• Etusivu
  • Rakentaminen

Seurantakohteet kiinnostavat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.03.2009
20093_15441.jpg

Rakentaja.fi on seurannut verkkolehtiaikakaudellaan jo 80:aa rakennuskohdetta; valtaosaa koko rakentamisprosessin ajan, perustuksien teosta muuttopäivään. Viime vuonna alkoi 19 uuden kohteen seuranta muutaman jo edellisvuonna käynnistyneen ja yhä jatkuneen kohteen lisäksi.

Kohteet iättömiä

Hyvät seurantakohteet keräävät vuositasolla kymmeniätuhansia lukukertoja, eikä niiden vetovoima juurikaan vähene, vaikka kohde on ollut valmis jo puolenkymmentä vuotta. Esimerkiksi 2003 aloitettu Kastellin Hoviherra kiinnosti vielä yli 10 000 kertaa, samoin Espoon asuntomessuille noussut Jämerän Villa Aino.

Seurantakohde voi olla myös mikä tahansa yksittäinen rakennusvaihe; perustukset, vesikatto, ikkunoiden uusiminen, sisustukseen liittyvä jne., jolloin seurannan pituus saattaa olla yhdestä viiteen viikkoon. Juttujen työstäminen on sovittu eri tavoin. Mikäli kohde on pk-seudulla tai Pori-Rauma-akselilla, voi toimitus tehdä jutun. Kauempana olevien kohteiden osalla on toimittu menestyksellisesti myös niin, että rakentaja kuvaa eri työvaiheita ja toimitus työstää kumppanien tuotteet ja argumentit tuntien seurantajutun.

20093_15442.jpg

Vain kumppanituotteita

Itsestään selvä pelisääntö on, että seurantakohdejutut tehdään vain Rakentaja.fi-kumppanuusverkoston tuotteista ja kuvituksessa pyritään välttämään "vieraita" logoja ja tuotteita. Kumppanit voivat toki käyttää seurantakohdekuvia omiin tarpeisiinsa. Erityisen toivottavaa on, että myös kumppanit linkittävät kohteita sivuilleen, kuten esimerkiksi Paroc, jonka eristysratkaisujen asennusseurantoja löytyy useita kohdasta Pientaloeristeet.

Juuri nyt on käynnistymässä uusi seurantakohde, jossa starttijutussa käydään läpi perheen ajatukset ja toiveet (kuten kaikessa uudisrakentamisessa pitäisi) hankkeesta. Rakentajana on erään Rakentaja.fissä mukana olevan yrityksen yhteyshenkilön perhe. Olisi mukavaa, jos rakentajaperhe voisi hyödyntää kumppaniemme osaamista eri tuoteratkaisujen valinnoissa. Välitämme rakentajaperheen yhteystiedot heitä kiinnostavien tuotteiden osalta yhteistyökumppaneillemme.

Seurantakohdearkistoon...

20093_15439.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20236_81997.jpg
Unelmien tontti tonnilla - luonto ja palvelut lähellä
Miltä kuulostaisi asua luonnon rauhassa, ulkoilureittien vieressä ja lähellä hyviä palveluita? Oman kodin rakentaminen on projekti, jossa sijaintia mietitään tarkkaan − tontin valinnassa ympäristö onkin yksi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa arjen elämiseen ja asumisviihtyvyyteen. Lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsee Lopen kunta, joka tarjoaa uudisrakentajalle tontin tuhannella eurolla.
20239_83059.jpg
Julkisivu mahdollista jättää verhoamatta vaikka talven ajaksi!
Rakennukseen kohdistuvat kosteusrasitukset tulevat olemaan alati kasvava mielenkiinnon kohde. Omat sormensa peliin heittää mahdollisten ilmastonmuutosten tuomat lisähaasteet ja kuormitukset. Luonnon asettamat vaatimukset ovat saaneet myös kuluttajat haluamaan entistä laadukkaampia sekä kestävämpiä tuotteita omiin koteihinsa. Tuulensuojalevyn osalta toiveisiin on nyt vastattu, tässä esittelyssä Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy.
20164_46342.jpg
Viisi vinkkiä takan valintaan
Talven kuumin puheenaihe on ollut kodin huoltovarmuus ja mahdolliset sähkökatkot, ja erityisesti sähkökatkoista aiheutuva kodin toimintojen heikentyminen. Parhaiten näihin pystyt varautumaan ennakoimalla. Huoltovarmuuden parantamiseen varaavan takan hankkiminen on erityisen hyvä keino, koska varaavalla takalla lämmität kotisi ja valmistat myös ruoan ilman sähköä.No, mistä sitten voi tietää, millainen takka omaan kotiin tai vapaa-ajan asuntoon tulisi valita? Oma mieltymys määrittää omalta osaltaan takan ulkonäköä. Valittavana on tummaa sekä vaaleaa. Korkeaa ja kapeaa sekä seinän viereen tai keskelle tilaa sijoitettavaa tulisijaa. Miten siis löytää sen oikean, joka soveltuu parhaiten kotiin tai vapaa-ajan asuntoon – muutenkin kuin vain ulkonäöltään?Ohessa viisi vinkkiä helpottamaan tulisijan valintaa.
20207_65718.jpg
Kolmen sukupolven paritalo Tuusulan asuntomessuilla
Lammi Kivitalojen vuoden 2020 asuntomessukohde on ilmeikäs ja moderni kaupunkitalo. Paritaloa tulee asuttamaan kolme sukupolvea. Kohde osoittaa, miten pienehköllekin tontille voidaan rakentaa persoonallinen ja näyttävä paritalo.
20121_29120.jpg
Kastellin Talvitulet –tapahtumissa uutuusmalleja ja kampanjaetuja!
Suomen ostetuin talomerkki KASTELLI avaa tulevana viikonloppuna suosittujen Talvitulet-tapahtumien sarjan. - Lauantaina ja sunnuntaina 14.-15.1. järjestettävä Talvitulien avajaisviikonloppu avaa rakentamisvuoden ja suuntaa katseet kesään, kertoo Kastellin markkinointijohtaja Jukka Vaaramo. Hän kertoo Talvituliin liittyvien tapahtumien jatkuvan ympäri Suomen tammi-helmikuun ajan. –Talonäytökset ovat olleet jo pitkään talvikauden odotetuimpia tapahtumia talo- ja huvilarakentajien keskuudessa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentaja.fi kävijätutkimus 2019
Auta meitä kehittämään Rakentaja.fi -palveluamme vastaamalla kävijätutkimukseen. Vastaaminen vie vain pari minuuttia! Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 200 euron lahjakortin Rakentaja.fin verkkokauppaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton