Pientalojen nopeaan putkiremonttiin uusi malli

Uponor tuo ensimmäisenä Suomessa markkinoille maanlaajuisen putkiremonttipalvelun, jossa koulutetut putkiasentajat tekevät nopeita ja taloudellisia omakotitalon käyttövesiverkoston saneerauksia. Vuodenvaihteessa ehdoiltaan parantunut kotitalousvähennys on hyödynnettävissä tässäkin palvelussa

Yritys on yhdessä sadan asennusliikkeen kanssa kehittänyt valtakunnallisen palveluverkoston. Erikoiskoulutetut putkiasentajat tekevät uuden toimintamallin mukaisia nopeita ja taloudellisia omakotitalon käyttövesiverkoston saneerauksia. Seuraavan 10 vuoden aikana putkiremontti tullaan tekemään yli 300 000 pientalossa.

Valtaisat markkinat tarjoavat työtä vuosittain lähes viidellesadalle pelkästään omakotitalojen käyttövesiputkistosaneerauksia tekevälle asentajalle. Patoutuneesta saneeraustarpeesta kertoo se, että vuosittain maksettavista noin 100 miljoonan euron vesivahinkokorvauksista yli 60 prosenttia maksetaan pientaloissa sattuvista vesivahingoista.

Nyt jo sata liikettä mukana

Uponorin pientalon käyttövesiremontti -konseptiin kuuluu noin sata palvelumalliin erikoiskoulutettua asennusliikettä sekä asiakkaat ja asennusliikkeet yhteen saattava Uponor-palvelu. Vuoden 2009 aikana verkostossa toimivien asennusliikkeiden määrä kasvaa tänä vuonna noin 150:een. Tekniikaltaan toimintamalli nojautuu nopean ja tuloksiltaan kestävän remontin mahdollistavaan Uponor-komposiittiputkijärjestelmään. Remontoijille on tarjolla myös rahoituspalvelu. Valmistuneissa kohteissa tehdään aina asiakastyytyväisyyskysely, jolla halutaan varmistaa toiminnan laatu.

Myös vuodenvaihteessa ehdoiltaan parantuneen kotitalousvähennyksen toivotaan lisäävän pientaloasukkaiden halukkuutta putkistosaneeraukseen.

Uusi toimintamalli poistaa suurimpia putkiremontin esteitä: ennakkoluuloja vaivalloisesta ja pitkään kestävästä hankkeesta, vääriä hintamielikuvia sekä vaikeutta löytää omakotitalon saneerausurakoita tekevä LVI-asennusyritys. Usein omakotiasukas ei myös yksinkertaisesti tiedä, että putket ovat uusimisiässä 20–30 vuoden asumisen jälkeen.

Vain muutaman päivän työ

– Palvelukonsepti on pitkällisen tuotekehityksen ja pilottihankkeissa kerätyn kokemuksen tulos. Nyt voimme avata koko maan kattavan palvelun. Mallin mukaisista käyttövesisaneerauksista on saatu kokemusta pilottialueilla jo sadoissa kohteissa, sanoo Uponor Suomi Oy:n toimitusjohtaja Ville Ruohio.

Halutessaan LVI-ammattilaisen yhteydenottoa käyttövesiremonttiasiassa kuluttaja täyttää www.pientalosaneeraus.fi -sivustolla olevan lähtötietolomakkeen ja lähettää sen Uponorille.

Konseptin mukainen pientalon putkiremontti kestää 2-5 päivää, eikä se yleensä keskeytä asumista tai veden tuloa. Remontin kustannukset vaihtelevat eri puolella Suomea, mutta toteutetuissa hankkeissa keskimääräinen kokonaiskustannus on ollut noin 3000 euroa.

Lapualla jo 300 remonttia

Uponorin uuden konseptin uranuurtajana on toiminut kauhavalainen Hannu Åman. Hannun LVI-Palvelu on tehnyt Kauhavalla ja ympäristökunnissa putkistoremontin jo yli 300 omakotitaloon.

- Olemme saaneet pelkkää myönteistä palautetta ja viesti on kulkenut maakunnassa suusta suuhun ja uusia tarjouspyyntöjä tulee koko ajan, sanoo Åman. Hyvään asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa varmaan sekin, että pyrimme tekemään remontin aina kerralla, vaikka päivälle tulisikin joskus pituutta 14 tuntia. Kun tällä konseptilla remontti tehdään aina pintavetona, niin vain muutamassa tapauksessa asiakas on halunnut, että putket koteloidaan, kkertoo Hannu Åman.

Lisätietoa Uponorin käyttövesijärjestelmästä...
 
Julkaistu
6.2.2009