Uponor-sadevesiputkisto huolehtii talosi terveydestä

Sadevedenpoisto- ja salaojajärjestelmät suojaavat talon rakenteita kosteus-, home- ja routavaurioilta sekä asukkaita niiden seurauksilta vuosikymmeniä. Järjestelmät ehkäisevät tulvavesien pääsyn kellariin sekä pitävät lammikot ja jäätiköt pois kulkuväyliltä.

Pienet yksityiskohdat tekevät laadun

Uponor-järjestelmän osat muodostavat yhteensopivan ja vesitiiviin kokonaisuuden. Nimenomaan salaojakäyttöön kehitetyn Uponor-salaojaputken sekä järjestelmän muiden osien materiaali on pakkasenkestävää ja pitkäikäistä. Tiivistettyjen liitoksien vesitiiviys sadevesikäytössä on vahvistettu puolueettomin testein.

Putken sileä sisäseinämä ehkäisee tukkeutumista ja pitää veden virtaaman hyvänä. Aallotetulla ulkokuorella puolestaan saadaan aikaan suuri kuormituksenkestävyys. Suora putki on helppo asettaa tarkasti haluttuun kaltevuuteen, ja putkiston huoltoa varten sijoitetaan jokaiseen putkiston mutkakohtaan salaojakaivo.

Lisätietoa järjestelmästä...
Tervellä talolla on kuivat jalat!Tervellä talolla on kuivat jalat!

Sadevesijärjestelmä kuivaa kaatosateen jäljet

Pientalon katolta valuu vuodessa keskimäärin 50–100 kuutiota sadevettä. Katolta valuvaa vettä varten Uponor on kehittänyt sadevesiviemärit, joiden rakenne on samaa viimeisteltyä laatua kuin salaojaputkien.

Rännikaivot toimivat roskien erottimena ja putkiston huoltoaukkona. Jotta rännikaivot ja sadevesiviemärit osataan sijoittaa oikein, on syöksytorvien paikat muistettava määrittää jo suunnitteluvaiheessa.

Kaivon kautta viemäriin


Salaoja- ja sadevedet johdetaan omia, yleensä rinnakkain sijoitettavia putkiaan myöten yhteiseen perusvesikaivoon. Piha-alueen ja ajotien sadevedet ohjataan kallistusten avulla siiviläkannelliseen sadevesikaivoon ja johdetaan sieltä perusvesikaivoon. Perusvesikaivosta vedet johdetaan kunnan sadevesiviemäriin, avo-ojaan tai imeytetään kivipesän kautta tontin maaperään.

Sekä salaoja- että sadevesiputkistoissa voidaan käyttää taipuisia Uponor-kulmia ja -haaroja.

Toimitukseen liittyvät hyvät asennus- ja huolto-ohjeet.

Lisätietoa järjestelmästä...

Pyydä veloitukseton materiaalilaskenta järjestelmästä:

Pyydä materiaalilista tästä...
 
Julkaistu
19.7.2011