Rakenna & Remontoi -messut 2009 - onnistunut messuvuoden avaus

Rakenna & Remontoi –messut Myyrmäki-hallissa Vantaalla avasivat rakennusmessuvuoden 2009. Tammi-helmikuun vaihteessa pidettyjen messujen kokonaissaldo oli hyvin positiivinen. Ennätysmäisen näytteilleasettajamäärän lisäksi kävijämäärä ylsi lähes viimevuotiseen tasoon, pudotusta oli vain reilut 1000 kävijää. Kävijöitä oli kaikkiaan 13 486 ja näytteilleasettajina 152 yritystä.

Eristäminen kiinnosti Parocin osastolla.Eristäminen kiinnosti Parocin osastolla.
Puustellin osastolla syntyi uusia keittiösuunnitelmia.Puustellin osastolla syntyi uusia keittiösuunnitelmia.

Kävijöissä paljon potentiaalia

Näytteilleasettajien mukaan liikkeellä oli vakavasti rakentamista harkitsevia, eritoten nuoria lapsiperheitä. Rakentajien ja näytteilleasettajien välillä käydyt keskustelut ja jätetyt tarjouspyynnöt antoivat positiivista signaalia ainakin pääkaupunkiseudulla mahdollisesti käynnistyvien uudisrakennushankkeiden realistisuudesta. Liikkeellä oli myös runsaasti merkittäviä peruskorjaushankkeita suunnittelevia pientaloasukkaita.


Tunnelmia Tiilerin osastolta.Tunnelmia Tiilerin osastolta.

Taloyhtiöportaali kiinnosti

Messuilla lanseerattu, taloyhtiöille suunnattu uusi palveluportaali kiinnosti lukuisia asiantuntijoita, joista etenkin isännöitsijöitä osallistui kymmenittäin seminaariin. Myös asiantuntijaluennot, jotka kestivät lähes koko lauantai-iltapäivän, kiinnostivat messuvieraita. Seminaaritila oli koko ajan miltei ääriään myöten täynnä, kun huipputason asiantuntijat luennoivat mm. asumisen terveydestä, energiasta ja hyvästä sisäilmasta.


Rakentaja.fin osastolla haluttiin kuulla mm. remonttioptimista.Rakentaja.fin osastolla haluttiin kuulla mm. remonttioptimista.
Puhdas sisäilma oli kävijöitä kiinnostava puheenaihe, josta pidettiin myös luentoja.Puhdas sisäilma oli kävijöitä kiinnostava puheenaihe, josta pidettiin myös luentoja.

Onnistunut avaus ennakoi myös tulevia messuja

Messujärjestäjä Suorakanava Oy on tyytyväinen kokonaissaldoon ja ennen kaikkea messuilla vallinneeseen positiiviseen tunnelmaan, joka ennustaa hyvää menestystä myös useina seuraavina viikonloppuna järjestettäville rakennusalan messuille.

Suorakanavassa uskotaan, että messukiinnostus purkautuu ennen pitkää myös hankkeiden käynnistymisenä. Rakentaminen on tänä keväänä arviolta reilut 10 prosenttia edullisempaa kuin viime vuonna. Korot ovat alemmalla tasolla, minkä lisäksi materiaalien hinnat ovat laskeneet ja niiden saatavuus on parantunut. Kaikkia rakennusalan ammattilaisia on myös vapautunut nyt pientalorakentajien käyttöön.

Näytteilleasettajat olivat messujen kokonaisantiin ja ennen kaikkea kävijöiden potentiaalisuuteen erittäin tyytyväisiä.

Kumppanimme kiittivät myös Suorakanavaa tämän myönteisestä otteesta: ”Viestejänne on hieno ottaa vastaan, koska teiltä tulee poikkeuksetta optimistista, tulevaisuuteen uskovaa asiaa.”
Kysymyksiä keskiympyrän infopisteessä.Kysymyksiä keskiympyrän infopisteessä.

Yhteisosasto arvioitiin parhaaksi

Messujen ja rakentamisen asiantuntijoista koottu raati arvioi viime viikonloppuna pidettyjen Rakenna & Remontoi –messujen parhaaksi osastoksi Monierin, Parman, Parocin ja Schiedelin yhteisosaston, jossa messuvieras sai yhdellä kertaa tietopaketit perustuksista, eristämisestä, elementtihormeista ja tiilikatteista.

Vaikka jokainen yritys toimikin omassa kokonaisuudessaan, oli yhdistävinä tekijöinä osastojen sijoittuminen samaan kortteliin sekä osaston layout-rakenne, jossa yhtäällä oli paikka perusinformaatiolle ja keskusteluille sekä toisaalla selkeät tuotemallit nähtävillä.

Tällainen neljän yrityksen yhteisesiintyminen kuvastaa voimakasta innovaatiota ja halua poiketa perinteisestä messuformaatista. Muutamalta messuvieraalta raadin satunnaisesti pyytämät kommentit tukivat valitun ratkaisun onnistuneisuutta, varsinkin jos kyseessä oli uudisrakentaja, jolla hanke oli vasta suunnitteluvaiheessa.

Schiedelin Rami Mäkelän naapureina olivat messujen päätöspäivänä Ritva Toivakainen Parmalta, Niina Haahkola Monierilta ja Tuula Nordberg Parocilta.Schiedelin Rami Mäkelän naapureina olivat messujen päätöspäivänä Ritva Toivakainen Parmalta, Niina Haahkola Monierilta ja Tuula Nordberg Parocilta.
 
Julkaistu
6.3.2009