• Etusivu
  • LVI

Eri lämmitysjärjestelmien vertailu Rakentaja.fi-laskurilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.11.2008
200811_13915.jpg

Laskurit

Lämmitysjärjestelmien vertailulaskuriin on otettu mukaan tämän hetken suosituimmat lämmitystavat, jotka satunnaisessa järjestyksessä mainittuna ovat suora sähkölämmitys, öljylämmitys, maalämpö, kaukolämpö ja pellettilämmitys. Kovin suuria eroja eri lämmitysjärjestelmien välille ei välttämättä muodostu ja suurimpia valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat jatkossakin rakentajan ja remontoijan omat mieltymykset.

Käytetyt hinnat ja liittymät

Vertailuohjelmassa kaikki rakennukset on varustettu 3x25 Ampeerin sähköliittymällä, sähkölämmityksessä on käytetty aikasähköä (yö-päivä) ja muissa ratkaisuissa yleissähköä. Vertailuun oletusarvoiksi asetettujen energiahintojen ja liittymismaksujen ajankohdat näkyvät laskurissa. Käyttäjä voi itse tarkistaa oman paikkakuntansa eri energiahinnat ja sijoittaa ne ohjelmaan jolloin vertailu kohdistuu paremmin juuri omaan käyttöpaikkakuntaan. Samoin laitteistoissa saattaa eri valmistajien välillä olla eroja ja näin myös niihin on annettu muuntelumahdollisuus.

Mikä on lämmityksen kokonaiskustannus 30 vuodessa jos sähkön hinta nousee esim. kaksinkertaiseksi?

Valittaessa lämmitysjärjestelmää muuttuvia tekijöitä ovat:

· laitteiston hinta
· kuoletusajan kesto ja korko
· laitteiston huoltokustannukset
· eri energioiden hinta
· energiasta saatava teho
· laitteistojen hyötysuhteet

Muuttuvia tekijöitä on siis paljon. Eniten kokonaishintaan vaikuttaa energian kokonaishinta ja toiseksi laitteistonhinta/kuoletusajan kesto ja koron suuruus. Muutokset eri lämmitystapojen välillä voivat olla suuriakin, mikäli lämmitystapojen keskinäinen energian hinnan ero muuttuu.

Onhan mahdollista, että sähkö maksaa seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana keskimäärin puolet enemmän kuin esim. bio-polttoaine. Toisaalta on myös mahdollista, että energioiden hinnat seuraavat toisiaan eikä merkittäviä eroja tämän päivän hintoihin synny.

Rakentaja.fi -lämmitystapalaskurilla voit kuitenkin spekuloida kaikki vaihtoehdot. Vaihtamalla muuttuvia tietoja saat heti vertailuarvion kuukauden kokonaiskulutukseen. Laskuri tekee lähes kaiken muun paitsi ei ala ennustajaksi siitä mitä energiat maksavat 10 tai 20 vuoden päästä.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202212_80488.jpg
Tunnista keittiön energiasyöpöt ja katso vinkit kylmälaitteiden energiankulutuksen minimointiin
Tiedätkö, kuinka paljon kodinkoneesi kuluttavat sähköä? Kodinkoneiden energiatehokkuuteen kannattaa kiinnittää huomiota – säästät näin paitsi ympäristöä myös selvää rahaa.
20212_68802.jpg
Omakotitalon rakentajan ehdoton apuväline
Erilaiset laserit ovat ehdottomia työvälineitä rakennustyömailla sekä omakotitalon rakentajille. Niillä saat tehtyä tarkkaa työtä niin vaaituksissa kuin korkeuksien mittaamisessa. Varsinkin pyörivällä laserilla helpotat ja nopeutat työtäsi.
20162_45434.jpg
Tee itse! Aito antiikkinen tiiliseinä sen olla pitää
Pieni kerrostalokolmio yhdistettiin linjasaneerauksen yhteydessä seinän takaa myyntiin tulleeseen yksiöön. Asuntoremontin edetessä yksi olohuoneen seinä päätettiin verhoilla aidoilla käsin lyödyillä sisustustiilillä.
20222_76820.jpg
Tee Se Itse: Linnunpönttö - ja saat siivekkäitä iloksesi!
Lintujen tarkkailu on mukavaa puuhaa - ja niistä on myös hyötyä! Säännöllisen talviruokinnan ohella pesäpönttöjen tarjoaminen auttaa siivekkäitä asettautumaan puutarhaasi. Linnunpöntöt tarjoavat hyvän suojapaikan linnuille myös talvella.
201410_41426.jpg
Puukoulussa lautalattia
Aito puu on materiaalina lämmin ja luonnollinen. Puu näyttää itseltään. Puu on hyvä materiaali erityisesti siellä, missä siihen kohdistuu ihokosketusta, esimerkiksi lattiassa. Aito puupinta tuntuu miellyttävän lämpimältä talvella ja viileältä kesällä. Aidolla puulattialla voit kävellä paljain jaloin tuntematta epämiellyttävää kylmyyttä riippumatta siitä, onko asunnossa lattialämmitys.
20191_56085.jpg
Suomen suosituin lämpökivi eristää 20% paremmin
Pien-, rivi- ja kerrostalojen ulkoseiniin soveltuva lämpökivi on paikallaan aina, kun halutaan panostaa seinän lujuuteen, tiiviyteen, massiivisuuteen ja hyvään lämmöneristyskykyyn. Lämpökivi soveltuu erinomaisesti myös puu- ja hirsitalojen kellarikerroksiin. Samasta tuotteesta käytetään myös nimitystä lämpöharkko, eristeharkko, eristekivi tai valueristeharkko.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton