Risto Kyhälä vuoden 2008 asuntovaikuttaja

Asuntomarkkinoiden tärkeimmät toimijat kokoontuivat jokavuotiseen huippuseminaariinsa 29. tammikuuta. Perinteiseen tapaan tilaisuudessa julkistettiin edellisen vuoden asuntovaikuttaja, jota koskeva äänestys oli avoinna Suomen Asuntotietokeskuksen sivuilla. Äänestyksen perusteella vuoden 2008 asuntovaikuttajaksi valittiin Realia Group Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Realia Oy on pohjoismaiden suurin kiinteistönvälitys- ja kiinteistönjohtamispalveluja tarjoava yritysryhmittymä.

Kyhälän erityisiksi ansioksi laskettiin määrätietoinen kehitystyö niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin piirissä sekä näiden kahden liiketoiminnan tuloksellinen ja kaukonäköinen yhdistäminen. "Tunnustus johtunee ainakin osittain siitä, että Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys ja SKV Isännöinti tekevät hyvää työtä", Kyhälä itse arvelee. " Niissä työskentelevät ihmiset ovat kehittäneet tätä alaa kovasti ja saaneet aikaan myönteisiä asioita."

Kyhälä on toiminut aktiivisesti myös alan järjestökentässä: "Saatiin perustettua Kiinteistönvälittäjien Keskusliitto, jossa ovat mukana kaikki suuret toimijat. Aikanaanhan oli sellaisen systeemi, että pankkisidonnaisiksi katsotut kiinteistönvälitysyritykset jäivät kokonaan järjestötoiminnan ulkopuolelle. Nyt se asia on korjattu. Siinä on upeaa olla mukana."

2000-luvun asuntovaikuttajat

2008 Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Realia Group
2007 Jan Vapaavuori, asuntoministeri Olavi Louko, teknisen toimen johtaja, Espoon kaupunki
2006 Igglo Oy
2005 Risto Vahanen, hallituksen puheenjohtaja, Vahanen-yhtiöt
2004 Paavo Aunola, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma 2003 Reino Hanhinen, konsernijohtaja, YIT-Yhtymä Oyj 2002 Kari Hotakainen, kirjailija
2001 Anna-Liisa Mikkilä, toimittaja, Aktiiviset Seniorit Oy Matti Sarnela, toimitusjohtaja, SATO Oyj
2000 Teuvo Ijäs, ylijohtaja, Valtion asuntorahasto Erkki Kuoppamäki, toimitusjohtaja, Suomen Asuntomessut
Risto KyhäläRisto Kyhälä
 
Päivitetty
3.2.2009