Passiivitalo Villa Borg, rakenteet

SPU Eristeiden tehokkuus perustuu erinomaiseen lämmöneristyskykyyn ja ilmanpitävyyteen, jotka saavutetaan huomattavasti ohuemmilla ja yksinkertaisemmilla rakenneratkaisulla.

SPU Eristeiden lämmöneristeenä on tutkittu ja turvallinen polyuretaani, jota on käytetty kaikkein vaativimpien rakennuskohteiden lämmöneristeenä jo 40 vuoden ajan.
Oheisessa taulokossa on verrattu Villa Borgin ja normitalon rakennusosien U-arvoja.

Seinärakenne ja alapohja

Villa Borgin seinissä on käytetty 260 mm paksuista SPU eristekerrosta ja katossa 320 mm SPU Eristeellä varustettua SPU Passiivikatto -elementtiä. Talon alapohjassa on 200 mm SPU eristekerros.

Yläpohjan rakenne: SPU Passiivikatto

SPU Passiivikatossa koko kattorakenne sisältyy valmiisiin elementteihin. Kyseessä on ns. sandwich-elementti, jossa SPU-eristelevyyn on kiinnitetty molemmin puolin puulevy sekä tuuletus- ja asennustilan koolaukset. Myös räystäsratkaisu on mukana elementin rakenteessa.

Koko elementti on rakenteeltaan kantava. Sitä on helppo työstää rakennustyömaalla ja läpiviennit, kuten aukko savupiipulle, voidaan tehdä mihin kohtaan tahansa. SPU Passiivikatto säästää nopean asennuksen ja rakenteensa vuoksi merkittävästi aikaa ja kustannuksia. SPU Passiivikatto on myös rakenteeltaan ohut.

SPU Passiivikatto on erityisesti passiivi- ja matalaenergiatalojen rakentamiseen tarkoitettu kattoelementti. SPU Passiivikatosta on kolme eri mallia, jotka käyvät sekä passiivitaloihin, matalanenergiataloihin että perusrakentamiseen. Elementtejä tehdään sekä standardimittaisina että määrämittoihin valmistettuna.

 
Julkaistu
4.3.2009