• Etusivu
  • LVI

Vuokranantajan vaihtuminen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Vuokranantajalla on ilmoitusvelvollisuus, mikäli hänen hallintaoikeutensa huoneistoon päättyy.

Pääsääntöisesti jos vuokranantajan oikeus hallita vuokrakohdetta vuokrakauden aikana siirtyy toiselle vapaaehtoisesti tai avio-oikeuden, naimaosan, testamentin tai perintöoikeuden kautta sitoo vuokrasopimus uutta omistajaa,

1. jos vuokralainen on ennen luovutusta tai saantoa saanut huoneiston haltuunsa
2. jos luovutussopimukseen on otettu määräys vuokrasopimuksen pysyvyydestä
3. jos vuokraoikeuden pysyvyyden vakuudeksi on vahvistettu kiinnitys

Mikäli vuokrasopimukseen on tehty muutoksia tai lisäyksiä, mutta niitä ei ole asianmukaisesti merkitty vuokranantajan sopimuskappaleeseen, ei tällaiset ehdot ja lisäykset ole voimassa uutta vuokranantajaa kohtaan. Ne tulevat kuitenkin uutta vuokranantajaa sitoviksi, ellei hän kuukauden kuluessa niistä tiedon saatuaan ilmoita vuokralaiselle, ettei hän niitä hyväksy. Jollei muutoksia tai lisäyksiä hyväksytä, on vuokralaisella oikeus heti purkaa sopimus.

Mikäli vuokrahuoneisto luovutetaan edelleen pakkohuutokaupassa tai ulosmitattuna, on uudelle omistajalla oikeus kuukauden kuluessa siitä, kun hän on saanut vuokrakohteen hallintaansa, irtisanoa vuokrasopimus.

Samoin kuukauden määräaika vuokrasuhteen irtisanomiselle on myös sillä uudella omistajalla, joka on saanut kohteen haltuunsa lainvoimaisen moitekanteen tai yhtiöjärjestyksessä määrätyn lunastusoikeuden nojalla.

Pakkohuutokauppaa, moitekannetta ja lunastusoikeutta koskevia säännöksiä ei sovelleta aravavuokrakohteisiin.

Vuokranantajan muutoksesta on kirjallisesti ilmoitettava vuokralaiselle, muussa tapauksessa vuokralaisella on oikeus vedota suoritukseen, jonka hän on vuokranantajan muutoksen jälkeen suorittanut sopimuksen mukaiselle vuokranantajalle.

Vuokralaisella on oikeus vahingonkorvaukseen, mikäli vuokrasopimus päättyy vuokranantajan vaihtumisen johdosta. Vastuussa on se vuokranantaja, joka vuokrasuhteen päättyessä on vastuussa vuokrasuhteen pysyvyydestä vuokralaista kohtaan. Mikäli vuokralainen on vuokrasopimusta tai sen lisäystä tai muutosta tehdessään tietoinen tai hänen olisi pitänyt olla tietoinen vuokrasuhteen päättymisperusteesta, ei hänelle ole oikeutta vaatia vahingonkorvausta.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201510_44570.jpg
Tilaa säästävät liukuovet lisäävät kodin pinta-alaa
Liukuovi on trendikäs ja nerokas oviratkaisu. Se jakaa tilan tarvittaessa kahdeksi. Liukuvat ovet hyödyntävät kodin kaikki kallisarvoiset neliöt. Saranoituun sisäoveen verrattuna liukuovet säästävät lattiapinta-alaa. Liukuvat ovet sopivatkin erinomaisesti pienemmänkin asunnon oviratkaisuksi.Liukuovet sisustuksen mukaan
20194_57633.jpg
Objektityökalu avuksi kohteen suunnitteluun
Kotimainen Liune-väliovi liukuu seinän sisään ja tuo lisätilaa 1-3 m² per ovi. Liunessa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Asennus on vaivatonta ja nopeaa, Liunen ovi liukuu seinärakenteen taskuun kokonaan ja erityisen ponnahdussalpa-mekanismin avulla ovi ponnahtaa kevyesti painamalla ulos seinärakenteen sisältä.
20083_9162.jpg
Näyttävä ovikatos helposti
Ovikatos kohentaa talon ilmettä ja suojaa sisäänkäyntiä sään rasituksilta. Katoksen kaarevan muodon ja luistavan katemateriaalin ansiosta lumi ei keräänny katoksen päälle.Icopalin Fastlock Uni –valokatteesta on saatavana asennusvalmis ovikatospakkaus tarvikkeineen. Kokonaisuuteen kuuluu katokseen tarvittava määrä valokatetta, katoksen rakenteet sekä kiinnikkeet.
20232_80872.jpg
Viisi vinkkiä turvalliseen kylpyhuoneeseen
Useat vahingot sattuvat kotona ja yleensä vielä täysin yllättäen. Nyt ei kuitenkaan oteta tarkasteluun tuoleilta putoamista tai maton reunaan kompastumista, keskitytään hetkeksi oman turvallisuuden lisäämiseen kylpyhuoneessa.
20206_65304.jpg
Kiinnitä kunnolla kiveen ja kallioon
Kesämökkejä varustellaan nykyajan mukavuuksilla, joiden asennukset kysyvät luotettavia kiinnikkeitä. Kiveen ja kallioon tehtävissä kiinnityksissä kemiallinen massa yhdessä mekaanisen kiinnikkeen kanssa muodostaa lujan ja kestävän kiinnityksen. Näitä tarvitaan esimerkiksi laiturien ankkuroinneissa, terassien pohjarakenteissa tai aurinkopaneelien jalustoissa. Oikein tehty kiinnitys kestää rasituksia murtumatta.
Asta-messut Tampere
Avaimet kotiunelmiin Asta-messuilla
Tervetuloa Asumisen ykköstapahtumaan! Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen tapahtuma valtaa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen helmikuussa.Asta-messujen yksi mielenkiintoisimmista ohjelmista on asuntosijoittaja ja vaikuttaja Nata Salmelan puheenvuoro hänen oivalluksistaan rivitaloprojektinsa parissa. Televisiosta tuttu toimittaja Hanna Sumari jakaa ohjelmalavalla vinkkejä viihtyisän kodin sisustukseen.Puusuutarit ry järjestää sunnuntaina huutokaupan, jonka tulot lahjoitetaan Suomen Paralolympiakomitean Tampereen seudun Valtti-ohjelmaan. Meklarina toimii Pekka Saravo. Lisäksi ohjelmassa monia muita mielenkiintoisia puheenvuoroja liittyen ajankohtaisiin aiheisiin, kuten energiakustannukset, terveellinen asuminen ja sisustustrendit.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton