• Etusivu
  • Rakentaminen

Hissit omakotitaloihin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.02.2009
20092_14906.jpg

Elämä on arvaamatonta - se saattaa hetkessä muuttua. Rakennettaessa elämän tilanteiden muutoksia harvemmin otetaan huomioon. Kuitenkin kaikki vanhenemme vääjäämättä ja liikuntakykymme sekä jaksamisemme heikkenee. Tähän voi varautua kotihissillä.

Lisätietoa kotihissistä...

Kotihissi

Yksityisasuntoihin tarkoitettu hydraulitoiminen KONE Ylläs™ 070 –kotihissi tarjoaa tyylikkään ja toimivan tavan luoda esteetön koti ja huomioida elinkaariasuminen pitkälle tulevaisuuteen.

Hissin hydraulikoneisto sijaitsee alatasolla teknisessä tilassa hissikuilun läheisyydessä. Sen käyntiääni on hiljainen.

Kotihissi on varustettu määräyksissä vaaditulla puhelinyhteydellä. Turvallisuutta voidaan lisätä asentamalla KoneXion®-kaukohälytysjärjestelmä, jolla saa yhteyden 24 h/vrk päivystävään asiakaspalvelukeskukseemme.

Tuolihissi

KONE Ylläs™ 055 -tuolihissi on KONEen erikoishissi-ratkaisu liikuntarajoitteisille henkilöille. Se soveltuu yksityistiloihin kaarevaan tai kierreportaaseen. Tuolihissin kisko voidaan asentaa joko portaan ulko- tai sisäreunaan. Akkutoiminnan ansiosta tuolihissi toimii virtakatkojenkin aikana.

Tuolihississä on ergonomisesti muotoiltu istuin. Kääntyvä istuin helpottaa tuoliin/tuolista siirtymistä sekä ylä- että alatasolla. Jalkalista, istuinlevy ja käsinojat voidaan kääntää pystyasentoon säilytyksen ajaksi. Laite vie vähemmän tilaa eikä haittaa portaiden normaalia käyttöä.

20092_14905.jpg

KONE OmaKoti™

KONE OmaKoti™ -palvelukokonaisuus sisältää kaiken, mitä pientalohissin toteuttaminen ja kunnossapito vaatii. Asiakkaan huolehdittavaksi jää vain sovittu kiinteä kuukausierä.

Selkeä kuukausierä – uusi tapa hankkia ja ylläpitää hissi
Hissin hankkiminen pientaloon sisältää monta vaihetta: hissin suunnittelu, alkupääoman varaaminen, hissin asentaminen ja kunnossapidosta huolehtiminen. KONE OmaKoti™ -ratkaisussa nämä vaiheet on koottu yhdeksi palvelukokonaisuudeksi, jonka avulla hissin toteuttaminen pientaloon on vaivatonta ja turvallista. KONEen asiantuntijat hoitavat asiakkaan puolesta hissin suunnittelun, rakentamisen, kuukausierien järjestämisen ja suunnitelmallisen kunnossapidon.

Sekä Ylläs™ 070 -kotihissin että Ylläs™ 055 -tuolihissin voi hankkia KONE OmaKoti™ palvelukokonaisuudella.

Lisätietoa kotihissistä...

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_46330.jpg
Rakentamisen lupa-asiat voi hoitaa myös netissä
Voit asioida Lupapisteessä silloin kuin sinulle sopii - koko hankkeen ajan. Pääset täydentämään hankkeen tietoja sähköisessä työtilassa yhdessä muiden hankkeen osapuolten kesken. Voit käydä vuoropuhelua asiointikunnan viranomaisten kanssa palvelun kautta ja lupahakemuksen jättämisen jälkeen saat hanketta koskevat viranomaispäätökset suoraan Lupapisteeseen. Asiointia voidaan kunnasta riippuen jatkaa palvelussa aina hankkeen valmistumiseen asti. Lupapisteen avulla pidät itsesi sekä muut osapuolet tietoisena hankkeen etenemisestä - kellon ympäri.
201910_60295.jpg
Nyt on oikea aika vaihtaa suodattimet!
Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi terveyteemme ja pahimmillaan huono ilma voi aiheuttaa terveyshaittoja, jopa vakavan sairauden. Hengitysliiton mukaan jokaisen asunnossa olevan ihmisen tulisi saada vähintään 4 litraa raikasta ulkoilmaa joka sekunti. Mutta koska ilma tulee ulkoa, sen mukana saattaa kantautua mm. siitepölyä, katupölyä, pakokaasuja tai nokea, mikäli sitä ei ensin suodateta. Tehokas suodatus onkin ainoa keino varmistaa puhdas sisäilma. Suodattimet tulee myös vaihtaa säännöllisesti, jotta ilma pysyy kaiken aikaa terveellisenä.
20081_7877.jpg
Seinätekstiilillä vaihtelua
Suurella seinätekstiilillä saa nopeasti ja edullisesti persoonallisuutta eri tiloihin. Sileä kangas ei kerää paljon pölyä kun muistaa imuroida ja tuulettaa sitä riittävän usein.Kuvassa Marimekon puuvillakangas on ripustettu makuuhuoneen katonrajassa olevaan kiskoon.
201711_51026.jpg
Keittiön välitilan vaihtoehdot ja mitoitus
Keittiön välitila, eli seinä, joka jää keittiön ylä- ja alakaappien väliin, voidaan pinnoittaa usealla eri tavalla. Valintaa ei ainakaan helpota todella runsas vaihtoehtojen määrä, sillä yksistään jo laattavaihtoehtoja on tuhansia. Myöskin mitoitus tuottaa päänvaivaa, jonka vuoksi olemmekin koonneet vinkkejä välitilan toteutukseen.Vesieristystä ei välitilaan ole määräysten mukaan pakko laittaa. Muista kuitenkin huolelliset silikonisaumat ja tiivistykset.Lisää keittiön välitilan vaihtoehtoja ja keittiöideoita Keittiökoulussa
20117_26907.jpg
Luonto tulee lähelle
Pihat suunniteltu ympäröivää luontoa kunnioittaen ja sitä korostaenMäntyharjun loma-asuntomessuilla ei voi kuin ihailla sitä tapaa, millä luonto on otettu huomioon; olemassaoleva kasvillisuus on harkitusti säilytetty ja sitä on pyritty vain kunnioituksella täydentämään. Itse loma-asunnot istuvat maisemaan kuin itsestään paikkaan putkahtaneina!Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6. - 10.7.2011
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Rantasaunan perustukset
Kysymys:Tarkoituksena olisi korjata noin 16 neliön rantasaunan perustukset. Sauna on muutaman vuosikymmenen ikäinen ja se on rakennettu pilareille, jotka kallistelevat eri suuntiin, kuten myös koko sauna.Millaiset perustukset kannattaisi tehdä? Tarkoituksena on oikaista sauna ja samalla nostaa sitä hiukan ylöspäin, jotta se saadaan korkeammalle kuin saunaa ympäröivä maan pinta. Saunaa käytetään ainoastaan ns. sulan maan aikaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton