ECO600 ohjaa lämmitystä etänä

- Suomessa on noin puoli miljoonaa sähköllä lämpiävää loma-asuntoa. Ajattelimme niiden energiatehokkuutta ja suunnittelimme uuden laitteen, ECO600-etähallintalaitteen, jonka avulla on helppoa ohjata loma-asunnon lämmitystä. Laite myös valvoo loma-asuntoa ja kertoo siellä vallitsevan tilanteen kätevästi tekstiviestillä. Näin kertoo Enston ohjaustuotteiden tuotepäällikkö Kimmo Rautiainen.

- Halusimme tuoda markkinoille tuotteen, jonka avulla etäohjaus on helppoa ja vaivatonta. Helppo etäohjaus tuo käyttömukavuutta, energian säästöä ja poistaa epävarmuutta: jatkossa ei tarvitse miettiä, miten vaihteleva sää vaikuttaa mökin lämpötilaan, vastauksen saa kätevästi tekstiviestillä, Rautiainen jatkaa.

- Energiaa säästyy, kun kiinteistön lämmitystä voi pudottaa sieltä pois lähdettäessä ja tekstiviestillä taas palauttaa normaalille tasolle ennen sinne paluuta.

Tutustu Enston tuotteisiin

Hälytykset tekstiviestinä kännykkään

Lämmityksen ohjauksen lisäksi laite valvoo myös kiinteistön tärkeitä toimintoja. Se hälyttää mm. kosteus-, murto-, palo tai sähkökatkoksista. Hälytykset se tekee laitteeseen tallennettuihin puhelinnumeroihin. Toimintoja ohjataan vain laitteeseen tallennetuista puhelinnumeroista (korkeintaan viisi numeroa).

- Järjestelmä perustuu ns. tilanneohjaukseen. Olemme tallentaneet laitteeseen kolme perustilannetta, “paikalla, poissa ja tulossa”. Totta kai jokainen voi itse asettaa esimerkiksi haluamansa lämpöarvot näihin tilanteisiin, Rautiainen kertoo.

Paikalla-tilanteessa vallitsee normaalit asetukset, murto- ja sähkökatkosasetukset eivät ole aktiivisia. Poissa-tilanteessa kaikki hälytykset ovat aktiivisia, lämpötilanpudotus kytkeytyy päälle. Tulossa-tilanteessa lämpötilanpudotukset poistuvat ja lämmitys kytkeytyy päälle. Hälytykset ovat edelleen päällä.
- Uskon, että etähallintalaitteemme helpottaa vielä usean suomalaisperheen elämää. Se on helppo asentaa myös jälkikäteen, sitä on helppo käyttää ja se säästää sähköä ja vaivaa – helpottaa siis monin tavoin kiireistä elämäämme, Rautiainen summaa laitteen etuja.

Tutustu myös Enston EIB/KNX-järjestelmään

Tutustu Enston tuotteisiin
 
Päivitetty
2.2.2009