Rudus pihakivillä viihtyisyyttä pihaan

Hyvällä suunnittelulla pihasta saa lisää viihtyisää asuintilaa. Pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti. Pihakivi on oikea ratkaisu silloin kun haluaa pihasta näyttävän ja helppohoitoisen kymmeniksi vuosiksi.

Ajaton Klassikko-kivi reunakivin viimeisteltynä on tyylikäs ja helppohoitoinen piharatkaisu.Ajaton Klassikko-kivi reunakivin viimeisteltynä on tyylikäs ja helppohoitoinen piharatkaisu.

Monipuolinen tuotevalikoima

Kartano, Linna, Klassikko, Uni, Apila, Uni-Decor, Luostari, Patina, Roomalaiset sekä hienopestyt kivet… Rudus-pihakivien ja niitä täydentävien pihanrakennustuotteiden valikoima on monipuolinen, huomioiden asiakkaiden toiveet ja muuttuneet tarpeet.

Reunamuotoillut kivityypit ovat erinomaisia monipuolisen ilmeensä vuoksi ja niiden sitoutuminen ja kuormituksen kestäminen on ylivoimaisen varmaa. Reunamuotoillut kivet kuten Apila-kivi, H-kivi, Unidecor-kivi, Uni-kivi ovat parhaimmillaan rakennettaessa yksilöllistä pihaa. Kivien monimuotoisuus edistää niiden pysymistä paikallaan ja ladontatyö on yhtä helppoa kuin suorareunaisilla kivillä. Kivien kaunis muotoilu tulee yleensä parhaiten esiin vasta paikoilleen ladottuna ja runsas värivalikoima auttaa löytämään kokonaisympäristöön sopivat värikokonaisuudet.

Pihakivet ja betonilaatat tekevät pihasta viihtyisän
kokonaisuuden.Pihakivet ja betonilaatat tekevät pihasta viihtyisän kokonaisuuden.

Romanttisen keitaan tekijät alhaalta ylöspäin:
Suorakaide Klassikko, reunalista, mukula- ja
liuskekivet.Romanttisen keitaan tekijät alhaalta ylöspäin: Suorakaide Klassikko, reunalista, mukula- ja liuskekivet.
Kartanosarja
Suosituin Kartanosarjatuote on Kartano-kivi, mitat 278x138x60 mm. Sitä täydentävät erinomaisesti Linna-kivi, 138x138x 60 mm ja Kartano-laattaa, 278x278x 60 mm. On hyvä huomioida ilmoitettujen mittojen olevan ilman 2 mm:n asennusnystyryröitä. Yhdistelemällä em. kolmea kiveä saadaan lukematon määrä ladontakuvioita, joissa vain mielikuvitus asettaa rajat ratkaisuille.

Luostari-kivi
Omakotipihojen kestosuosikki on Luostari-kivi, 208x68x60. Kapeana kivimallina se toimii hyvin erityisesti käytävillä kulkusuuntaan asetettuna. Samaan sarjaan ja ladontoihin edellisten kanssa sopivat Ruoho-kivi, 138x 130x80 mm ja Nurmikivi 278x138x 80. Ruohokivessä on kahdella sivulla 15 mm avosauma ja Nurmikivessä avosaumat kaikilla puolilla ja keskellä kiveä. Tällaisten kivien käyttö on vaivatonta ja edellyttää ainoastaan normaalia nurmikon hoitoa, kuten lannoitusta ja kastelua kuivana kautena.

Klassikko-sarja
Klassikko-kivisarja on markkinoiden ainoa pihakivi, jolla voi toteuttaa viuhka-, kaari- tai ympyräladontaa. Sarjassa on neljä yhteiseen ladontaan sopivaa kiveä. Kivien pyöristetyt kulmat tuovat joustoa asennukseen

Muurikivillä vaihtelua pihan korkeuksiin

Muurikivet tekevät pihasta moni-ilmeisen ja lisäävät sen arvokkuutta. Muurikivien käytöllä saa rinnetontille lisää tasamaata, käyttö- ja oleskelutilaa. Muurikivi 70 mm eli Pengerkivi on matalien pengerratkaisujen ykkönen! Kestosuosikki vuodesta toiseen, helppo asentaa näyttäväksi muuriksi rinteeseen, tehdä istutusallas tai kukkalaatikko nurmikon keskelle. Myös edustavan suorakaiteen muotoisen kompostin kasvijätteille voi tehdä Pengerkivestä latomalla alimmaisen kerroksen harvempaan ja käyttämällä kulmakiviä.

Muurikivi 100 mm eli Aitakivi on ominaisuuksiltaan teknisin ja monipuolisin. Aitakivet ladotaan puolen kiven limityksellä ja, jos tuettava seinä on korkea, voidaan kivissä olevat reiät raudoittaa ja valaa betonilla täyteen. Kaikille muurikiville on yhteistä huolellisen pohjatyön tekeminen. Muurit perustetaan tiivistetyn murskepohjan päälle ja jos pohjamaan kantavuus on huono, voidaan muurin alle valaa betoniantura.

Päällystettä nopeasti laajallekin alueelle

Pinnaltaan sileät betonilaatat sopivat parhaiten rauhallisten polkujen ja laajojen pintojen päällysteiksi, joihin kohdistuu vain kevyt kuormitus. Räystään alla sokkelin vieressä käytettynä laatoitus ohjaa sadevedet kauemmaksi, jotta ne eivät imeytyisi maahan rasittamaan salaojia.

Pesubetoni- ja rouhepintaisten laattojen hyvä kitka ja vaihteleva pintastruktuuri antavat ladonnalle mielenkiintoisen ilmeen. Viileällä ilmalla pinta tuntuu jalkaterän alla lämpöiseltä väliin jäävän ilmakerroksen vuoksi.

Kiviportaat

Varsinkin rinnetonteilla tarvittavia portaita on helpoin, varmin ja yksinkertaisin tapa rakentaa porraskivistä, joita on tarjolla kaksi kokoa: 750x300x70 mm ja 750x150x70 mm. Porraskiviä asennetaan kaksi päällekkäin, jolloin askelmakorkeudeksi saadaan 140 mm. Kapeampaa kiveä käytetään alakerroksessa siirtämään sauma eri kohtaan yläkerrokseen nähden. Porraskivellä rakentuvat pihaportaat nopeimmin ja edullisimmin.

Lisätietoa pihakivistä...
 
Julkaistu
27.8.2008