• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse -Penkki

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.08.2008
20088_12472.jpg

Tällä kertaa Tee Se Itse -artikkelissa rakennetaan muutamaa ihmistä kannatteleva penkki. Mukavasti istumapaikkoja pihalle tai terassille antava penkki on melko yksinkertainen ja nopea rakentaa. Sopivalla pintakäsittelyllä siitä saa vielä siistin koristeen.

Materiaalit ja työkalut

Rakentamiseen tarvitaan seuraavanlaisia työkaluja:
- vasara tai ruuvinväännin
- käsisaha
- mitta
- suorakulma
- kynä
- käsisirkkeli, jos haluaa viistetyt jalat

Rakennusmateriaalina työssä voi jälleen käyttää ylimääräistä puutavaraa tai rakennusjätettä. Penkin istuinosan voi rakentaa laudasta tai kakkosnelosesta(50x100 mm) riippuen siitä, kuinka kestävän haluaa penkistä tehdä. Istuinosaan puutavaraa menee 6,4 metriä. Jalat tehdään myös kakkosnelosesta ja niihin kuluu puutavaraa n. 1,8 metriä. Muihin penkin tukiin käytetään kakkoskakkosta(50x50 mm). Tätä tarvitaan yhteensä 3 metriä. Jos penkkiin haluaa vielä ylimääräisen pitkittäissuuntaisen vinotuen, tarvitaan kakkoskakkosta yhteensä n. 4,5 metriä.

Rakentaminen

Ensimmäiseksi katkaistaan materiaalit oikeisiin mittoihinsa. Istuinosan laudat voi jättää tässä vaiheessa hieman pidemmiksi ja katkaista päät suoriksi vasta viimeisenä. Halutessaan jalat voi viistää kuvassa näkyvällä tavalla. Penkin rakentaminen aloitetaan istuinosan kokoamisella. Seuraavaksi kiinnitetään jalat kiinni istuinosaan. Jalkojen väliin tulevat poikkipuut kiinnitetään paikoilleen ja lopuksi laitetaan kiinni alas tuleva tuki. Jos penkistä haluaa tehdä tukevamman, alas voi lisätä pitkittäissuuntaisen vinotuen.

20088_12473.jpg

Viimeistely

Kun penkki on kasattu muotoonsa, on aika katkaista istuinosan laudat suoriksi. Suorakulmaa apuna käyttäen merkitään sahattavat kohdat ja annetaan koneen käydä. Viimeisen silauksen penkille antaa pintakäsittely. Istuinosan puut on ehkä syytä vielä hioa ja käsitellä sopivan värisellä petsilakalla tai maalilla.

20088_12474.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201711_50767.jpg
Kirkko, Koski Tl
Koski Tl:n kirkko sai loistonsa takaisinKATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /Suomen Kateasennus OyPienen varsinais-suomalaisen maalaispitäjän Koski Tl:n kirkko on useita viime vuosia maastoutunut keskustan mäntymetsään. Tähän syksyyn asti. Nyt ei keskustan läpi voi ajaa ihastelematta kaunista valkoista kirkkoa ja sen uutta punaista tiilikattoa!
20206_65368.jpg
Jätevesien ammattilainen, osallistu verkkokoulutukseen!
Kevät keikkuen tulevi, sanotaan. Auringonsäteiden hyväillessä poskipäitä, monella on katse jo erilaisissa tämän vuoden rakennushankkeissa. Vestelli järjestää kevään 2022 aikana ammattilaisille suunnattuja jätevesikoulutuksia joka viikko, kuluttajia unohtamatta. Kuluttajille on luvassa omia jätevesiwebinaareja pitkin vuotta. Oletpa mistä päin Suomea tahansa, pääset osallistumaan verkkokoulutuksiin sinulle sopivana ajankohtana. Kaikki koulutustapahtumat järjestetään verkossa ja ne ovat maksuttomia.Koulutuksessa kerrataan vanhaa ja opitaan uutta. Tavoitteena on jakaa lisätietoa jätevesijärjestelmien suunnitteluun ja asennukseen, vinkkejä ja apua haastaviin kohteisiin ja samalla tutustua Vestellin tuotteisiin ja toimintaan.Saat koulutuksesta myös osallistumistodistuksen.ILMOITTAUDU MUKAAN:AmmattilaisilleKuluttajille
201711_50960.jpg
Uusi vanhat tapetit helposti
Remonttitarpeen iskiessä usein ensimmäinen ajatus on, miten homman saisi hoidettua siististi ja vähällä vaivalla. Näillä työkaluilla uusit vanhat seinäpinnat nopeasti ja helposti: akkuhiomakoneen, pienen ristilinjalaserin ja kätevän maaliruiskun avulla työskentely onnistuu todella sujuvasti.
20091_14684.jpg
Helppoa ilmanvaihtokanavointia
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Pientalojen hinnat tasaantumassa, pientalotonttikauppa hiljentynyt
Edustavia pientalojen kauppoja tehtiin vuoden 2007 alkupuoliskolla yhteensä 8 900. Kauppojen määrä nousi seitsemän prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Hinnat kohosivat keskimäärin viisi prosenttia kaava-alueilla ja 17 prosenttia haja-asutusalueilla.
20196_58357.jpg
Miksi kannattaa hankkia ilmalämpöpumppu mökille?
Ilmalämpöpumppu on yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista saada kustannussäästöjä omaan energiakulutukseen. Myös sisäilman laatu ja erityisesti viilennysominaisuus ovat monelle tärkeitä syitä ilmalämpöpumpun hankinnalle.Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate on yksinkertainen. Tekniikka perustuu lämmön keräämiseen ulkoilmasta. Lämpö luovutetaan sisäilmaan tai käänteisesti ulos, jolloin voidaan viilentää sisäilmaa kuumina päivinä. Ilmalämpöpumpulla voit lämmittää ympäri vuoden, mutta se sopii erittäin hyvin myös viilennykseen kuumina kesäpäivinä. Viileässä makuuhuoneessa saa paremmin nukuttua kuin hiostavassa ilmastossa. Viilennys maksaa vain noin euron per hellevuorokausi. Jäähdyttäminen myös poistaa kosteutta ja lisää siten asumismukavuutta. Samalla se puhdistaa ja raikastaa sisäilmaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton