• Etusivu
  • Rakentaminen

Venäjän rakennusmarkkinat kutsuvat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.03.2009
20093_15405.jpg

Kerroimme syysseminaarissamme tutustumismatkastamme Pietariin; vierailustamme Kauppakamarissa, rakennustyömailla ja lopuksi Pietarin asuntomessuilla. Vierailukäynnit rohkaisivat jatkoon. Tehty pohjatyö osoitti ne moninaiset toimintatapamallit, miten Venäjällä voidaan toimia.

Lähivuodet tulevat kertomaan, miten kuluttajien osuus tulee muuttumaan niin internetin käytössä kuin omaan kotiin liittyvissä päätöksenteoissa. Kunhan Venäjän talous taas nousee ja mielenkiinto sekä taloudelliset resurssit kohdistuvat rakentamiseen, on maassa potentiaalia. Mikäli uusien omakotitalojen vuosituotanto olisi suhteessa sama kuin Suomessa, tarkoittaisi se noin 400 000 aloitusta vuodessa. Parhaimmillaan aloituksia on ollut hieman alle 200 000.

Pidämme teidät ajan tasalla hankkeen etenemisessä, jonka vauhtiin vaikuttavat monet meistä ja myös venäläisistä riippumattomat seikat. Viimeistään syysseminaarissa teemme väliyhteenvedon ja esitämme kenties jo ajatuksia seuraavista vaiheista.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20108_22964.jpg
Kastellille Asuntomessujen kunniakirja
Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Kuopion kaupunki ovat myöntäneet Kastelli-talot Oy:lle kunniakirjan tunnustuksena monipuolisesta messuesiintymisestä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Lattialaatoituksen kaato epäonnistunut -mitä tehdä?
Kysymys:Edellinen omistaja on täydellisesti korjauttanut kylpyhuoneen ja saunan. Nyt kuitenkin lattialaatoituksen KAATO on täysin epäonnistunut.Suihkun vesi valuu lähes kaikki ohi kaivon ja leviää koko kylppärialueelle. Miten olisi korjattava, jottei tulisi mokaa? Voiko kaadon korjata tasoitteella entisen laatoituksen päälle ja laittaa uuden laatoituksen siten entisen laatoituksen päälle, vai olisiko purettava koko lattia ja tehtävä alusta asti uudestaan. Olisiko lattiakaivoakin saatava lisäksi alaspäin? Onko homevaaraa tällaisessa kahdenkerroksen laatoituksessa? Ainakin netissä on kahdenlaista mielipidettä tässä asiassa.
20075_4852.jpg
Hämeenlinnan asuntomessuille
Vuoden 2007 Asuntomessuille Hämeenlinnaan nousee neljä Jämerä -kivitaloa, joiden nimiöinti on saanut teemansa Hämeenlinnan historiasta: kolme Jämerä-kivitaloa on nimetty Sibeliuksen kasvatukseen merkittävästi vaikuttaneiden naisten – Sibeliuksen äidin Marian (kohde 48, Jämerä–kivitalo Maria) , molempien isoäitien Katarinan (kohde 33, Jämerä –kivitalo Katarina) sekä tädin Evelinan (kohde 37, Jämerä –kivitalo Evelina) - mukaan ja yksi taloista on nimetty Jämerä –kivitalo Vanajaksi (kohde 43). Lisäksi Jämerä –kivitalojärjestelmällä on toteutettu viideskin kohde (kohde 22) , joka on asuntomessujen matalaenergiatalo Villa Real (kuvassa).
20106_22048.jpg
Toimivaa ilmanvaihtoa
Puhdas sisäilma parantaa elämänlaatua ja terveyttä. Suomen Terveysilma tarjoaa kaikkiin taloihin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto tai vain koneellinen poisto, oivat ja kohtuuhintaiset ratkaisut tehostaa ilmanvaihtoa ja estää haitallisten epäpuhtauksien pääsy huoneilmaan.Venttiilit Jäsentukusta
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennuslupahakemuksen kokoaminen
Ote päiväkirjasta.Meille rakennuslupahakemuksen teki ja toimitti rakennuslupavirastoon pääsuunnittelija. Tosin emme päässeet tässäkään "vetämään lonkkaa"...
20229_79526.jpg
Ovi on usein äänieristyksen heikoin lenkki
Akustiikkaan ja äänieristämiseen halutaan panostaa myös kotioloissa yhä enemmän. Melutaso kotonakin saattaa nousta huomattavasti aika ajoin. Laadukkaat äänentoistojärjestelmät ja kotiteatterit vaativat muutakin kuin pelkästään hyvin äänieristetyt seinät. Myös ovien tulee olla toimivia tässä suhteessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton