• Etusivu
  • Rakentaminen

Laskujen hyväksyntä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten.
Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Laskujen hyväksymismerkinnät

Hyväksyntä:
Valvoja sekä projektipäällikkö

Rakentaminen
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
20072_3369.jpg
Haluatko säästöä sähkölaskuihisi?
Sähköenergiasta keskitetty jäsentarjousSähköenergian spot-hinta on romahtanut, mutta kuluttajahinnoissa tätä ei olla huomioitu. Nyt onkin paras aika uudelle yhteisostolle. Viime viikolla aloitettu hanke toteutetaan nyt neljäntenä vuotena peräkkäin ja jo nyt on selvää että kilpailutukseen liittyy jälleen tuhansia jäseniä. Yllä olevasta kuvasta nähdään, että sähkön spot-hinta on puolessa vuodessa pudonnut huippuhinnastaan noin kolmasosaan. Samaan aikaan myös ensi vuodelle kohdistuvan johdannaisen hinta on laskenut parikymmentä prosenttia. Sähkömarkkinoiden tilanne onkin nyt kuluttajien kannalta sopiva sähköyhtiöiden kilpailutukseen.
201912_61757.jpg
Kuivasta sisäilmasta ei ole pakko kärsiä
Kylmät kelit saavat sisäilman tuntumaan joskus ärsyttävän kuivalta vaikuttaen erityisesti hengityselimiin. Nenän tukkoisuus, kurkun kuivuminen ja väsymys ovat usein liian kuivan huoneilman oireita. Myös pöly leijailee kuivissa huonetiloissa helpommin lisäten oireita.Kuivasta sisäilmasta kärsii asukkaiden lisäksi myös kalusteet, varsinkin puiset. Tunnetusti puurakenteet kutistuvat kuivassa tilassa. Tästä syystä esimerkiksi parkettiin saattaa tulla rakoilua. Parkettivalmistajat suosittelevatkin huonetilan kosteusprosentiksi 40-60 %, jotta rakoilulta vältytään. Suositeltavaa ilmankosteutta on kuitenkin vaikeaa saada aikaan varsinkin talvisin, jolloin ulkoilma on usein huomattavan kuivaa.Sisäilman kosteuden parantaminen on kuitenkin yksinkertaisen helppoa - kannattaa hankkia Ufox-ilmankostutin. Ilmankostutin on suomalaisten kotien kylmän ja kuivan talvikauden pelastaja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton