• Etusivu
  • Rakentaminen

Täystiilitalo Turkuun

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.08.2008
20088_12735.jpg

Tähän nousee täystiilitalo.

Kohde sijaitsee Turun edustan merellisessä saaristomaisemassa, Satavan saaressa. Saareen tulee kaupungin vesijohto, mutta viemäriverkostoa ei ole.

Rakentajaperhe on ostanut tontin jo vuonna 1986. Tontilla on yksi saaren korkeimmista kallioista, josta on upea näköala Airistolle. Omaa rantaa ei ole, mutta oikeus Artukan tilan yhteisiin kalavesiin Airistolla tuli tontin mukana. Tämä oli ahkeralle kalamiehelle tärkeä asia.

Lasten harrastusten vuoksi perhe on asunut lähellä Turun keskustaa. Kolmesta lapsesta enää nuorin asuu kotona ja hänkin siirtyy pian valtion majoitukseen ja muonaan asevelvollisuuden ajaksi. Kuopukselle tehdään kuitenkin vielä huone uuteen kotiin.

Rakennuskielto

Turun edustan saaret ovat osittain rakennuskiellossa, koska alueen kaava on vasta valmisteilla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että alueelle ei voisi rakentaa. Rakentaminen edellyttää suunnittelutarve- ja poikkeamispäätösratkaisua. Näin varmistetaan, että rakentaminen ei häiritse kaavoitusta eikä ole alueen maankäyttösuunnitelman vastainen. Rakennuskielto pitää huomioida suunnittelun ja viranomaiskäsittelyn vaatimassa aikataulussa, aikaa kuluu n.3 kuukautta normaalia enemmän.

Valintana täystiilitalo

Suunnitteluun ja sopivien suunnittelijoiden valintaan pitää panostaa. Puskaradiota kannattaa kuunnella. Tämä koskee luonnollisesti myös urakoitsijoita. Tontin oston ja rakentamisen välille on hyvä varata riittävästi aikaa ja tässä projektissa tämä onkin toteutunut hyvin.

Rakentajaperhe on tähän asti asunut kivitalossa, joten täystiilitalo oli perheelle helppo ja ainoa vaihtoehto. Täystiilitalo toteutetaan matalaenergiaratkaisuna. Tontille tehdään oma porakaivo ja biologis-kemiallinen jäteveden puhdistus. Rakennukseen tulee maalämpö kallioporakaivosta.

Näkymä takapihalta pohjoiseen.
Näkymä takapihalta pohjoiseen.

Rakennustyön aikainen muutos

Heti alkuun tuli yllätyksiä. Rakennuspaikka oli vaaittu ja tontilla uskottiin, että koska kallio näkyy ympärillä, niin sammaleet pois ja rakentamaan. Rakennuspaikan alakulmassa olikin yllättäen maata runsaasti. Sieltä löytyi tila autotallille ja varastolle, jotka oli suunniteltu eri rakennukseen. Tämä uusi mahdollisuus autotallin ja varaston sijoitukselle oli edullisempi ja parempi ratkaisu. Ratkaisu edellytti rakennustyön aikaisen muutosluvan hakemista, mutta se kannatti ehdottomasti

Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20092_15063.jpg
Bluesista jazziin
Lauantai heinäkuun 18. päivä jazz täyttää Porin. Toivottavasti näemme sinutkin avec vieraanamme Porissa. Toki käytämme tilaisuutta hyväksemme ja annamme kauden kolmannen tilanneraportin rakentamisen luvuista ja näkymistä. Leijonanosan yhteisestä ajasta käytämme tietysti yhdessäoloon hyvän musiikin, ruokailun ja muun ohjelman parissa. Tulemme kutsumaan kaikkiaan 300 vierasta paikalle. Olisimme iloisia jos sinä avec ehditte myös mukaan tähän kesäpäivän tapahtumaan.
20203_63217.jpg
Hyvä ilmanvaihto toimii asukkaan elämänrytmin mukaisesti
Hyvä sisäilma on jokaiselle asukkaalle terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeää siinä missä ruoka ja vesi. Hyvä sisäilma on hajuton, pölytön, vedoton ja miellyttävän lämpöinen. Toimiva ilmanvaihto tunnistaa sisäilmasta kosteus- ja hiilidioksidipitoisuuksia sekä orgaanisia epäpuhtauksia. Hyvä ilmanvaihto toimii myös asukkaiden asumisrytmin ehdoilla!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton