Rakentajan ja Remontoijan Starttipaketit

Perheen olosuhteiden muuttuessa tulee usein eteen uuden asunnon hankinta tai vanhan asunnon remontointi. Yleisin syy jättää koko hanke toteuttamatta on, ettei osata aloittaa projektia, eikä oikeastaan osata hahmottaa koko hanketta. Rakentajan ja Remontoijan Starttipaketit on suunniteltu auttamaan viemään nämä laajat hankkeet ongelmitta läpi.
Rakentajan Starttipaketti

Rakentajan Starttipaketti sisältää:

- KotiOptimi Kustannusarvio-ohjelma
- HuoltoOptimi-huoltokirja (vuoden käyttöoikeus)
- Pientalorakentamisen hallintajärjestelmä

Ks. lisätietoa ohjelmista alta.
Remontoijan Starttipaketti

Remontoijan Starttipaketti sisältää:

- RemonttiOptimi kustannusarvio-ohjelma (vuoden käyttöoikeus)
- HuoltoOptimi-huoltokirja (vuoden käyttöoikeus)
- Pientalon hallintajärjestelmä

Ks. lisätietoa ohjelmista alta.

KotiOptimi Kustannusarvio-ohjelma (Rakentajan Starttipaketti)

Uudisrakentajille suunnatun ohjelman avulla on helppo katsoa, mitä erilaiset rakenneratkaisut vaikuttavat kustannusarvioon.Parhaimman hyödyn ohjelmasta saa, jos sen hankkii jo ennen tontin, ja sitä kautta rakennusmuodon valintaa.

Lähtökohtaisesti perheellä on tietyt tilat, jotka tulevasta rakennuksesta pitää löytyä. Kun ohjelma hankitaan ajoissa, syötetään ensin nämä tarvittavat huoneet ja niiden koot. Siinä perusrunko, jonka ympäriltä voidaan lähteä muuntelemaan esimerkiksi kerroslukua, lämmitystapaa, runkoa ja julkisivua sekä sisäpintamateriaaleja. Kokeillen voidaan helposti nähdä, miten erilaiset muutokset vaikuttavat kustannusarvioon. Kun esimerkiksi olohuoneen ylösnostetulle katolle hinta on saatu hinta, voidaan miettiä onko se sen arvoinen - vai lisätäänkö samalla rahalla esimerkiksi erkkeri ruokahuoneeseen ja parannetaan pintamateriaalien tasoa.

Ohjelmassa omien töiden osuus voidaan arvioida jokaisessa työvaiheessa erikseen. Ohjelman arviota voi tarkentaa suunnitelmien edistymisen mukaan antamalla tarkat tiedot esimerkiksi perustusten mitoista yms. Ohjelma soveltuu sekä omakotitalon että ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetun uudisrakennuksen kustannusarviointiin. Ohjelman lisäominaisuuksiin kuuluu myös netin kautta toimiva kustannusseuranta.

RemonttiOptimi (Remontoijan Starttipaketti)

RemonttiOptimilla voidaan laskea helposti osakehuoneiston sisätilojen remontointi, omakotitalon sisäpuolisen remontin kustannukset sekä uudisrakennusten sisäpuoliset pinnoitetyöt.

Ohjelma kertoo tarkasti eri kohteisiin menevät tarvikkeet, niiden hinnat ja tarvittavan työmäärän. Tarvikkeiden ja töiden hintoja voit myös muuttaa omien hankintojesi mukaisesti.

RemonttiOptimin kertoo paitsi aiotun remontin kustannusarvion myös mitä tuotteita kustannusarvio on laskelmassa käyttänyt. Se kertoo kyseisten tuotteiden yksikköhinnat ja menekin samoin kuin kuhunkin työvaiheeseen arvioidun työmäärän tunteina. RemonttiOptimissa mukana 1-vuoden käyttölisenssi.

Pientalorakentamisen hallintajärjestelmä (Rakentajan ja Remontoijan Starttipaketit)

Tämä yhteistyössä TEKESin kanssa julkaistu ohjelma auttaa sekä rakentajia että remontoijia tulevan hankkeen läpiviennissä. Pientalorakentamisen hallintajärjestelmä neuvoo hankkeen aloittajaa jo silloin, kun kaikki on alkutekijöissään eikä tiedetä, mistä alkaa. Opastus kulkee suunnittelun lähtökohtatietojen, suunnittelijoiden valitsemisen, urakkatarjouspyyntöjen, urakkasopimusten, työmaavalvonnan, työmaakokousten ja muiden vastaavien tapahtumien kautta kohti rakennuksen valmistumista. Kaikki rakentamisessa tarvittavat asiakirjat urakkatarjouspyyntöineen ja -sopimuksineen ovat hallintajärjestelmä-cd:llä mallitäytettyinä.

HuoltoOptimi (Rakentajan ja Remontoijan Starttipaketit)

HuoltoOptimi poikkeaa melkoisesti perinteisestä huoltokirjasta, sillä se on itse asiassa koko rakennuksen hallintajärjestelmä, josta löytyvät kaikki rakennukseen liittyvät tiedot. Perinteisten tontin ja rakennuksen yleistietojen sekä käytettyjen materiaalien lisäksi HuoltoOptimista löytyvät myös mm.

Rakennukseen liittyvät yhteystiedot eli tiedot kaikista tarvittavista yhteyshenkilöistä, oli kyseessä sitten piipun kolme vuotta sitten pellittänyt peltiseppä, erittäin edullisen pintaviallisen kylpyammeen myynyt putkimies tai vaikkapa viisi vuotta sitten parketin asennuksen tarkastanut rakennusmestari.

Kustannusseurantaosio kertoo koko rakennusvaiheen ajan kuinka paljon mikäkin työvaihe on tullut maksamaan. Jos olet tehnyt kustannusarvion KotiOptimilla se kertoo myös oletko ylittämässä vai alittamassa ko. arviota eri työvaiheiden osalta. Kustannusseurannasta voit milloin tahansa myös tarkistaa eri laskuja ja niistä tehtyjä muistiinpanoja.

Työmaapäiväkirja on jo osassa Suomea pakollinen, mutta muuallakin suositeltava, sillä siihen on helppo täyttää työmaalla kulloinkin tehdyt työt, tilatut ja toimitetut tarvikkeet, työmaalla tehdyt katselmukset jne. Täytetty työmaapäiväkirja on erinomainen apu jälkikäteen, jos tulee erimielisyyksiä tarvikkeiden tilaus- tai toimitusajoista sekä niistä erikseen sovituista asioista. Vuosien päästä päiväkirjan avulla on taas miellyttävää tuoda erilaiset muistot mieleen rakennus- ja remontointiajalta.

Huolto-ohjeet opastavat talon asukasta rakennuksessa kulloinkin tarvittavien huoltotöiden osalta. Huolto-ohjeista löytyvät niin oikeat tarkastusvälit kuin se miten kyseiset tarkistukset tulisi tehdä. Mikäli asunnossasi tai rakennuksessasi on joitain erikoishuoltotöitä voit lisätä myös omia ohjeita asiaa selventävine kuvineen.

HuoltoOptimi sisältää yhden vuoden käyttölisenssin. Jatkovuodet haluttaessa vain 10 euroa/vuosi.

Tilaa Rakentajan tai Remontoijan Starttipaketti Jäsentukusta...
 
Julkaistu
11.2.2009