Haudutettua karitsan potkaa savoijinkaalin ja nauriin kera

1 potka per ruokailija

Aseta potkat haudutusastiaan tiiviisti pystyasentoon. Lisää raakana joukkoon shalottisipulia, porkkanaa, valkosipulia, palsternakkaa, selleriä ja tuoretta timjamia.
Kiehauta punaviiniä ja kasvislientä kattilassa. Kaada potkien päälle, jotka peittyvät lähes kokonaan. Aseta päälle tiivis kansi ja hauduta 150 asteisessa uunissa 3 tuntia. Varmista, ettei neste pääse haihtumaan astiasta kypsennyksen aikana esim. folion kera.
Kun potkat ovat kypsiä, nostele ne varoen pois haudutusliemestä ja siivilöi liemi kankaan läpi kattilaan. Keitä kokoon. Kokoon keitetty liemi toimii kastikkeena sellaisenaan, mausta tarpeen vaatiessa suolalla ja pippurilla.
Savoijin kaali

Kuori uloimmat lehdet kaalista ja käytä muuhun tarkoitukseen.
Irrota vaaleat lehdet ja poista ruoti. Suikaloi kaali.
Laita kaali kattilaan ja kaada kermaa päälle kunnes sen pinta on samalla tasolla kaalin kanssa. Hauduta hiljaisella lämmöllä kermaa kasaan keittäen, kunnes kaali on kypsää. Mausta vasta tarjolle annettaessa suolalla.
Nauris

150 g naurista
1 rkl hunajaa
30 g voita
suolaa

Keitä nauriit kypsiksi vedessä, kaada vesi pois ja höyrytä nauriit pintakuiviksi.
Laita nauriit tehosekoittimeen ja lisää hunaja sekä sulatettu voi. Aja sileäksi pyreeksi.
Viinisuositus Alkon valikoimasta karitsalle on täyteläinen Peter Lehmann Barossa "442837".

Peter Lehman Barossa Shiraz Australia
Alko 442837 Hinta 12,99 €
Tumman läpinäkymättömän sinipunainen. Tuoksu on voimakas ja tervainen. Makeita tummia marmeladeja ja ripaus mentolia. Maku on täyteläinen ja pitkä. Ihana pehmeä ja notkea rakenne. Tummansävyinen viini sopii aromeilta karitsan hieman makean lihan kera. Viinin pehmeys syleilee annosta niin että makea marjaisuus kohtaa loistavasti kermaisen kaalin.
 
Päivitetty
14.3.2013