Jämerä – unelmien kivitalo

Aito Jämerä-kivitalo on suunniteltu skandinaavisia perinteitä kunnioittaen ja vuosikymmenten kokemuksella. Tutkitusti energiatehokkain kiviseinärakenne ja allergiaystävällinen Jämerä-koti säilyttää arvonsa myös tuleville sukupolville. Kotimaisesta viisasten kivestä on helppoa ja nopeaa rakentaa monipuolinen ja kestävä Jämerä-kivitalo.

Jämerä on Suomen ostetuin kivitalojärjestelmä, joka vastaa perheesi tarpeita ja hyödyntää tontin mahdollisuuksia monipuolisesti. Jämerä-kivitalo on unelmiesi arvoinen koti. Ota ideasi mukaan ja tule juttelemaan Jämerä-myyjän kanssa. Suunnittelemme kanssasi yksilöllisen palvelupaketin, johon voi kuulua esimerkiksi arkkitehtuuri, suunnittelu, asennus, projektin johtaminen ja yhteistyöverkostomme hyödyntäminen. Palvelupakettisi laajuuden räätälöimme juuri sinulle sopivaksi. Voit rakentaa talosi kokonaan tai osittain itse, halutessasi hoidamme myös koko projektin puolestasi.

Lisätietoa Jämerä-kivitaloista...

Jämerä-kivitalo Maria.Jämerä-kivitalo Maria.

Energiatehokas kivitalo

Jämerä on markkinoiden ainoa kotimainen täyskivitalo. Se rakennetaan höyrykarkaistusta kevytbetonista, siporexista, joka toimii sekä kantavana että lämpöä tehokkaasti eristävänä rakenteena. Sen eristyskyky on huomattavasti parempi kuin minkään muun kantavan rakennusmateriaalin. Ulkoseinissä erillisiä lämmöneristeitä ei välttämättä tarvita lainkaan. Myös ala ja yläpohjassa lisälämmöneristyksen tarve on pieni.

Jämerällä on hyvä lämmönvaraamiskyky. Tämä ominaisuus pienentää ulkolämpötilan vaihteluista johtuvaa sisälämpötilan vaihtelua, jolloin säästetään talon lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa. Samalla myös sisäilman laatu paranee.

Hyvä ilmatiiviys on yksi ratkaiseva tekijä pyrittäessä mahdollisimman energiatehokkaaseen rakentamiseen. Ilmatiiviyden merkitys lämmitysenergiankulutukseen voi olla jopa 25-30 prosenttia kokonaiskulutuksesta.

Tampereen teknillisessä yliopistossa tehtyjen tutkimusten mukaan rakennuksen ilmatiiviyttä kuvaava luku on keskimääräisessä suomalaisessa pientalossa noin 4 ja vuotavilla rakenteilla 7-10 tai jopa enemmän. Tutkimuksessa mitatuissa Jämerä-kivitaloissa vastaava luku oli jopa 0,5.

Jämerän kantava runko on kokonaisuudessaan tehty siporex-tuotteista, joten rakennuksen vaippaan ei synny energiankulutuksen ja rakenteiden kannalta haitallisia kylmäsiltoja. Talon rungon rakentaminen on selkeää ja helppoa. Rakenteen yksinkertaisuuden ansiosta saavutetaan hyvä ilmatiiviys.

Jämerä on mahdollista rakentaa matalaenergiatalona, jonka lämmitysenergiankulutus on ainoastaan 60 prosenttia normaalista. Rakennusaineena käytettävän siporexin edut, kuten hyvä ilmatiiviys, antavat erinomaisen mahdollisuuden energiatehokkaaseen rakentamiseen.

Tutustu rakentamiseen: Sipoex-koulu

Jämerä-kivitalo Vanaja.Jämerä-kivitalo Vanaja.

Paras energiatehokkuus kiviseinärakenteelle

Jämerä-kivitalon hyvä energiataloudellisuus perustuu massiivirakenteen lämmönvarauskykyyn ja erinomaiseen tiiviyteen. Sydänmuurin tavoin toimiva runko pitää talon talvella lämpimänä ja kesällä mukavan viileänä. Ilmavuodot ovat yleensä omakotitalojen suurin yksittäinen energiankuluttaja. Kattoa myöten kivirakenteisessa Jämerä-talossa hallitsemattomat ilmavuodot ovat jopa 90 % pienemmät kuin keskimääräisessä talossa.

Jämerä-kivitalolle MotiVoittaja-palkinto MotiVoittaja-talot ovat tutkittuja tuotteita tai palveluita, jotka täyttävät tiukat MotiVoittaja-vaatimukset energian kulutuksen, sisäilman laadun, ympäristökuormien ja elinkaarikustannusten osalta. MotiVoittaja-talot kuluttavat noin 40 % vähemmän lämmitysenergiaa kuin tavalliset talot. H+H Finland Oy osallistui kilpailuun Jämerä-kivitalo Duetolla, joka palkittiin MotiVoittajapalkinnolla.Muunneltavuus selkeä etu

Muunneltavuus on Jämerä-kivitalojen selkeä etu. Esimerkiksi valmiiksi suunnitellun Jämerä-mallitalon muuttaminen peilikuvaksi, huonejärjestyksen ja huoneiden keskinäisen koon muuttaminen ovat helposti toteutettavissa. Monissa tapauksissa myös kerroksia voidaan lisätä, ulkoseiniä ja kantavia seiniä voidaan siirtää talon suurentamiseksi tai pienentämiseksi. Jämerä myyjä varmistaa kanssanne mieleisenne Jämerä-kivitalomallin soveltuvuuden tontillenne ja perheenne tilatarpeisiin sekä tekee tarvittavat muutokset pientä korvausta vastaan. Rakennuskustannuksiin tehdyt muutokset vaikuttavat vain siltä osin kun materiaalin ja työn tarve muuttuvat.

Toiveiden koti

Jämerä-kivitalot on vuosikymmenien aikana panostanut pientalojen korkeatasoiseen suunnitteluun ja oikeisiin työtapoihin. Jämerä-kivitalo on toimiva ja arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen pientalo. Se on sekä ulkoa että sisältä, niin tiloiltaan kuin tunnelmaltaankin asujiensa toiveiden mukainen koti.Jämerä-palvelut

Yhdessä Jämerä-myyjän kanssa valitset itsellesi sopivimman toimitussisällön. Jämerä tarjoaa materiaalitoimituksen lisäksi palvelut rungon pystytykseen, vesikaton tekoon, ikkunoiden ja ovien asennukseen jne. aina avaimet käteentoimitukseen asti.

Jämerä sisältää yleensä ulkoseinät ja kantavat sisäseinät siporex-harkoista, ikkuna- ja oviaukkojen ylitykset siporex-aukkopalkeista, ala-, väli-, ja yläpohjan siporexelementeistä, kevyet väliseinät siporexväliseinälaatoista ja portaat siporexporraselementeistä. Lisäksi toimitukseen kuuluu laastit, tarvikkeet ja käsityökaluja. Toimitukseen voidaan sisällyttää myös perustuksen ja kellarin kevytsoraharkot sekä hormielementit, betonikattotiilet ja aluskate. Jämerä asennusryhmä hoitaa puolestasi asennuksen.

Jämerä tarjoaa suunnittelun ja rakentamisen

Valtuutetut Jämerä-kivitalojen edustajat ovat useimmiten pientalosuunnitteluun erikoistuneita ja heillä on pitkä kokemus. Edustajat avustavat rakentajia kaikessa rakentamiseen liittyvässä, kuten suunnittelussa, alustavan kustannusarvion ja rakennusaikataulun laadinnassa sekä rakennuslupa-asioissa. Jos sinulla on oma suunnittelija ,pyydä Jämerä-edustajaltasi tarjous jo talon luonnosvaiheessa. Edustajan yhteistyökumppaneilta saat edelleen tarvittavat muut suunnitelmat sekä valvonta- ja projektinjohtotyön. Samoin järjestyvät tarjoukset ikkunoista, ulko-ovista ja kiintokalusteista. Edustajasi kautta saat yhteyden omassa talohankkeessa tarvitsemiisi urakoitsijoihin ja ammattimiehiin.

Lisätietoa Jämerä-kivitaloista...

 
Julkaistu
15.7.2009