Lohipastramia pippuriteriyaki-vinaigretten ja friseesalaatin kera

400 g lohta, selkäosaa
karkeaa suolaa
2 rkl mausteseosta

Leikkaa lohi tasapaksuiksi tangoiksi ja suolaa kevyesti 5 tuntia. Poista hyvin kalan pinnasta kaikki suola ja käytä joka tangon pinta käryävän kuumalla pannulla. Mausta mausteseoksella ja kääri tiukkaan kelmupakettiin 12 tunniksi. Leikkaa annoksiksi.
Mausteseos:

1 rkl jeeraa
1 rkl fariinisokeria
0,5 rkl curryä
5 kpl mustapippuria
1 kpl tähtianis
puolikas ceylon kaneli tanko

Laita ainekset maustemyllyyn ja aja tasaiseksi.
Pippuriteriyaki-vinaigrette:

0,25 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl oljyä
suolaa
sokeria
0,5 rkl rosepippuria
0,5 rkl viherpippuria
mustapipuria myllystä
1 dl teriyaki-kastiketta

Laita ainekset sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon ja aja paksuksi kastikkeeksi, tarkista maku.
Viinisuositus tälle ruoalle on puolikuiva Pfaffenheim Pinot Gris Alsacesta "007485". Viini on saatavilla Alkon valikoimista.

Pfaffenheim Pinot Gris Alsace Ranska
Alko 007485 Hinta 11,99 €
Keltainen täyteläinen väri. Tuoksu on voimakas trooppisen hedelmäinen ja mausteinen. Maultaan viini on hieman makea ja runsaan hedelmäinen. Suuntäyttävä. Mausteinen Pinot Gris sopii mainiosti pastraamin mausteiden ja erityisesti jeeran kera. Viinin suuntäyttävä luonne on samanlainen kuin lohen rakenne.
 
Päivitetty
14.3.2013