• Etusivu
  • Talo

Vuoden ensimmäinen golf-kutsu?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.03.2009
20092_15044.jpg

Viime vuoden Kumppanuus-golf pelattiin Sea Golf Rönnäsissä. Voittajien on helppo hymyillä.

Haluamme olla kaikessa edelläkävijöitä. Veikkaammekin, että tässä nyt tuleva golf-kutsu on ihan ensimmäisiä kotimaan viheriöitä koskevaa. Tällä kertaa pelaamme jälleen Porissa, Kalafornian kentällä. Ennen peliä luomme kattavan katsauksen erityisesti suomalaisen pientalorakentamisen tilaan sekä päivitämme mm. missä mennään Taloyhtiö- ja Venäjä-projekteissa.Tietoiskun/pelipäivän ajankohta on

Alman päivänä, torstaina 28. toukokuuta

Erillinen ohjelma ja varsinainen kutsu toimitetaan Vapun paikkeilla, mutta varaa jo nyt kalenteriisi koko päivä. Voit siis tulla vain tietoiskuun ja osallistua sen jälkeen kilpailuun. Jos et vielä pelaa, mutta haluaisit kokeilla, niin olemme järjestäneet Porin golfkerhon (PGK) opettajan (golftermein pro) paikalle ja hän opastaa sinut lajin pariin parin tunnin alkukoulutuksella.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73736.jpg
Naantalin asunto­messuilla nähdään luonnon­läheisiä älykoteja
Ensi vuoden asuntomessut järjestetään Naantalissa. Lounatuuleksi nimetty merellinen asuntomessualue rakentuu saariston luontoa kunnioittaen jyhkeiden kallioiden päälle. Yli 20 hehtaarin suuruiselle alueelle tulee niin oma aurinkovoimala, venesatama kuin yhteinen jätepistekin. Tulevissa kodeissa hyödynnetään laajasti älytekniikkaa ja innovatiivisia energiaratkaisuja.
20077_5597.jpg
Heinäkuussa Suomi lomailee
Heinäkuussa tai oikeastaan jo Juhannuksesta alkaen suomalaiset lomailevat. Myös monien kaupunkien ja kuntien rakennuslupien käsittelyssä on kesän aikana katkos. Verkkolehti ei kuitenkaan lomaile. Heinäkuussa kohdistamme katseet jo ensi vuonna valmistuviin pientaloihin ja huviloihin. Teemoina ovat mm. Talopaketit ja rungot sekä Vapaa-ajan asunnot. Loppukuusta keskitymme myös jo maarakennus- ja perustustöihin. Vierailemme luonnollisesti myös heinäkuussa Hämeenlinnassa alkavilla asuntomessuilla ja raportoimme näkemästämme.
20156_43618.jpg
Tiesitkö nämä puulämmityksen hyödyt?
Puilla tapahtuva lämmitys on luonnollinen ratkaisu lämmitysmuodoksi. Puulämmitys on varma ratkaisu, saat kotisi miellyttävän lämpimäksi riippumatta siitä ovatko sähköt poikki tai puhaltaako nurkissa myrskytuuli. Tiesitkö että poltettaessa puusta vapautuu luonnon kiertokulkuun sama määrä hiilidioksidia kuin lahotessakin?Kotitaloudessa käytettävästä energiasta jopa puolet kuluu lämmitykseen ja viidennes veden lämmitykseen. Loppu kolmannes kuluu kodin sähkölaitteisiin sekä valaistukseen. Sähkönkulutus ei ole siis kokonaan korvattavissa puulämmityksellä.Jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija. Puulämmitys onkin useimmiten valittuna kodin toiseksi lämmönlähteeksi ja lähes jokaisessa loma-asunnossa on tulisija. Pääset arvioimaan Tulikivi-säästölaskurilla, paljonko säästät kotisi lämmityskustannuksissa varaavan puulämmitteisen takan avulla.
201810_55079.jpg
Eurohouse-talon 300 kattoneliötä sai komean, harmaan betonitiilikatteen
Eurohouse-talon 300 kattoneliötä sai komean, harmaan betonitiilikatteenKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Kattokeskus OyEspoon Oittaan ulkoilualueen kupeessa sijaitseva kaunis, valkotiilinen 1980-luvun Eurohouse-omakotitalo kaipasi katolleen uutta arvonsa mukaista vesikatetta. Kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, koska vanha tiilikate oli halkeillut sekä vanhassa bitumipäällysteisessä kovalevyaluskatteessa oli paikoittain pieniä vuotoja.
20159_44366.jpg
Sähkön kulutuspiikin hintoja tasaava mlp
Lämmityskustannusten alentaminen on yksi tapa aloittaa talon käyttökulujen pienentäminen. NIBEn invertterimaalämpöpumppu ja Smart Price Adaption –toiminto takaavat alhaisimmat lämmitys- kustannukset. Smart Price Adaption -toiminto hyödyntää sähkön hintamuutoksia. Valitsemalla jonkun neljästä NIBEn F1255-sarjan maalämpöpumpuista saa testeissäkin todetun parhaimman vuosilämpökertoimen*).
201912_61685.jpg
Yleisimmät jätevesisaneerauksen haasteet
Ennen vuotta 2004 rakennetuilla pohjavesialueella sijaitsevilla kiinteistöillä olisi pitänyt olla ympäristönsuojelulain mukainen jätevesijärjestelmä toiminnassa 31.10.2019 mennessä. Asetus käsittää myös ne kohteet, jotka sijaitsevat max. 100 metrin päässä rantaviivasta.Määräaika meni jo, miksi vieläkin on tuhansia kohteita, joihin jätevesisaneeraus on tekemättä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton