lämpötilahyötysuhde sekä tiiveys.

Vallox 90 -ilmanvaihtokone lukeutuu Valloxin matalaenergiamallistoon. Malliston koneissa on yli 80 % lämmöntalteenoton hyötysuhde ja ne on varustettu energiatehokkailla integroiduilla tasavirtapuhaltimilla. Laitteissa on luonnollisesti myös Valloxin kehittämä digitaalinen Vallox Digit SED -säätöjärjestelmä, joka varmistaa automaattisen ilmanvaihdon säädön. Useimmista Valloxin matalaenergiakoneista on mallit sekä suoraan lattialämmitykseen kytkettäväksi (VKL) että erityisellä maalämpöjärjestelmävarustuksella (MLV).

Valloxin koneiden menestys testissä ei jäänyt pelkästään testivoittaja Vallox 90 -koneen varaan. Testissä oli mukana myös ristivirtalämmöntalteenottokennolla varustettuja matalamman hyötysuhteen ilmanvaihtokoneita, joiden joukossa Vallox 95 Silent oli jaetulla kärkisijalla, yleisarvosanalla 7,9. Koneen erityisiksi ansioiksi luettiin tiiveys, hiljaisuus ja hyvä lämpötilahyötysuhde.

Lisää testivoittajasta ja -menestyjästä...
 
Julkaistu
18.3.2009