Nykyaikainen tuulettuva alapohja

Tuulettuva alapohja eli ns. "rossipohja" on perinteinen pientalon alapohjaratkaisu, johon betonielementtiperustukset tarjoavat nykyaikaisen toteutusvaihtoehdon. Tuulettuva alapohja on Säteilyturvakeskuksenkin suosittelema erinomainen ratkaisu radonherkillä alueilla.

Elementtirakenteinen tuulettuva alapohjarakenne on erittäin tiivis, joten maakosteudella ja radonilla ei ole pääsyä huoneilmaan. Tuulettuvan alapohjan alle jäävässä ryömintätilassa on aina jossain määrin kosteutta. Betonirakenne kestää erinomaisesti tätä kosteusrasitusta, käytetäänhän betonia mm. silloissa ja padoissakin.

Alapohjan alle jää vajaan metrin korkuinen tuuletettava ryömintätila. Talotekniset asennukset voidaan sijoittaa ryömintätilaan, jolloin niiden tarkistus sekä huolto- ja muutostöiden tekeminen helpottuu. Ryömintätilaan pääsee alapohjan tai sokkelin läpi erityisestä huoltoluukusta, joten mahdolliset korjaustoimenpiteet eivät vaadi alapohjan aukaisemista.

Alapohjan tuuletus toteutetaan tuuletusputkien avulla. Rakennesuunnittelija määrittelee tuuletustarpeen kohdekohtaisesti viranomaisohjeiden mukaan.
Alapohjan tuuletus toteutetaan tuuletusputkien avulla. Rakennesuunnittelija määrittelee tuuletustarpeen kohdekohtaisesti viranomaisohjeiden mukaan.

Terveellinen ontelolaatta-alapohja

PARMAontelolaatat takaavat terveellisen tuulettuvan alapohjan nopean ja pitkäaikaiskestävän toteutuksen. Kantava ontelolaatta-alapohja voidaan asentaa kaikkien kivirakenteisten sokkelien varaan. Alapohjan asennustyö viimeistelyineen onnistuu työmaalla jopa alle päivässä.

Kantavan alapohjan alle asennettavat putki- ja viemärivedot eivät jää rakenteiden sisään ja niiden kunto voidaan tarkistaa säännöllisesti. Radonturvalliseen rakentamiseen tuulettuva alapohja on myös säteilyturvakeskuksen suosittelema vaihtoehto. Oikein toteutettu tuulettuva alapohjarakenne pitää talon rakenteet kuivina ja rakennusmateriaalina betoni kestää maaperän kosteutta erinomaisesti.


Näin rakentuvat elementtiperustukset
 

Alapohjissa ontelolaatoilla voi helposti totetuttaa vapaasti tuulettuvan ryömintätilan.
Alapohjissa ontelolaatoilla voi helposti totetuttaa vapaasti tuulettuvan ryömintätilan.

Valmis perustus avaimet käteen palveluna

Valittaessa PARMAperustukset, käy siirtyminen seuraavaan työvaiheeseen nopeasti. Kestävä perustus valmistuu pohjatöiden ja paalutusten päälle jopa alle viikossa!

Haluttaessa Parman ammattitaitoisilta yhteistyökumppaneilta saa avaimet käteen -perustusurakan, joka sisältää anturoiden valut, ontelosokkelien ja -laattojen nostot ja asennukset sekä liitosvalut tarvikkeineen.


Suunnitteletko rakentamista?
Jätä yhteydenottopyyntö ontelolaatoista

 
Julkaistu
2.11.2015