Nykyaikainen tuulettuva alapohja

Tuulettuva alapohja eli ns. "rossipohja" on perinteinen pientalon alapohjaratkaisu, johon betonielementtiperustukset tarjoavat nykyaikaisen toteutusvaihtoehdon. Tuulettuva alapohja on Säteilyturvakeskuksenkin suosittelema erinomainen ratkaisu radonherkillä alueilla.
 

Alapohjan tuuletus toteutetaan tuuletusputkien avulla. Rakennesuunnittelija määrittelee tuuletustarpeen kohdekohtaisesti viranomaisohjeiden mukaan.Alapohjan tuuletus toteutetaan tuuletusputkien avulla. Rakennesuunnittelija määrittelee tuuletustarpeen kohdekohtaisesti viranomaisohjeiden mukaan.

Elementtirakenteinen tuulettuva alapohjarakenne on erittäin tiivis, joten maakosteudella ja radonilla ei ole pääsyä huoneilmaan. Tuulettuvan alapohjan alle jäävässä ryömintätilassa on aina jossain määrin kosteutta. Betonirakenne kestää erinomaisesti tätä kosteusrasitusta, käytetäänhän betonia mm. silloissa ja padoissakin.

Alapohjan alle jää vajaan metrin korkuinen tuuletettava ryömintätila. Talotekniset asennukset voidaan sijoittaa ryömintätilaan, jolloin niiden tarkistus sekä huolto- ja muutostöiden tekeminen helpottuu. Ryömintätilaan pääsee alapohjan tai sokkelin läpi erityisestä huoltoluukusta, joten mahdolliset korjaustoimenpiteet eivät vaadi alapohjan aukaisemista.

Terveellinen ontelolaatta-alapohja

PARMAontelolaatat takaavat terveellisen tuulettuvan alapohjan nopean ja pitkäaikaiskestävän toteutuksen. Kantava ontelolaatta-alapohja voidaan asentaa kaikkien kivirakenteisten sokkelien varaan. Alapohjan asennustyö viimeistelyineen onnistuu työmaalla jopa alle päivässä.

 

Työmaalla tehtävät valutyöt jäävät vähäisiksi,
kun betonia tarvitaan vain elementtien
saumavaluihin. Näin kuivumisaikakin on
nopea ja seuraavaan työvaiheeseen päästään
viipymättä.Työmaalla tehtävät valutyöt jäävät vähäisiksi, kun betonia tarvitaan vain elementtien saumavaluihin. Näin kuivumisaikakin on nopea ja seuraavaan työvaiheeseen päästään viipymättä.

Kantavan alapohjan alle asennettavat putki- ja viemärivedot eivät jää rakenteiden sisään ja niiden kunto voidaan tarkistaa säännöllisesti. Radonturvalliseen rakentamiseen tuulettuva alapohja on myös säteilyturvakeskuksen suosittelema vaihtoehto. Oikein toteutettu tuulettuva alapohjarakenne pitää talon rakenteet kuivina ja rakennusmateriaalina betoni kestää maaperän kosteutta erinomaisesti.


Katso elementtiperustusten asennus
 

Alapohjissa ontelolaatoilla voi helposti totetuttaa vapaasti tuulettuvan ryömintätilan.Alapohjissa ontelolaatoilla voi helposti totetuttaa vapaasti tuulettuvan ryömintätilan.

Valmis perustus avaimet käteen palveluna

Valittaessa PARMAperustukset, käy siirtyminen seuraavaan työvaiheeseen nopeasti. Kestävä perustus valmistuu pohjatöiden ja paalutusten päälle jopa alle viikossa!

Haluttaessa Parman ammattitaitoisilta yhteistyökumppaneilta saa avaimet käteen -perustusurakan, joka sisältää anturoiden valut, ontelosokkelien ja -laattojen nostot ja asennukset sekä liitosvalut tarvikkeineen.

 

PARMAperustuksilla saat vaivattomasti luotettavan pohjan kodillesi.PARMAperustuksilla saat vaivattomasti luotettavan pohjan kodillesi.

Nopea toimitus kohteeseen

Parman toimitusajat ontelolaatoissa ovat nopeita läpi vuoden. Tilaamalla ontelolaatat Parmalta varmistat sujuvan rakentamisen. Tällä hetkellä pientalojen ontelolaatat toimitetaan tontille neljän viikon kuluttua tilauksesta.

Suunnitteletko rakentamista?
Jätä yhteydenottopyyntö ontelolaatoista


 
Julkaistu
2.11.2015