Lumo-Briketti – ympäristöystävällistä lämmitystä

Brikettilämmitys on ympäristötietoisen valinta fossiilisten polttoaineiden tai sähkölämmityksen sijaan tai rinnalle. Parkettivalmistaja Karelia-Upofloor Oy haluaa hyödyntää käyttämänsä puuraaka-aineen mahdollisimman tarkkaan ja sitä kautta säästää ympäristöä. Karelia-Upofloor tuo markkinoille Lumo-Briketin, polttoainejalosteen, joka on puristettu puhtaasta puupurusta tiiviiksi paketiksi.

Lisätietoa briketeistä

Tilaa Lumo-brikettejä edullisesti Jäsentukusta

Katso myös tv-esitys brikettien käytöstä

Lumo-Briketillä on monia etuja

Lumo-Briketti on tehty uusiutuvasta luonnonvarasta. Lumo-Briketti on tehty uusiutuvasta puuraaka-aineesta, jonka alkuperän hallintamenettelyt on sertifioitu PEFC-standardin periaatteiden mukaisesti. Lumo-Briketillä on lukuisia etuja, esimerkiksi suuri energiasisältö, pienet päästöt ja vähäinen varastotilan tarve. Lumo-Brikettilämmityksessä syntyy vähemmän tuhkaa tuotettua energiamäärää kohden. Lämmityslaitteen hyötysuhde paranee ja syntyy vähemmän näkyviä savukaasuja Lumo-Briketin alhaisen kosteusprosentin vuoksi.

Hiilidioksidineutraali tapa lämmittää

Hiilidioksidipäästöjä voi vähentää siirtymällä käyttämään lämmityksessä kotimaista uusiutuvaa energiaa - kuten brikettiä. Uusiutuvien energialähteiden käytöstä ei aiheudu ylimääräisiä hiilidioksidipäästöjä, sillä niiden poltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt syntyisivät joka tapauksessa orgaanisen aineksen hajotessa luonnossa. Uusiutuvia lämmönlähteitä ovat aurinko, tuuli, geoterminen lämpö ja biopolttoaineet kuten briketti, pelletti, turve ja polttopuu.

Kätevä säilyttää ja sopii moneen tarkoitukseen

1000 kg brikettiä vastaa n. 500 litraa kevyttä polttoöljyä, 3,5 irtokuutiometriä koivuhalkoja tai noin 6,5 irtokuutiometriä polttohaketta. Briketit tarvitsevat noin puolet vähemmän varastotilaa pinottuihin koivuhalkoihin verrattuna ja vain kuudesosan polttohakkeen vaatimasta tilasta.

Lämmityksessä brikettiä voidaan käyttää mm. palokeskuskattiloissa, varaavissa takoissa ja leivinuuneissa. Muita briketille erinomaisesti sopivia käyttökohteita ovat kiukaat, nuotiot, grillit ja savustus ym.

Brikettien käyttö tulisijoissa

Yksi brikettipaketti sisältää 12 brikettiä ja painaa vain kymmenen kiloa. Kantokahva helpottaa kuljetusta. Pakkaus on valmistettu puristemuovista, joka on helppo avata ja sen voi polttaa brikettien kanssa. Neljä brikettiä riittää lämmittämään kevyen varaavan takan kertaalleen. Brikettiä poltettaessa syntyy vähemmän tuhkaa tuotettua energiamäärää kohden. Niin ikään näkyviä savukaasuja syntyy vähemmän briketin alhaisen kosteusprosentin vuoksi.

Katso myös tv-esitys brikettien käytöstä
 
Julkaistu
17.6.2009