Esieristetty Uponor-ilmanvaihtojärjestelmä: Helppoutta ja mukavuutta asennukseen

Esieristetyt ilmanvaihtotuotteet ovat samoja tuotteita kuin tavallisen ilmanvaihtojärjestelmänkin. Erotuksena on se, että esieristetyt ilmanvaihtotuotteet ovat lisäksi vuoratut 15 mm:n solumuovilla. Solumuovi toimii kondenssieristeenä kanavien ja osien päällä, mikä estää kosteuden tiivistymisen tuotteiden pintaan. Uponorin esieristetty ilmanvaihtojärjestelmä valittiin Helsingin Rakennuskeskuksen toimesta vuoden 2009 rakennustuotteeksi.

Lisätietoa Uponor-ilmanvaihtojärjestelmästä...

Esieristetyn ilmanvaihtojärjestelmän osia.Esieristetyn ilmanvaihtojärjestelmän osia.
Eristetyllä kanavajärjestelmällä tuloilman viilentäminen voidaan suorittaa turvallisemmin eikä energia huku rakenteisiin. Toisaalta yläpohjan eristetilassa sijaitsevat tehtaalla valmiiksi eristetyt kanavistot ovat "turvassa" ja näin ollen vältytään kondensoitumiseen sekä asennusvirheisiin liittyviltä riskeiltä.

Esieristetty kanava on saatavana kokoluokissa 110, 125, 160 ja 200 mm. Kanavaosissa on tarjolla vastaava eristetty tuotevalikoima kuin perustuotteissa, eli 45 ja 90 käyrät, T-kappale ja muuntoliitin.

Eristeenä käytetään vähintään 15 mm solumuovia kanaviston ja osien päällä. Liitoskohdat kiinnitetään helppokäyttöisellä kiristyspannalla.

Ilmanvaihtokanaviston asennus nopeutuu

Kylmissä tiloissa tehtävä eristystyö helpottuu, kun kanava on esieristetty. Kanavan päälle riittää esimerkiksi 100 mm:n puhallusvillakerros.

Muovinen esieristetty kanava on edelleen erittäin kevyt käsitellä ja työstää. Se katkeaa helposti vaikka käsisahalla. Muutenkin järjestelmässä säilyvät muovisen kanaviston yleiset edut, puhtaus ja hygieenisyys, nopea ja turvallinen asennus.

Ainutlaatuinen liitos- ja kanavarakenne takaa järjestelmän tiiviyden ja helpon asennettavuuden.
 
Päivitetty
12.6.2020