Seurantakohteet kiinnostavat

Rakentaja.fi on seurannut verkkolehtiaikakaudellaan jo 80:aa rakennuskohdetta; valtaosaa koko rakentamisprosessin ajan, perustuksien teosta muuttopäivään. Viime vuonna alkoi 19 uuden kohteen seuranta muutaman jo edellisvuonna käynnistyneen ja yhä jatkuneen kohteen lisäksi.

Kohteet iättömiä

Hyvät seurantakohteet keräävät vuositasolla kymmeniätuhansia lukukertoja, eikä niiden vetovoima juurikaan vähene, vaikka kohde on ollut valmis jo puolenkymmentä vuotta. Esimerkiksi 2003 aloitettu Kastellin Hoviherra kiinnosti vielä yli 10 000 kertaa, samoin Espoon asuntomessuille noussut Jämerän Villa Aino.

Seurantakohde voi olla myös mikä tahansa yksittäinen rakennusvaihe; perustukset, vesikatto, ikkunoiden uusiminen, sisustukseen liittyvä jne., jolloin seurannan pituus saattaa olla yhdestä viiteen viikkoon. Juttujen työstäminen on sovittu eri tavoin. Mikäli kohde on pk-seudulla tai Pori-Rauma-akselilla, voi toimitus tehdä jutun. Kauempana olevien kohteiden osalla on toimittu menestyksellisesti myös niin, että rakentaja kuvaa eri työvaiheita ja toimitus työstää kumppanien tuotteet ja argumentit tuntien seurantajutun.

Vain kumppanituotteita

Itsestään selvä pelisääntö on, että seurantakohdejutut tehdään vain Rakentaja.fi-kumppanuusverkoston tuotteista ja kuvituksessa pyritään välttämään ”vieraita” logoja ja tuotteita. Kumppanit voivat toki käyttää seurantakohdekuvia omiin tarpeisiinsa. Erityisen toivottavaa on, että myös kumppanit linkittävät kohteita sivuilleen, kuten esimerkiksi Paroc, jonka eristysratkaisujen asennusseurantoja löytyy useita kohdasta Pientaloeristeet.

Juuri nyt on käynnistymässä uusi seurantakohde, jossa starttijutussa käydään läpi perheen ajatukset ja toiveet (kuten kaikessa uudisrakentamisessa pitäisi) hankkeesta. Rakentajana on erään Rakentaja.fissä mukana olevan yrityksen yhteyshenkilön perhe. Olisi mukavaa, jos rakentajaperhe voisi hyödyntää kumppaniemme osaamista eri tuoteratkaisujen valinnoissa. Välitämme rakentajaperheen yhteystiedot heitä kiinnostavien tuotteiden osalta yhteistyökumppaneillemme.

Seurantakohdearkistoon...

 
Päivitetty
5.3.2009