Tee Se Itse -Kukkapöytä

Onko kotisi täynnä vihreitä kukkivia kasveja vailla paikkaa, mihin sijoittaa? Etkö halua uhrata tilaa kasveille arvokkaiden huonekalujesi pinnoilta? Ei aihetta huoleen, sillä tämänkertaisessa Tee Se Itse -artikkelissa tarkastelun kohteena on yksinkertaisen kukkapöydän rakentaminen. Sopivalla pintakäsittelyllä pöydän voi soveltaa käyttöön sekä ulko- että sisätiloihin.
 

Materiaalit ja työkalut

Kuten kaikenlaisessa muussakin puuhastelussa, myös tässä on tarpeen omistaa joitakin perustyökaluja. Pitkälle pääsee kun omistaa käsisaha, mitan, kynän ja vasaran tai ruuvinvääntimen. Lisäksi tarkempaa taiteilua varten tarvitaan kuviosaha ja pintäkäsittelyyn maalia/lakkaa ja pensseleitä.

Materiaalien puolesta rakennelman valmistamisessa voi käyttää höylättyä tai höyläämätöntä lautaa riippuen siitä, käytetäänkö pöytää ulko- vai sisätiloissa. Ylempi taso sen reunojen pienet koristepalat voi valmistaa vanerista. Yhteensä lautaa tarvitaan n. 25 m (sisältäen hukkavaran). Vaneria tarvitaan 145 mm suikaleina n. 4,5 m.

Rakentaminen

Puutavara sahataan alla olevan kuvan mukaisesti oikeaan mittaansa. Pöydän kokoaminen kannattaa aloittaa tasojen rakentamisella. Tämän jälkeen kiinnitetään jalat tasoihin. Viimeisenä taiteillaan tasojen takalevyt sekä ylähylly vanerista.

Viimeistely
Riippuen siitä, rakensitko pöytäsi käytettäväksi ulko- vai sisätiloissa, maalaamalla tai lakkaamalla voit antaa vii...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan


 
Julkaistu
24.2.2018