• Etusivu
  • Talo

Harjannostajaiset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Kun rakennus on saavuttanut harjakorkeuden, pidetään normaalin käytännön mukaiset harjannostajaiset. Harjannostajaiset merkitään työmaan aikatauluun.

Vastuuhenkilö:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Harjannostajaiskutsu, tiedote, aikataulu

Hyväksyntä:
Tilaaja

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20171_48082.jpg
Kodin korvausilma-asiat kuntoon
Monissa 1980- ja 1990-luvun taloissa alkavat korvausilmaventtiilit tulla käyttöikänsä loppusuoralle. Vanhat venttiilit ovat saattaneet jumittua kokonaan, säätömekanismit tai muoviosat ovat voineet rikkoutua tai muoviosat ovat voineet kellastua aikojen saatossa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennan pientalon -sivusto rakennuttajan avuksi
Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto on avannut www-sivuilleen pientalorakentajille suunnatun osuuden, jolla kuvataan Helsinkiin toteutettavan pientalohankkeen eri vaiheet pääpiirteissään. Rakennan pientalon -sivusto koostuu kaupungin eri virastojen ja asiantuntijatahojen kotisivuille avautuvista verkkosivulinkeistä, joiden kautta rakennuttaja saa kattavasti tietoa pientalon rakentamisesta aina tontin hankinnasta loppukatselmukseen saakka.
20127_31413.jpg
Lemminkäinen myy betoniliiketoimintansa Rudukselle
Lemminkäinen ja suomalainen betoni- ja kivirakentamisen yhtiö Rudus allekirjoittivat 3.7.2012 Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy:n koko osakekannan kattavan kauppakirjan. Kauppahinta on 55 miljoonaa euroa, josta Lemminkäinen kirjaa noin 20 miljoonan euron myyntivoiton. Kauppa edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää, mikä arvioidaan saatavan vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä. Kaupalla on positiivinen vaikutus Lemminkäisen omavaraisuusasteeseen. Lemminkäinen pitää ohjeistuksensa vuodelle 2012 ennallaan.
50_P_16682.jpg
Casa Humana apurahat 2008
Osuuskunta Suomen Asuntomessut myöntää vuosittain apurahoja ja tunnustuspalkintoja merkittävästä toiminnasta ihmisten asumisen laadun parantamiseksi asumisen-, asuntosuunnittelun ja rakentamisen tutkijoille. Apurahoja on myönnetty vuodesta 1981, jolloin perustettiin asuntomessurahasto. Vuodesta 2002 lähtien apurahat on myönnetty nimellä Casa Humana.Vuoden 2008 apurahat tulevat haettavaksi vuodenvaihteen jälkeen ja ne suunnataan asumisen energiatekniikan tutkimukseen, kokeiluun ja kehittämiseen. Hakuaikaa on aina 14.3.2008 asti.Lisätietoja Casa Humanasta antaa toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, puh. 020 743 7701.
sisustussuunnittelijalla on kaksi suunnitelmaa käseddään ja pöydällä on värimalleja
Koti viihtyisäksi sisustussuunnittelulla
Kiinnostus sisustukseen ja sen suunnittelemiseen ammattilaista apuna käyttäen on lisääntynyt. Koti ja siellä viihtyminen koetaan tärkeäksi. Kiireisen työn vastapainoksi me työssäkäyvät haluamme rentoutua miellyttävässä kotiympäristössä. Myös lasten tarpeet tila- ja sisustussuunnittelun keinoin halutaan huomioida tarkemmin. Sisustuslehtiä luetaan yhä enemmän ja ideoita haetaan kotiunelmien toteuttamiseksi.
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton