• Etusivu
  • Rakentaminen

Taloyhtiöprojekti etenee suunnitelman mukaisesti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.03.2009
20092_15045.jpg

Taloyhtiöprojekti julkaistiin ensimmäisen kerran kumppanuusverkoston ulkopuolelle omilla Rakenna & Remontoi -messuillamme, perjantaina 30.1. Projekti eteneekin täysin sille asetetussa aikataulussa. Vasemman valikon yleistieto-osuus alkaa olla jo melko pitkällä, vaikka täydennyksiä onkin tulossa vielä melkoisesti varsinkin talousosioon sekä asukasroolimapin sisältöön. Taloyhtiöitä palvelun piiriin aletaan laajamittaisemmin hakemaan huhtikuussa.

Tuotemapit kuntoon

Kiireellisin vaihe on jokaisen yrityksen oman tuotemapin kuntoon laittaminen. Nythän suurimmalla osalla tuotemappi on lähes samanlainen kuin Rakentaja.fi-puolella. Jokaisen kannattaisikin nopeasti ottaa yhteyttä omaan asiakasvastaavaansa tuotemapin viestin saamiseksi suurempia kohteita enemmän huomioivaan kuntoon.

Tuotemappien rakentamisen kanssa meillä viedään edelleen eteenpäin taloyhtiön eri osapuolille suunnattuja täsmäpalveluja, joten kun kevät tulee vielä hieman lähemmäs alkaa kiivaampi rummutus myös taloyhtiöiden suuntaan.

Huhtikuussa on tarkoitus aloittaa taloyhtiöpuolen verkkolehden lähettäminen ja toukokuussa lähtee ensimmäinen Taloyhtiö-lehti liikenteeseen. Sen levikki tulee olemaan 50 000 kpl ja ilmestyminen kolme kertaa vuodessa nyt kahden vuoden ajan.

Seurantakohteet tärkeitä

Yksi tärkeimmistä osioista myös taloyhtiöpuolella tulee olemaan erilaisten korjauskohteiden seuranta. Seurantakohteissa tärkeää olisi päästä käymään koko projekti läpi taloyhtiön silmin eli miten korjauspäätökset tehtiin ja miten itse työ vietiin yhtiössä läpi. Näiden seurantakohteiden etsimisessä voimme tarvittaessa olla apuna esimerkiksi laittamalla erilaisista seurantakohteista hakuilmoitukset sivustoillemme.

20092_15046.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Rintamamiestalon alapohjassa hometta?
Kysymys:Rintamamiestalossamme on hajua, joka tarttuu myös vaatteisiin. Erityisesti alapohja on ollut ongelmana. Uutena siinä oli kellari, johon tuli keväisin vettä. Se täytettiin hiekalla, mutta tilaa hiekan päälle jäi n. 40 cm. Myöhemmin sivustoillekin tehtiin tuuletusreiät. Voisiko hajuhaitta parantua, jos alapohjaan laitettaisiin pari tuuletinta? Jos sieltä löytyy hometta, pitääkö lattia purkaa ja tehdä uudestaan? Voiko tuulettimien lisäksi lattian alle laittaa jonkun kosteuseristeen?
20226_78488.jpg
Mietitkö lämmitysjärjestelmän vaihtoa? Ota huomioon ainakin nämä viisi seikkaa
Viime aikoina on paljon puhuttu lämmitysjärjestelmien muutostöistä, kun öljylämmityksestä on haluttu siirtyä johonkin muuhun. Uuden valinta ei kuitenkaan ole pelkästään mieltymysasia, vaan kohde pitää ottaa huomioon. Näillä vinkeillä pääset hyvään alkuun!
201412_41866.jpg
Puukoulu osa 14 - Puuaita
Ennen aidan rakentamisen aloittamista on selvitettävä tarvittavat luvat. Kaupungin rakennusjärjestyksessä on kerrottu vaaditaanko aidalle rakennuslupa, toimenpidelupa tai toimenpideilmoitus. Aidan korkeudelle ja muodolle voidaan myös asettaa ehtoja. Ennen luvan hakemista on suunnitelmat oltava kuitenkin valmiina.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunto-osakeyhtiö
Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka tarkoituksena on omistaa ja hallita yhtä tai useampaa rakennusta, joiden yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkaiden hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Lisäksi vaaditaan, että yhtiön jokainen osa-ke yksin tai yhdessä toisten osakkeiden kanssa oikeuttaa hallitsemaan määrättyä huoneistoa tai muuta osaa yhtiön omistamasta rakennuksesta tai hallitsemasta kiinteistöstä. Jos edellä olevat edellytykset eivät täyty, osakeyhtiö ei ole asunto-osakeyhtiö.Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan asunto-osakeyhtiölakia (17.5.1991 / 809) sekä pääsääntöisesti vanhan osakeyhtiölain (734/1978) säännöksiä. Kuitenkin esim. asunto-osakeyhtiön sulautumisessa sovelletaan uuden osakeyhtiölain (624/2006) sisältöä.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 8.000 euroa, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Osakkeiden vähimmäismäärä on kolme, ja niiden tulee olla saman mää-räisiä. Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön vel-voitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiö-vastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.
50_P_16681.jpg
Asuntomessut Vaasassa
Lämpöä merenpohjastaVaasan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut allekirjoittivat tiistaina 13.11.2007 yhteistoimintasopimuksen. Sopimuksessa määritellään osapuolten tehtävät, työnjako, vastuut ja velvoitteet. Asuntomessut Vaasassa järjestetään Vaasan Suvilahdessa ensi kesänä, 11.7.10.8.2008.Asuntomessualueelle rakennettu matalalämpöverkko, jonka avulla messutaloja lämmitetään merenpohjan lämmöllä, on kerännyt paljon huomiota jo ennen messuja. Merenpohjaan on vaakaporattu 7 kilometriä putkistoa, jolla lämpöä kerätään keskitetysti pientaloihin. Energian käyttöä ei mitata, sillä matalalämpöverkon käyttömaksu on vuodessa kiinteä. Matalalämpöverkko voitti vuonna 2006 Innosuomi-palkinnon ja kesällä 2007 Suomen Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi myös rahoituksen hankkeen toteuttamiseen.
20097_17673.jpg
Talo Valo on LVI-talo
Asuntomessujen messukohde 34, Herrala-Talojen Talo Valo, on rakennettu myös LVI-taloksi. Matalaenergiatalon talotekniikka nojautuu pitkälti Uponor pientaloratkaisu -konseptiin kuuluviin taloteknisiin järjestelmiin. Tavoitteena ei ole ollut rakentaa "tulevaisuuden taloa". Sen sijaan se tuo messuilla nähtäväksi jo nyt jokaisen saavutettavissa olevia, energiatehokkuutta, turvallisuutta ja asumismukavuutta lisääviä pitkälle kehitettyjä LVIjärjestelmiä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton