• Etusivu
  • Rakentaminen

Isännöinti- ja huoltotoimen organisointi

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennus liitetään tilaajan olemassa olevaan isännöinti- ja huolto-toimeen.

Vastuuhenkilöt:
Isännöitsijä tai huollon johtaja

Dokumentit:
Huolto-organisaatio

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20134_34642.jpg
Oikeat tuotteet ja tarvikkeet takaavat hyvän lopputuloksen
Melkein jokaisessa pinnan käsittelyssä hiominen kuuluu esivalmistelutöihin. Hiontatöihin voi kuulua epätasaisuuksien ja maalijäämien poistaminen tai maalattavan pinnan viimeisteleminen pintakäsittelyä varten. Erityisesti hyvän maalauspinnan takaamiseksi kannattaa pohjatyöt tehdä hyvin. Vanhan maalin poistoon, seinien hiomiseen tai kulmien pyöristykseen on jokaiseen omat tuotteensa. Hiottava kohde vaikuttaa myös hiomakoneen ja tarvikkeiden valintaan.Lopputulokseen vaikuttaa suuresti oikeiden tarvikkeiden ja paperien valinta. Hiontatarvikkeista löytyy hiomasieniä ja -papereita eri materiaaleille. Boschilta löytyy myös uutuus hiontaverkko, joka poistaa tehokkaasti pintaa. Hionta aloitetaan aina karkeasta hienompaan. Hiomisen tarve riippuu kohteesta, esimerkiksi haluatko vaihtaa kokonaan maalattavan kohteen väriä vai virkistää olemassa olevaa väriä. Paksujen maalikerrosten ja alkuhiontaan voidaan käyttää karkeudeltaan 40-80 hiomapapereita. Näillä karkeuksilla hiottaessa kannattaa olla tarkkana, ettei poista liikaa pintaa tai aiheuta suuria naarmuja. Kevyempään poistoon voidaan käyttää keskikarkeita papereita 100-120. Maalikerrosten välihiontaan ja viimeistelyhiontaan käytetään melko hienoa paperia 180-240.
20111_24048.jpg
Rahoitus on
Rahoituksessa on merkittävää oman rakentamiseen sijoitettavan rahan määrä. Kokonaisrahoituksessa pankit normaalisti edellyttävät oman pääoman määräksi 30 %. Rahoituksen kokonaismäärä on varsin tarkkaan jo tiedossa. Rakentajalla pitää olla tässä vaiheessa selvillä omat resurssinsa rakentamista varten. Tarvittavan lainan määrä on siis rakentajan tiedossa. Rakentaja.fi -sivuilta rahoituksen laskureista voi helposti tarkistaa kuukausittaiset lainanhoitokulut eri lainamäärille. Lainaehdot vaihtelevat asiakassuhteen ja ennakkosäästöjen mukaan eri pankeissa. Rakentaja.fi -sivuilta löytyy lainoituksesta ja lainoitussanastosta lisätietoa myös Rakennussanaston yhteydessä. Siellä on selvitetty mm. mitä tarkoittavat todellinen vuosikorko, luottokustannukset, viitekorot, kokonaismarginaalit sekä selvitetty erilaiset takaisinmaksutavat. Näillä sanoilla on oma merkityksensä käytäessä lainaneuvottelua ja lainaneuvottelut käydään usein ilman avustajaa, joten rakentajan pitää itse tietää mitä haluaa ja mitä saa.
20117_27159.jpg
Monipuolinen tarjonta
Tämän vuoden asuntomessut tarjoavat hyvän kattauksen eri rakennusmateriaaleja sekä eri kokoista ja eri hintaluokkaisia kohteita. Runkorakenteista löytyvät kaikki tärkeimmät rakennusmateriaalit. On puuta, kiveä ja tiiltä. Valmiiden rakennusten lisäksi alueella, teltasta löytyy Tuotetalo, kohde 16, jossa rakenneratkaisut ovat hyvin esillä. Valmiiden talojen lisäksi on siis mahdollista tutustua rakenteisiin, jotka muuten jäävät katseilta piiloon.
20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.
20115_26121.jpg
Loma-asuntomessuihin kuukausi
Rakentaminen Mäntyharjun loma-asuntomessualueella alkaa olla loppusuoralla, sillä heti juhannuksen jälkeen alkaviin messuihin on aikaa enää kuukausi. Portit avautuvat yleisölle 27.6. ja viimeistään silloin tulee kaiken olla valmista.Messukohteiden rakentaminen on pysynyt hyvin aikataulussa ja useat kohteet ovatkin jo täysin valmiita myös sisustuksen osalta. Kohteissa on parhaillaan käynnissa pihatyöt.
20126_31261.jpg
Kodin ilmanvaihto paranee muutamalla satasella
Toimivaa ilmanvaihtoa kohtuuhinnallaPuhdas sisäilma parantaa elämänlaatua ja terveyttä. Suomen Terveysilma tarjoaa kaikkiin taloihin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto tai vain koneellinen poisto, oivat ja kohtuuhintaiset ratkaisut tehostaa ilmanvaihtoa ja estää haitallisten epäpuhtauksien pääsy huoneilmaan.Koneellinen ilmanvaihto vaatii uudet ilmastointikanavat ja koneen paikka on löydettävä. Vanhaan taloon on välillä hankala tätä systeemiä asentaa, jolloin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi jää venttiilien asennus. Nyrkkisääntönä on, että 20 m² vaatii yhden tuloilmaventtiilin. Poistoilmaventtiilit sijaitsevat keittiössä, WC:ssä, vaatehuoneessa ja kylpyhuoneessa.Kuvan esimerkissä venttiilit maksavat alle 500 € + työkulut, kun tekee reiän tuuletusluukkuun tai seinään. Pieni investointi loppuiän hyvinvointiin nähden.Osta venttiilit ja suodatinsukka Jäsentukusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton