Sisustustaulu

Elävöitä seinää kangaspintaisella sisustustaululla tai tauluryhmällä.

Tarvikkeet taulun tekoon:

* Levykappale, mielellään vaneria tai muuta pehmeää levyä, johon niitti kiinnittyy helposti. Vahvuus sen mukaan, ettei taulusta tule liian painava, mutta ripustuskoukun saa kiinnitettyä ja levy pysyy suorana. Esimerkissä koko on 35 x 35 cm.

* Ohutta vanua pehmentämään muotoa, reunoiltaan noin 5 cm suurempi pala kuin mitä levy on.

* Sisustukseen sopivaa kangasta vanun kokoinen pala. Tarkista kankaan kuvion suunta ja tauluryhmässä kuvioiden yhteensopivuus ja jatkuvuus.

* Niittipyssyllä niittaus sujuu parhaiten.

* Ripustuskoukku

Vanu kannattaa kiinnittää ensin levyyn muutamalla niitillä. Aseta vanutettu levy keskelle kangaspalaa. Pingota kankaan reunoja taakse huolehtien, ettei kangas luista liikaa toiselta reunalta ja kuviokohdistus pysyy. Kokeile hukkapalalla kankaan rispaantuvuutta niittauksessa, niin löydät oikean pitävän niittaustavan. Ensimmäisen kulman taittelu voi tuntua haastavalta, sitäkin voi ensin kokeilla. Kulmasta ei saisi kaikkine vanu- ja kangaskerroksineen tulla liian paksu. Liian vanun voi kulmassa leikata pois.

Kiinnitä ripustuskoukku sopivalle korkeudelle levyyn. Jos tauluja tulee ryhmäksi, huolehdi että koukku tulee oikeaan paikkaan - taulun kangaskuvio oikein päin, ja koukku oikealle korkeudelle. Halutessasi voit siistiä taustan: leikata ylipursuavat vanut ja langanpätkät.

Ripusta taulut seinälle. Eri kuosisia taulujakin voi vaihdella, kuten verhoja ja sohvatyynyjä, vaikka vuodenaikojen mukaan.

 
Julkaistu
10.11.2010