SPU Eristeet ovat erittäin tehokkaita eristelevyjä

SPU Eristeet ovat erittäin tehokkaita, tilaa säästäviä lämmöneristeitä uudis- ja korjausrakentamiseen. SPU Eristeet soveltuvat kaikkeen rakentamisen lämmöneristämiseen ja SPU-tuoteperheestä löytyy toimiva eristeratkaisu kaikkiin rakenteisiin, asuinrakennuksista teollisuus- ja maatalousrakennuksiin.

SPU Eristeiden lämmöneristeenä on tutkittu ja turvallinen polyuretaani, jota on käytetty kaikkein vaativimpien rakennuskohteiden lämmöneristeenä jo 40 vuoden ajan. Tänä päivänä polyuretaani on ainoa eristemateriaali esimerkiksi jääkaapeissa ja teollisuuden kylmävarastoissa.

Valkeakosken asuntomessuille rakennettava Wienerbergerin passiivienergiatiilitalo eristettiin SPU Eristeillä.Valkeakosken asuntomessuille rakennettava Wienerbergerin passiivienergiatiilitalo eristettiin SPU Eristeillä.

Energiatehokas uudisrakentamiseen

SPU Eristeillä saavutetaan tehokas lämmöneristys ja alhainen lämmitysenergian tarve tavanomaisilla rakennepaksuuksilla ja rakennuskustannuksilla. Esimerkiksi Motivan luokittelemien matalaenergiatalojen lämmöneristystavoitteisiin päästään SPU Eristeillä helposti. Energiatehokkaat ratkaisut maksavat itsensä nopeasti takaisin, sillä rakennuksen lämmityskustannukset ovat tuntuvasti keskivertoa alhaisemmat.

Kätevä korjausrakentamiseen

SPU Eristeet soveltuvat erinomaisesti vanhojen rakennusten lämmöneristämiseen. Lisälämmöneristys voidaan tehdä kätevästi rakennuksen sisäpuolelle ilman julkisivun uusimista. SPU Eristeillä on myös helppo muuttaa vaikkapa kylmä ullakko lämpimiksi hyötyneliöiksi. Eristelevyjen asentaminen on helppoa ja nopeaa, eikä työ vaadi aikaisempaa kokemusta rakentamisesta.

Neljä ylivoimaista ominaisuutta

Energiatehokas ja luotettava ratkaisu
SPU Eristeiden alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyryn vastuksen ansiosta rakenteesta tulee lämpö- ja kosteusteknisesti oikeaoppisen tiivis, eikä erillistä ilman- tai höyrynsulkukerrosta tarvita. SPU Eristeiden asennuksessa liitoskohtien tiiveys varmistetaan saumavaahdolla, mikä varmistaa SPU Eristeisten rakenteiden erittäin korkean ilmanpitävyyden. Korkea ilmanpitävyys merkitsee vastaavasti merkittävästi alhaisempaa lämmöntarvetta. SPU Eristeillä on lisäksi ylivertainen kosteudenkestokyky, joten rakentamisvaiheessa tapahtunut kastuminen tai rakenteeseen vahingossa päässyt kosteus eivät vahingoita polyuretaania tai vaikuta sen ominaisuuksiin.
Tilaa ja kustannuksia säästävät
Polyuretaanin tehokkaan eristyskyvyn ansiosta SPU-eristelevyillä voidaan toteuttaa ohuempia rakenteita kuin eristevillalla. Koska SPU Eristeiset rakenteet eivät edellytä erillistä höyrynsulkukerrosta eikä tuulensuojakerrosta, kustannushyötyä syntyy pienemmän energiankulutuksen lisäksi myös säästetyn työn ja rakennusmateriaalien muodossa. SPU Eristeiden ansiosta hyötykäyttöön jää enemmän tilaa.
Helpot ja nopeat
SPU Eristeet voi asentaa helposti itse. Jäykkärakenteisia polyuretaanilevyjä voidaan leikata, jyrsiä ja porata mittatarkasti. Työstövälineiksi käyvät normaalit työkalut kuten käsisaha, mattopuukko ja rasiapora. Eristelevyt ovat kevyitä, joten niitä on helppo käsitellä myös ahtaissa tiloissa. Työvaiheiden vähäisyydestä johtuen SPU Eristeiden asennus sujuu noin kaksi kertaa tavanomaisia eristerakenteita nopeammin.
Tutkitusti turvalliset
SPU Eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu. Eristelevyjen ainutlaatuiset ominaisuudet on todettu useissa puolueettomissa tutkimuksissa, joita ovat suorittaneet muun muassa Tampereen teknillinen yliopisto ja Valtion tekninen tutkimuskeskus. SPU Eristeet ovat turvallisia tuotteita, jotka saivat ensimmäisinä eristeinä rakennusmateriaalien puhtaimman päästöluokituksen M1. SPU Eristeet ovat CE-tuotemerkittyjä ja niillä on 10 vuoden takuu.

Lisätietoa SPU Eristeistä...
SPU Oy
Sillanpäänkatu 20
38700 Kankaanpää
www.kingspan.com/fi/fi-fi/tuotteet/eristeet
 
Julkaistu
17.12.2008