• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse Pyykkiteline

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.04.2021
200611_1291.jpg

Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.

Tarvikkeet

  • 21 x 45 mm listaa
  • 2 kehyslistaa (A), 150 cm
  • 2 välilistaa (C), noin 30 cm
  • (huonekorkeuden mukaan)
  • 2 tukilistaa (D), 25 cm
  • 21 mm puutankoa
  • 3 poikkitankoa (B), 150 cm

Lisäksi:

  • 5 mm lippunarua
  • 23 juoksupyörää
  • 23 koukkua
  • 2 puunuppia
  • puuliimaa
  • 4 vähintään noin 40 mm
  • ruuvia
  • 2 kulmasaranaa
  • lakkaa tai maalia

Vinkki


Jos telineen vapaa pääty sijaitsee aivan lähellä seinää, voit asentaa sen kumpaankin vapaaseen kulmaan pyörän ja nostonaruille kiinnityskoukut. Jos telineen pääty on etäällä seinästä, joudut asentamaan seinän vierelle kolmannen johtopyörän, jonka kautta molemmat narut vedetään.


Kiinnitä seinälle pyörän alapuolelle kaksi puunuppia, joihin saat kiinnitettyä narun telineen eri asennoissa. Alempaan nuppiin kiinnität telineen sen ollessa yläasennossaan, ylempään, kun lasket telineen vinoon.

Työvaiheet


Poraa 6 mm reikiä kolmeen pitkään puutankoon (B) pyykkinarua varten. Poraa vastaavasti tangoille 21 mm reiät kahteen kehyslistaan (A) ja liimaa osat yhteen. Sahaa vielä 21 x 45 mm lovet molempiin tukilistoihin (D) ja liimaa ja ruuvaa välilistat (C) niihin kiinni.

Telineen paras sijaintikorkeus on noin 2 m lattiatason yläpuolella, joten mittaa, mikä on sopiva välilistojen pituus omissa tiloissasi.

Hio osat ja lakkaa ne kahteen kertaan. Hio kevyesti myös lakkauskertojen välillä. Pujottele pyykkinaru kehikon reikiin, kiristä ja solmi kiinni. Yhdistä kehikko välilistoihin kulmasaranoilla ja kiinnitä teline tukilistojen läpi kattoon ruuveilla (tarvittaessa ruuvitulppien avulla).

200611_1286.jpg

Ja eikun pyykkäämään!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20156_43748.jpg
Rohkeita värejä ja muotoja Asuntomessukodeissa!
Vuoden 2015 Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä. Alueelle onkin noussut lyhyessä ajassa yli 40 näkemisen arvoista kohdetta, joihin pääsee tutustumaan tarkemmin 10.7. lähtien messuporttien auetessa yleisölle.Alueelle rakentuneissa messukodeissa on käytetty rohkeasti voimakkaita maanläheisiä sävyjä kuin myös kirkkaita värejä. Lisäksi kohteissa on leikitelty niin kaarevilla geometrisillä muodoilla kuin myös graafisilla yksityiskohdilla. Nämä Asuntomessut ovat erilaisten julkisivumateriaalien juhlaa, joten alue on mielenkiintoinen kokonaisuus. Tutustu, miten materiaaleja ja värejä on yhdistetty.
20131_33573.jpg
Täyslämmin Kastelli-huvila on ympärivuotisten ykkönen
Viihtyisää vapaa-aikaa ympäri vuoden täyslämmin Kastelli-huvilaHuippusuositut Kastellin Täyslämpimät huvilat on suunniteltu ja rakennettu ympärivuotiseen loma-asumiseen. Arkkitehtien suunnittelema Kastelli-huvila on viihtyisä vapaa-ajanasunto, joka toimii täydellisesti myös ympärivuotisena kakkosasuntona. Kaikkien Kastelli-huviloiden lämpimyys, mukavuus ja huolettomuus ovat samaa korkeaa tasoa kuin Kastellin omakotitaloissa.Toimivassa ja tasokkaasti varustellussa huvilassa on mukava viettää vapaa-aikaa perheen ja ystävien parissa. Ja joskushan voi myös tehdä etätöitäkin rauhoittavan luonnon keskellä. Kastellissa huvilaelämä on parhaimmillaan!Tilaa esite
20172_48262.jpg
Raksalla tarvitaan tekijöitä!
Kouluttaudu tehtäviin, joissa on pulaa työvoimastaRakennustyömailla on pulaa tekijöistä. Varsinkin pääkaupunkiseudulla rakentaminen on vahvassa kasvussa. Työpaikkoja on tarjolla monissa rakennusalan yrityksissä ja motivoituneita tekijöitä tarvitaan niihin lisää. Oletko sinä ajatellut rakennusalaa ammatiksesi?TTS:lla on alkamassa paljon koulutuksia, jotka suuntaavat nopeaan työllistymiseen. Paikkoja on tarjolla moninaisiin työntekijätehtäviin sekä työnjohtoon. Oikea asenne ja into ratkaisevat. Aiempi osaaminen ei ole välttämätöntä!Tutustu koulutustarjontaan!
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
3518_52060845_2023125145046.jpg
Kodin rakentaminen CLT:stä - mitä CLT tarkoittaa ja mitä se mahdollistaa?
Talorakentaminen puusta on ottanut huiman kehitysaskeleen, kun puurakentamisen edistyksellisin tekniikka CLT-massiivipuulevytekniikka kasvattaa suosiotaan Suomessakin. CLT:llä eli ristiinliimatulla massiivipuulla – lyhyemmin CLT – on vankka suosio jo keski-Euroopassa, mutta Suomessa suosio on vasta kasvamassa. CLT:llä on useat syynsä, minkä takia tekniikka on yleistynyt ja suosittu rakennusmateriaalina. Miksi puu ja erityisesti CLT kodin rakennustavaksi? Entä mitä CLT mahdollistaa?
20199_59894.jpg
Lämmitysremontti päivitti Palojokien omakotitalon nykypäivään
Palojoen perheen omakotitalo lämpenee helppokäyttöisellä ilma-vesilämpöpumpulla, johon voi luottaa myös kovilla pakkasilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton